reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisiu,fajnie ze wpadlas :-) to moj drugi cykl staraniowy,ale czuje,ze nie ostatni. Jak sie chlopaki dogaduja ze soba? Jakos nie portrafie sobie wyobrazic,ze moj Maksio ma rodzenstwo.przybiera postawe obojetno-roszczeniowa ;-) w stosunku do mlodszych dzieci,wszystko jest jego,szczegolnie mama ;-) :-D bardziej interesuja go zabawki dzidziusia,a dzidzius niekoniecznie. Moze pokazesz jakies zdjecie twoich urwisow?

Dziewczyny,mam kryzys.wkurza mnie to ph,jestem zla i stwierdzam,ze mi jako jedynej ze staraczek sie nie uda :-/ z 4,7 na 5,7 po 3 miesiacach odmawiania sobie wszystkiego i glodowania?!juz mam tego wszystkiego serdecznie dosc,a nie wiadomo ile jeszcze przyjdzie mi sie meczyc.a nawet jak sie uda,to z takim ph bedzie siurak jak sie patrzy :-/ i po co to wszystko? :-(

reklama
Roszpunka O mój synek tez taki jak Twój ;) Postawa roszczeniowo-obojetna - nie mozna tego lepiej okreslic:tak: Zabawki dla dzidziusia Ok, ale dzidziuś juz nie - identycznie ;) Ma juz w domu grzechotke dla dzidziusia ( nie pozwolil jej dac dziecku kuzynki ) i powywalal wszystkie zabawki ale zawsze zostawia jedna- takiego pomaranczowego gumowego dinozaura ktory jest tak brudny ze szok, ale twierdzi ze to dla dzidziusia. A jak mu sie powie o dzidziusiu- to łzy w oczach i pretensje do świata ;) Bedzie dobrze ze staraniami , zobaczysz :) Ja przy staraniach w tamtym roku tez to przerabialam, ale wlasnie tak jak dziewczyny i Piranha pisały... i ja tez to robiłam to moje Ph bylo w granicy 6-6,5 nawet , czyli przed godzina "0" irygacje z wody z cytryną i PH jest niskie :) Albo rephresh rano a starania wieczorem. Teraz jeszcze obejme strategie z kremem z vit C, zobacze ile sie Ph trzyma niskie, bo po tej tabletce wit c 2 dni bylo ladne, a dzis juz 5,8 :/ i chyba upławów dostałam. Jak sie komus ma nie udac to mi Kochana...mi sie wydaje ze ciagle za mało w diecie robie, a w sumie jem wszystko dziewczynkowe, tyle ze ja nie umiem przeliczac tego wszystkiego i niby mleko trzeba pic 3 szkl dziennie ale bez potasu, a takiego nie ma u mnie nigdzie , wiec jak sie wypije 3 szkl tego mleka to potasu sie przyswoi tez duzo- i byc tu madra :) jogurty jem truskawkowe bo innych nie przelkne, a tam cukier....dlatego widzisz ;) ja chyba sobie nie radze z dieta choc głoduje w sumie.

Airfix, to mamy materiał na starszych braciszków, nie ma co:-D Myślę, że jakby się dzidzia pojawiła za rok, to dużo się jeszcze w ich główkach zmieni.
Wiesz, dołuje mnie to, że dziewczyny piszą, że ph im się pięknie trzyma koło 4, nawet po starankach nie muszą zbijać, a u mnie takie cyrki. Nie biorę żadnych dodatkowych leków, jeśli chodzi o dietę to na prawdę daję z siebie 100%.
W iladianie też jest witamina c i pałki kwasu mlekowego. Może by się u ciebie sprawdził? Jeszcze masz trochę czasu, dojdziesz do siebie po lekach i ph pięknie wróci na dobry poziom:tak:
Może zamiast jogurtu ze sklepu, rób sobie koktajl i słódź słodzikiem? Ja tak robię. Mleko też piję takie jakie jest w sklepie, co zrobić.
Wysłałam pytanie do now foods w jakiej proporcji są te dwa rodzaje magnezu, ale oczywiście ani widu ani słychu.Co mają sobie zawracać głowy takimi pytaniami.
Dobranoc

Małe liski, życzę dużo zdrówka!
Roszpunka, witam w klubie zmagań się z pH. Na mnie póki co działa tylko replens, więc nie wiem co to będzie, bo znając życie powybijam wszystko co się rusza... :p. A wit C ile trzeba sobie zaaplikować? Może z tym bym spróbowała...
Mojego pokręconego cyklu ciąg dalszy... nie wiem czy owu była czy nie, w każdym bądź razie piku nie było ;] Nie mówiąc już o tym, że jeśli była owu to wypadła mi w pełnię :szok:.
Piraniu, jeśli chciałabym spróbować ze stymulacją owu, to powinnam zrobić taki cykl obserwacyjny czy po prostu w tum cyklu w którym zaczynam brać leki mogę już się starać? Jak byłoby lepiej?

Miłej niedzieli!

Gdusiu,na mnie zas dziala tylko rephresh.2 cykle temu sylk tez dawal rade,ale po tej diecie wszystko sie pochrzanilo.wczoraj wieczorem zrobilam irygacje z roztworu cytryny,a rano ph znow powyzej 5.jeszcze w dodatku cos sobie uszkodzilam lub podraznilam w srodku,bo mam podbarwiony sluz.
Ja daje 200 mg wit c,taka najzwyklejsza tabletke.
Robilas testy owu?

Roszpunko, robiałam testy ale w tym cyklu wszystko tak pochrzanione, że wszystkie były ujemne. 1 czerwca w niedziele było bliko piku, myślałam, że owu tuż tuż, ale się rozeszło...potem dwa tygodnie prawie wszystkie bladziochy
Teraz jedziemy na tygodniowy urlop, nie wiem jak będzie z dietą, ale po powrocie biorę się w garść z dietą i idę do gin na jakieś wspomaganie chyba :(

Roszpunka Ja tak co rok myśle, że dorośnie że sie zmieni...ale niestety nic z tego :/ Od małego powtarzał co to On nie zrobi drastycznego z dzidziusiem, az żeśmy się bali, teraz są łzy w oczach. Wiesz o co mu najbardziej chodzi??? O to że będzie się musiał telewizorem podzielić.... Tak jakby jeden Tv miał być w domu. Ja czasem nie jestem w stanie zrozumiec jego myślenia :)
Roszpunka żeby Ci smutno nie było z tym PH to ja dziś próbowałam zbić PH Rephreshem i nic z tego nie wyszło :( udało sie na 15min na 5,8... dalej nic z tego... dopiero zrobilam irygacje z wody z cytryna i spadło na godzine :(

Moze ktoras wie jak zrobić roztwór wody z cytryną zeby Ph było 4,0-4,5 ?? Ja kombinowałam 15ml wody + 1ml cytryny i wychodzi mi caly czas cos kolo Ph 3. Jesli udałoby mi się zrobić roztwor o Ph miedzy 4,3 a 4,5 to mozna by go stosowac zaraz po staraniach, bo aż sie boję ze nie uda sie zbic mi niczym tak jak dzis :( a irygacja zaraz po staraniach przeciez wybije wszystko

gdusia_ Ja przy stymulacji zrobiłam sobie jeden cykl obserwacji :) oczywiscie nic lekarzowi nie mówiłam ze testuje najpierw, a nie staram sie , dzieki temu miałam usg za darmo ;) Teraz w lipcu tez chce zrobic testowy z femara :)

Airfix, Do wody destylowanej nalezy dodawac tyle soku z limonki by pH roztworu wynioslo 2 (babydust z forum in-gender robila roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postac minimum 10 minut. Zaleca zrobic irygacje godzine przed staraniami jesli pH jest wyzsze jak 4-4,5 i wystepuje sluz plodny. Nalezy ja zrobic irygatorem albo strzykawka (nalezy je powoli i delikatnie oprózniac z roztworu), najlepiej w pozycji lezacej by uzyskac najlepszy efekt. Przed staraniami mozna robic irygacje np. ze strzykawki 12 ml, nalezy wymyc sluz plodny. Co pól godziny po staraniach nalezy sprawdzac czy pH wciaz jest niskie.Jesli pH wzrosnie to nalezy zrobic irygacje z 1-3 ml plynu by je obnizyc. Nie trzeba robic irygacji przed staraniami jesli pH jest ponizej 4,5 i nie ma sluzu o cechach plodnego. 4 godziny po stosunku mozna wlozyc tampon nasiakniety kwasnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawic go w srodku na 4 godziny. Nalezy umiescic roztwór wody z limonka w plastikowym kubeczku a nastepnie umiescic w nim tampon ale nie wyjmujac go z plastikowego aplikatora. Kiedy tampon nasiaknie to nalezy wyjac go z kubeczka i wlozyc - nalezy to zrobic ostroznie by nie wyplynela sperma. Taki mam przepis. Chyba chodzi o to, żeby ph było niskie, żebyś mogła zbić ph śluzu ze spermą?

hej dziewczyny! Pomimo rokowań mojej położnej ja nadal w dwupaku... więc póki mogę przesyłam Wam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
jutro idę na masaż szyjki - może wtedy coś ruszy?

reklama
macy Ten przepis mam :) Tyle że jego Ph jest za niskie żeby zaraz po staraniach zrobić irygacje albo wlozyc tampon ZARAZ po staraniach, tak zebym nie wybiła wszystkich bo sie boje o to , bezpieczne Ph dla plemnikow żeby nie wygineły od razu po staraniach by było właśnie 4-4,5 i nie wiem jak to osiągnąć :) Bo ja nie bede miec mozliwosci po staraniach chodzenia i obnizania PH dlatego tak kombinuje :)

Dostane jeszcze kwas mlekowy w proszku od chemika ;) i pokombinuje z czyms bezpiecznym dla plemnikow :)dam znac co wyszło :)

marchew Ależ Gabrysiowi dobrze z brzuszku :)

Ostatnia edycja:
Do góry