reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam:)
Marchew Gabrysiowi dobrze u mamy i sie nie spieszy :)

Airfi
x musisz kochana pokombinować z ilością wody i limonki i na pewno uda sie otrzymac ph 4-4,5

Andziak super masz rodzinke a Ty jaka szczuplutka :) i to po 4 dzieci Pozazdrościć :)

Małe liski
dużo zdrówka Co do diety to fakt Nudna ta dieta ;) ja do dnia dzisiejszego mam skaze na serek typu grani Na sam widok robi mi sie nie dobrze ale jadłam go dużo Naszczęscie ser żółty mi nie zbrzydł :)

Ewelin super że się odezwałaś Ucałuj swoją księzniczke

Matik miłego wyjazdu :)

Piranhu
spóźnione ale szczere życzenia dla Kai :) Jak imprezka?

Mamakaja kciuki żebyy wszystko było dobrze z łożyskiem

Ana kciuku za spełnienie marzeń :)

Nuuska, Dorcia
co u Was ?

Ja w czwartek miałam wizyte Z Igorkiem wszystko dobrze Młody rośnie i kopie mamusie nieźle Lekarz powiedział że jestem z tych lepszych pacjentek bo ładnie widać obraz USG bo mam mało tłuszczyku na brzuchu i pewnie dlatego tak mocno czuje kopniaki :) ale waga już większa ;)
Czasu dalej mało :( remont w trakcie Zaczeliśmy od dużego pokoju Panele, farby kupione Czekamy na meble bo gdzieś za tydzień powinny być ściany pomalowane już gruntem pokładowym i zamurowane okienko miedzy kuchnią a pokojem wiec pomalu idzie ale sporo jeszcze zostało

Za każda trzymam kciuki i gorąco pozdrawiam

reklama
Zakrecia Oj fakt, my chudzinki czujemy mocniej te kopniaki ;) I to był dla mnie minus mojej ciąży:/ inne mamy sie cieszyły z kopniaczkow, a ja w 8 miesiacu płakałam jak sie rozciagał, kopał, myslalam ze mi skóre po przebija haha Super wiesci ze z maluszkiem wszystko dobrze :) Taka pozytywna energia bije z Twojego postu :) Super ze remoncik pełną parą :) Ja juz odebrałam tez projekt budowlany, pozostaje mi czekac góra 8 tyg :/

A z tym roztworem to nie wyrabiam ;) Zużyłam litr wody destylowanej na kombinowanie i nic ;) A gdzies znalazłam ze aby pH bylo 4,0-4,5 to trzeba polowe cytryny wycisnac i zmieszac z 5 litrami wody :szok: nie umiem tego przeliczyc na mała ilosc , choćby 20ml :)

Marchew czuję, że jutro poród ruszy z kopyta po masażu szyjki - ja po delikatnym masażu szyjki zaczełam rodzić młodszego synka 6 godzin później :) powodzenia :)!

Airfix kochana jeszcze nie mam Gabrysia w brzuchu ;)) masz pewnie miernik do mierzenia ph - a jakie w takim razie jest ph roztworu 16 ml wody plus 4 ml soku z cytryny? myślałam że około 4. Daj znać jakie proporcje dają ph 4-4,5

Zakręcona super że u Igorka wszystko w porządku :) jak z szefem - udało się i masz teraz wolne od pracy w trakcie remontu? koniecznie proszę o zdjęcia jak już urządzicie sobie gniazdko

Piranha mam zielone światło od lekarza na starania się - antybiotyk który bierze mąż należy do grupy antybiotyków beta-laktamowych, które nie wpływają na nasienie, jakość plemników. Czy wiesz jak antybiotyki brane przez partnera wpływają na zwiększanie szansy na daną płeć? Szukam info na necie - na in-gender dziewczyny piszą że niektóre antybiotyki podwyższają ph, że zwiększają prawdopodobieństw posiadania chłopca. Ale z drugiej strony choroba m. wydaje mi się, że osłabiła plemniki...? co o tym myślisz? starać się w tym miesiącu? bardzo bym chciała, mąż tak samo jest gotowy :) - tym bardziej że robimy od końca maja prawie dwutygodnie przerwy tak więc nie może się doczekać :D Pomyślałam żeby spróbować O+12 plus użyć mocnych zakwaszaczy po staraniach...? Jak przyjęcie się udało - jak dzieci, zadowolone :)?

male liski....ale byka zrobiłam :p A bo myślałam o Tobie i tak jakos mi sie napisało, zamiast marchew to male liski ;)
male liski ja to PH mierze paskami niestety, ale taki roztwór te 16ml wody i 4 ml soku daje Ph 2...za niskie jak dla mnie żeby od razu po staraniach zaryzykowac tampon z tym... Będę kombinować, bo tak jak napisalam dzis tez mi sie nie udało obnizyc Ph rephreshem...boje sie ze przestał działać :( no i czekaja mnie warunki na starania wręcz polowe , zero intymności

Hey :)

Airfix a gdybys dala 16ml wody i 2ml soku ?

Marchew trzymam kciuki zeby ruszylo i poszlo szybko i gładko :)

Male listki plan masz super :)
Ja bym dzialala ;)

Wpadlam z fluidkami ;) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Czarna perla jak u ciebie?
Jak samopoczucie?
Pozdrawiam

Airfix to jiz sie boje 8-9 miesiaca :-) super ze projekt juz masz Powiem Ci kochana ze jestem szczęśliwa choc oczywiście moja mama ppotrafi mi zepsuc humor :-( dzisiaj tez to uczynila a przez 3 tyg bylo dobrze a od paru dni umila mi zycie Staram sie ukladac w glowie i rozmawiam sama ze soba ze szkoda moich nerwów
Noze spróbuj wlac do kubka wode i po troszeczku dolewaj soku i spr ph

Male liski ​teraz mam 3 dni wolnego bo od czwartku di konca tyg mamy zamknieta firme Juz jestem zmęczona uczeniem tej nowej wle jeszcze troszkę :-)

Cześć laseczki. Dziś spędziliśmy dzień u znajomych i w zoo. Pogoda w sam raz, nie za ciepło, nie za zimno. Mały się wybiegał i wybawił z kolegą. W drodze powrotnej padł i śpi sobie słodko. Lubię takie dni:happy:

Gdusia
, z twojego wykresu wynika że owu nie było. Ale jeszcze nic straconego, jeszcze może się pojawić. Może akurat z urlopu uda wam się przywieźć małą kropeczkę :happy: Trzymam kciuki, żeby relaks i zmiana otoczenia tak właśnie zadziałały.

Airfix, no to obie będziemy się męczyć z ph.;-) Drastyczne rzeczy z dzidziusiem? Aż strach sobie wyobrażać co mu chodzi po głowie:szok::-D Myślę, że jak przyjdzie co do czego to nie będzie tak źle. Jak zobaczy, że nie zagraża mu, to zaakceptuje nowego członka rodziny:tak:

marchew, życzę ci, żeby masaż pomógł. Mi położna robiła podczas porodu, aż mnie ciary przechodzą jak sobie wspomnę... Ale chyba taki na wywołanie nie jest taki masakryczny.

małeliski, super wieści, że możecie się starać w tym cyklu:-)

zakręcia, zazdroszczę wicia gniazdka. Mam nadzieję, że pochwalisz się efektem:happy: Masz już pomysł na pokój dla Igorka?
Czuję, że moje marzenie o córci się nie spełni, ale już dawno obmyśliłam jak by wyglądał pokój dla córeczki;-)

Dobrej nocki wszystkim:happy:

Marchew &&& za szybki porod, oby jutro ruszyło... :)
małe liski super wiesci :)
Airfix powodzenia z tym roztworem, alez bedziesz miala stresujace te starania, ale stress to na dziewczynke ;)
Roszpunka nie zakładaj, że sie nie uda, trzeba wierzyć, ze bedzie dobrze :*
zakrecona dużo siły zycze :) I cierpliwości na te oststnie tygodnie w pracy...
Lili81 ja Ci nie podpowiem za bardzo w jadłospisie bo ja mam córki nie według tych diet które teraz dziewczyny stosują u mnie zwyczajnie diata Dukana zakwasiła organizm (6-8 tygodni) I mam Maje a Ala jest z pewnościa po diecie z mega dawkami żóltego sera I kakao... ;) dla mnie osobisice I po znajomych widze, że dieta dukana = córeczka ;)
Piranha 100 lat dla Kai :) wszystkiego co najlepsze dla małej królewny :)

reklama
Do góry