reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

zapomniałam się zapytać jakich testów owulacyjnych używacie, chodzi mi o marke i czułość 20,30 czy 40, przypomnę staram się o dziewczynkę jeżeli ma to jakieś znaczenie. Nigdzie nie widze tych one step ovulation więc może inne?

reklama
Airfix głowa do góry kochana - ja wierzę że dasz radę i z pewnością uda Ci się zawalczyć o córcię - pamiętasz jak kiedyś pisałam: "jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło to może jest DUŻE i idzie małymi kroczkami" - wszystko się ułoży - zobaczysz !!!!
Co do tych ciuszków dla księżniczek to ja już też z chęcią bym je powybierała:tak:. Moja koleżanka zawsze chciała mieć 3 synów. Jak miała już jednego 7-letniego to udało jej się zajść w upragnioną ciążę z tym że po drodze musiała przejść zabieg drożności i zmarła jej mama i wtedy był dla niej naprawdę beznadziejny moment - 4 m-ce po jej śmierci okazało się że jest w ciąży, a w 4 m.c. okazało się że to będą bliźniaki - a później że to dziewczynki - są naprawdę cuuudne - zawsze jak u niej jestem to je wyściskam i wycałuję razem z moim młodszym synkiem. Cieszę się że je mam bo zawsze jej mówiłam że ta relacja mama-córka mi się marzy, uwielbiam patrzeć na te ich różowe ciuszki i na wszystkie zabaweczki dla nich - co tam dużo mówić - te dziewczynki uwielbiam i sama bym choć jedną taką chciała mieć...a póki co jak tylko mogę to muszę coś dla nich kupić jak jestem w sklepie bo sprawia mi dużą frajdę :tak:

Justi_
z tego co pamiętam to ta była tutaj polecana:
CRANBERRY 4200mg/100kaps ŻURAWINA PĘCHERZ MOCZOWY (4289290913) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Co do testów owu to jakiś czas temu kate pisała żeby dać znać jak ktoś chce testy bo będzie zamawiała dla siebie - może napisz do niej priv

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki :happy:

Nie odzywałam się przez kilka dni, bo miałam niesamowitą migrenę :no: na szczęście już jest dobrze, także mogę spokojnie poczytać, co napisałyście przez ten czas :tak:

małe liski - Twój staraniowy cykl już się zaczął, wow :szok: zaciskam mocno kciuki &&&& koniecznie informuj o wszystkich swoich poczynaniach :tak: doczytałam o chorobie Twojego męża. Zdrówka dla niego! co do mojego biegania, to ostatni tydzień zupełnie byłam nie do życia, więc tym bardziej nie miałam siły, żeby aktywnie spędzać czas. Mam nadzieję, że w tym tygodniu wrócę z powrotem do biegów bądź jazdy na rowerze (ostatnio jakoś wolę przejechać 20 km na rowerze, niż przebiec 5 km).

Zakręcona - cieszę się, że z dzidziusiem wszystko ok :tak: powodzenia w remontowaniu mieszkanka!

Airfix - ale Cię dopadło to choróbsko :no: dobrze, że nie musiałaś czekać na wizytę aż do tego 18-tego, tylko udało Ci się przy okazji podpytać lekarza. Najważniejsze, że się leczysz - wszystko będzie dobrze :tak: złożył już Twój architekt wniosek o wydanie pozwolenia na budowę? Mój w zeszłym tygodniu złożył, także jesteśmy dokładnie na tym samym etapie :-) Ja miałam poziom witaminy D praktycznie taki jak Twój (19), po miesiącu zażywania DEVIKAP poziom skoczył do 30, więc w normie. Polecam ten preparat i tak jak maran pisała - ważne, żeby połykać to razem z jakimś tłuszczem. Zobaczysz, że poziom D szybko pójdzie w górę :tak:

marchew - trzymam kciuki za szybki i szczęśliwe rozwiązanie :-D

Piranha - wszystkiego najlepszego dla Kai z okazji urodzin!!! Jak się udało przyjęcie?

Matik - udanego urlopu!

Udanego dnia dla wszystkich!

Katriina W piatek złozone mialam miec wszystko o pozwolenie na budowe ;))) Tyle ze od 2 miesiecy jeszcze nie dostałam warunkow technicznych przyłącza pradu i wody i podobno mam odczekac jeszcze tydzien i zaczac sie upominac:/ i doniesc do starostwa .Jak zwykle.
Ide w srode do lekarki rodzinnej i podpytam co by tu kupic w zwiazku z tym wynikiem. Ale chyba sie skusze na to co Ty ;) Skoro w miesiac sie udało ;)
Myślicie że jest dla mnie nadzieja? Jej jak ja bym chciała zeby tak było.

Mogłabym isc w takim czyms na zakonczenie roku do synka Szyfonowa Zwiewna Sukienka Neonowa Aztec Maxi Boho (4316131436) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ?? Na innych aukcjach ta sukienka przeszło 200zł... a ja tez potrzebuje cos w czym bede mogla chodzic potem

vivienka to, że masz niższą temeperature niż zwykle to jest tylko na plus bo oznacza to, że wzrósł Ci estriadol :tak: a to bardzo fajnie przy planowaniu syna, co do plamien to nie wiem za bardzo a kiedy ostatnio bylaś u GINA na sprawdzeniu? Bo w sumie takie przedużające sie plamienie może świadczyć o wielu rzeczach a druga sparawa może to I w normie po ciazy biochemicznej... ja dziś na obiad serwowałam baby potatoes w skorce ;) surówke z kiszonej kapusty z czebulą, czosnkiem marchewnką I oliwą no I schab w moim przypadku smażony w mace a reszta dostala normalnie opanierowany ;) ja sobie smaże tylko w mące lub dusze bo ja musze uważać na pęcherzyk żółciowy ;) co do diety to u nas nie jest maksymalnie restrykcyjna tzn nie przeliczam ile czego zjadamy raczej staram sie jesci produkty tylko zalecane, choc nie poweim jemy chleb I tego nie da sie wyeliminować... no I teraz przez mundial I mecze chce sie piwa... ale nie pozwalam na piwo ;-)

Ostatnia edycja:
hej - witam się z Wami z domku... masaż to nic przyjemnego... szyjkę mam zamkniętą na amen i teraz nawet jak chodze to czuje jak mnie ta szyjka boli od wciskania palucha... wrrrr

vivienka - na bank nie byłam na diecie przez 10 miesięcy - ja miałam to szczęście, że przez przypadek trafiłam na tę stronkę... już się starałam jakiś czas i zaczęłam szuka form na którym mogę o tym pogada - czułam, że potrzebuję jakiegoś wsparcia - bo od męża słyszałam tylko spokojnie... eh... i chyba w lipcu zeszłego roku trafiłam tutaj i chyba jakoś tak zaczęłam diete... mąż strasznie mi się bunotował - pisałam kiedyś, że cały czas wcinał mi jogurty... ale też jadł wszystko co ugotowałam i mu kazałam :-p i mi coraz to bardziej przytrafiało się wyłamac...

justi nie wiem jak sie maja moje hormoby teraz ale biore juz okolo 2msc tabletki i mysle ze coś tam sie uregulowalo.Kontrole mam dopiero w sierpniu. Powiem Ci ze nie balam sie staranek z takim tsh co ma byc to będzie wkoncu nie jednej sie udalo zajsc i utrzymac ciaze z takim tsh ;) a wiec glowa do góry

aljul piękna a zarazem smutna historia ale widać los potrafi nieraz wynagrodzic nam podwojnie cierpienia ;)

katrina oj ja miałam migreny w ciazy. .. współczuję. mam nadzieje ze juz lepiej ;)

marchew to moze i u mnie nie będzie tak źle bo m tez sie czasem buntuje i ja pogrzeszylam po ostatniej owulce :/ Jak tam u lekarza bylo na masażu szyjki, bolalo? nigdy nie mualam a różne sa opinie.

maran tylko ja mam nizsze temperatury niz w zeszlych cyklach tzn ze moj estradiol jest do dupy ; ( ; ( ; ( kurcze!!! ale mnie teraz podlamalas ; (
wlasnie zrobilam sobie dziś termin na jutro bo nie mam dobrego przeczucia, czuje jak by znów mi infekcja wróciła i do tego te plamienia i jajnik lewy mnie kluje :( boje sie jutrzejszej wizyty :(
u ciebie orzy takiej dlugiej diecie i suplementach nie moze wyjsc nic innego jak synuś ♡

bolało bo ona mi się tam włamywała :-p powinno się robic jak już jest rozwarcie... ale pewnie poród boli jeszcze bardziej więc jakbym nie była wstanie znieś tego to z pododu też się powinnam wypisac :-p

reklama
kate... Masz tak jak ja niedobór wit D3 , tyle ze ja mam wiekszy:/...ja tez dzis odebrałam wyniki...estradiol i testosteron raczej dziewczynkowy...ja mam prawie taki sam

Do góry