reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Justi jasne ze lekarz ogólny moze wypisać Ci receptę na euthyrox.tez tak zrobiłam juz parę razy :-)
Czarna perła mowię Ci ze sie udało :-) chociaż lepiej sie nie nakręcaj zeby rozczarowania nie było:-)
Vivienka łap łap jeszcze raz ~~~~~~~~~

reklama
Witajcie kochane,
Mało mnie tutaj ostatnio - nie daję rady ale czytam na bieżąco

czarna perło
trzymam &&&& żeby udało się z księżniczką. W jakim wieku są Twoi chłopcy? Mój młodszy synek uwielbia ostatnimi czasy lalki i jest jeden wielki krzyk jak wychodzimy ze sklepu a lalki trzeba odłożyć na półkę:tak:

Justi_
gin raczej nie przepisze Ci leku na tarczycę - bynajmniej u mnie nie chciał tylko wysłał do endo

Piranhiu
Wszystkiego naj naj nja dla Kai

Airfix ja nie pomogę z tym roztworem niestety bo nie mam o tym zielonego pojęcia - cały czas robię sobie notatki, wysłu****ę biadolenia M że chciałby ale się boi - przez co ja sama coraz mniej w to wierzę ale chce się dobrze przygotować i potem ruszyć z kopyta bo jak nie spróbuję to pewnie będę miała żal do siebie że skoro tu do was trafiłam to jest to jakiś znak, teraz tylko trzeba dokładnie zebrać wiedzę i zawalczyć o kolejna kruszynkę:tak:. Jak tak Was podczytuję to jestem na etapie "wiem że nic nie wiem":-)

Małe liski
ale fajnie że jednak ten czerwiec nie będzie stracony. Jestem pod wielkim wrażeniem Twojej wiedzy i tego jak jesteś przygotowana do zawalczenia o swoje marzenie - mam nadzieję że mi choć w połowie uda się to ogarnąć i ze nie stchórzę jak wybije godzina zero - notuj kochana co jadasz i dziel się z nami swoją wiedzą:tak:

kate dziękuję za testy - dotarły. Ostatnio czytałam forum i trafiłam na czas kiedy miał urodzić się Twój Alanek:tak: - nie wiedziałam że jesteś "tu" tyle czasu

Zakreciu
to już 21tc - ależ ten czas zasuwa. Fajny pokoik dla Igorka - kurcze ależ w Tobie jest energii - troszkę mi to mnie przypomina mnie samą z 1 ciąży - było mnie wszędzie pełno i wszystko ale to wszystko robiłam, za to druga ciąża to totalne odpuszczenie sobie wszystkiego

mamakaja leż kochana i wypoczywaj:tak:

Nuuusiu hop hop ...gdzie jesteś?

Vivienka u mnie myślę że mój M będzie miał podobny stosunek do tych starań - mam tylko nadzieję że będzie potulny jak baranek jak juz przyjdzie co do czego i będzie wykonywał to co mu powiem:tak:

Przepraszam jeśli o kimś zapomniałam

Życzę wszystkim miłego dnia

Ostatnia edycja:
Ja tak na szybko na razie ...
Piranhu Nie mam dobrych wieści co do wyników badań :(

Wit D3 - 19,30 normy-
niedobór- < 10,
poziom niewystarczający - 10-30
poziom wystarczajacy - 30-100
toksycznosc - > 100

wiec ja jestem w czarnej dziurze :( i dziwić się że łykam suplementy, a nic to nie daje .. czy wogole jest mozliwosc zebym miala wysoki poziom magnezu i wapnia do 20 sierpnia? Pamietam ze pisalas ze przez pierwsze 2 miesiace łyka sie wit d3 i magnez...tyle ze juz jest czerwiec:( a starania w sierpniu :( Znów kolejny rok coś jest nie po mojej myśli , znów sie okaże że trzeba starania odłożyc do przyszłego roku - w moim wypadku byłby to czerwiec...Ja nie chce ryzykować i starac sie z niskim poziomem tego wapnia i magnezu :( Progesteron tez nie rewelacja - 14,11 norma dla f.lutealnej - 1,7 - 27 :( Wizyte mam u endo 26-ego, i wcale nie licze na to że mnie zrozumie, wypisze pewnie standardowo recepte na d3, bo przeciez mu nie powiem ze planuje córke i niech pan cos przepisze zeby mi magnez i wapn sie lepiej wchłaniał :( Nawet nie wiem co zmyslić, dlaczego mi zalezy na wysokim magnezie i wapniu....ehhh

Dziś dzień stracił dla mnie sens :( Nigdy nic sie nie uklada po mojej mysli i jak teraz pomysle ze to juz drugi raz łykam suplementy, drugi raz jestem na diecie...drugi raz wierzyłam ze sie uda...a tu życie jak zwykle zweryfikowało moje plany. Musze wypłakać się , moze mi przejdzie , zreszta same łzy mi leca. A jeszcze bylam z synkiem w taniej odziezy bo kolezanka mnie prosila zebym jej pomogla wybrac pare ciuszkow...i wiecie jakie on cudne ciuszki wynalazl na małą ksiezniczke kolezanki....chcial wszystko zebysmy kupili :) az jestem zdziwiona :)

Airfix przykro mi, ze badania niepomyslne, ale nie trac wiary, musisz powalczyć, nie zniechecaj sie Kochana a TY bierzesz vit d? są takie z dużą dawką może zacznij brac taka z dużą dawką z allegro, tylko ja połykaj w towarzystwie jakiegoś tłuszczu bo witaminy ADEK są rozpuszczalne w tłuszczach, by sie lepiej przyswajala... Nie załamuj sie... :*
Mamakaja ja w 2 ciązy też malam nisko łozysko I na połówkowym lekarz sie tym martwił, że może być problem, ale zaczął brzuch rosnąc I sie podniosło I po 2-3 tygodniach było już na tyle wysoko, że niebezpieczenstwo minęlo... wiec może I u Ciebie tak bedzie za co trzymam &&& I pocichu łapie troche tych niebieskich fluidków ;)
vivienka jak tam u Ciebie? co dziś na obiad zapodajesz?

maran-atha Ja w sumie nie suplementuje samej wit d3, tyle co jest w tym Wapnie z Now Food, nawet nie wiem ile powinnam dodać :( Wszystko to takie niesprawiedliwe, mam nadzieje tylko że kiedyś to wszystko zostanie mi jakoś wynagrodzone :) Udam się tego 26 do endokrynologa i zobacze co przepisze,a jak cos to dokupie na allegro, bo i tak jak zamowie teraz to nie przyjdzie tak szybko

Elle naczczo koniecznie, trzeba przyjsc I odpoczac przed pobraniem krwi zeby nie byc po wysiłku, dzien przed badaniami nie uprawiac sexu, badanie można wykonac w dowolnym dniu cyklu :)
Airfix ja bym zapodala sobie witamine D3, ja biore 2x 400iu bo uważam, że w takim klimacie w jakim mieszkam jest za mało slonca a ja tez jakos specjalnie na słoncu nie przesiaduje, biore rano I wieczorem do posiłku.

Mamakaja lapie lapie dziekuje!!

Airfix nie poddawaj sie slonce!!!Nap pewno maran ma racje moze by tak zapodac teraz wieksza dawke witaminki d i za okolo iesiac jezeli finanse pozwola sprawdzic jeszcze raz czy cos sie zmienia.
Ja lakam osobno witamine D3 razem z mezem juz od jakis 3 miesiecy i lykam razem z fish oil takze chyba dobrze sie wchlania.
Na pewno wszystko wroci do normy nie wolno sie poddawac.trzeba walczyc!!!

Maran
a dziekuje ze pytasz a leci po malutku,czekam jak narazie na owu ale martwi mnie troche plamienie ktore mnie jeszcze meczy a dzis juz 9 dc nie wiem o czym to moze swiadczyc i jeszcze te dziwinie niskie temperatury w tym cyklu.Nigdy nie mialam tempki 36,34. Mam nadzieje ze nie szykuje sie kolejny cykl z faktoru X.
Dzis na obiadek mielone wolowe z kartofeklami i marchewka gotowana ;) a co tam dzis ty serwujesz na obiadek.
Dziekuje bo przed paroma dniami nasunelas mi pomysl na nektarynki ktore teraz z mezem pochlaniamy i jak sie okazuje maja duzo potasu ktory akurat nam sie przydaje ;) no i dziennie wchlaniam co najmniej litr soku pomidorowego kiedys go nienawidzilam a teraz sie jakos przyzwyczailam ;) a jak u ciebie z przyzwyczajeniami do dietki?
Az musze z ciekawosci zobaczyc ile ja biore wit D

reklama
dziś mam wizytę u lekarza ogólnego na 16 zobaczymy co mi powie :O mam głowę już 10x10
póki co męczymy żółnierzyki choć pewnie ten cykl i nie tylko bedzie stracony , dietę trzymamy, suplementy bierzemy .. może kiedyś się uda :O
jak dziś nic mądrego lekarz ogólny nie powie to dzwonie do endo umówić się prywatnie na wizytę bo panstwowo zapisy na pazdziernik 2015 :O

Marathan :) jak czytam twoją diete przy córciach to jest bardzo zbliżona do mojej :) sery , jogurty naturalne , pierś z kurczaka , tylko zamiast kawy piję ogromne ilości mięty ;) z warzyw groszek, ogórek zielony, faszolkę szparagową i znów groszek heheh

Vivienko
, a ładnie po lekach ci TSH spada? jak miałaś wynik ponad 4 to nie bałaś się starać o synusia ? wiesz Ja zastaanwiam się czy nie odpuścić kilku cykli :( choć narazie walcze ;)

Ellie
Ja mam zapisanę , że prolaktynę robimy obojętnie kiedy , a progesteron 7 dni po owulce ...
Ja robiłam akurat w 3dc

Małe liski to super, że macie zielone światło i możecie starac się już w tym cyklu :)

PIraniu wszystkiego najwspanialszego dla twojej księżniczki :) moze wrzucisz zdjęcia solenizantów :) ?

Airfix e
hh to ci PECH :( mam nadzieje, że dziewczyny doradzą ci co zrobić by wyniki były lepsze :( <tule> jedno jest pewne dobrze, że zrobiłąs sobie te badanie , bo przynajmniej jesteś teraz mądrzejsza i możesz działać by było lepiej ...Trzymam kciuki by wszystko poszło po twojej myśli

Aljul
kiedy zaczynacie starania ?

Zakrecona
Igorek to bardzo ładne imię no i pokoik bedzie miał cudny <3 Ja marzę o przeprowadzce i zrobieniu Wojtkowi jakiegoś ładnego pokoiku, ale póki co ... musisz się przemęczyć w tym które mamy ....

Nusia wyjechała odpocząć pewnie dziś się odezwie :)

Czarna perła no to trzymam kciuki za dobre przeczucia &&

Marchewka
mojej koleżance masaż szyjki pomógł miała ekspressowy po nim poród :)

znalazłam taką żurawię co o niej myślicie Żurawina Cranberry 4200mg +Wit.C+Wit.E-180kap.żel. (4316573970) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ?
zawsze kupowałam tą CRANBERRY 4200mg/100kaps ŻURAWINA PĘCHERZ MOCZOWY (4289290913) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. teraz się wacham :)

Ostatnia edycja:
Do góry