reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

male liski Ja dokąd nie przeszłam na diete to wydawało mi się że ja mogę życ bez warzyw, owocow ;) A teraz strasznie za mną chodzi taki choćby Kubuś do wypicia ;) albo slinka mi cieknie jak dziecko pije soczek w kartoniku. Ja tak jak Ty lubiłam porządny obiad zjeść, no i duże ilosci deserów :) a dzis po jednym ciastku tym owsianym mam dość. Do tej pory nienawidziłam czekolady gorzkiej, a teraz jest dla mnie normalna ;) wcale nie gorzka :) Zjadam tak z 2-3 kostki dziennie, najczesciej pod wieczór jak mi się " coś " chce.
A czy probowałas kupic gdzies mleko o obnizonej ilosci potasu?? ja nie moge znajsc takiego. Ciagle mi sie wydaje ze za mało daje z siebie, na męza non stop sie dre, bo On zamiast obiad zjeść to ostatnio sie zapycha kanapkami z konserwami, pasztetami...ostatnio 2,5 godz lepilam 75 pierogow z serem, a ten przyszedl i zjadl 5, i poprawial 10-ma kanapkami....no i mozna wrzeszczec, a On i tak swoje i twierdzi ze On jest na diecie ;) Nie je cały dzien od 7-17, prócz dwoch kanapek, ale za to wieczorem nadrabia. Schudł 4 kg :D pomimo tego swojego obżarstwa.

reklama
Witam dziewczyny
Z ta dieta ja od ponad roku i jest ok przyzwyczaiłam się i pH jest dobre cały czas
Tyle ze nie biorę już witamin bi zauważyłam ze mi się okres wydluzal czego nigdy nie miałam i mocniej krwawilam , choć może to przypadek
No nic próbujcie u czekam na Wasze efekty bo ja to już straciłam nadzieje ze mi się uda

Ja dziś szykuje ostatnie zakupy i psa muszę jeszcze zaszczepić bo zostawiamy go u kolegi na ten czas
Oj czy ja się wyrobie uf... Ale jutro wieczorem w Polsce będę ale super :)

Miłego weekendu :)
Pa

Piranha wszystkiego najlepszego dla córci :) dziś kończy 2 lata - dużo uśmiechu, radości na co dzień, pociechy ze starszego brata ;) i wymarzonych dziś prezentów - dla niej i dla Krzysia bo wspólnie dziś świętują.

Airfix nie znalazłam kochana, nawet nie patrzę ile ma mleko potasu, czy sodu. Ale jak znajdziesz to daj znać - które mleko najlepiej kupować. U mnie mąż też grzeszy z jedzeniem :)

moje wyniki prawie bez zmian, liczyłam że wapń trochę wzrośnie. Przed staraniami na tydzień, dwa zwiększę jeszcze sobie dawkę wapnia i magnezu - tak jak Piranha radziła

wapń 9,68 (8,4-10,2)
magnez 2,13 (1,58-2,55)
potas 4,24 (3,5-5,1)
sód 140 (136-146)

...właśnie odkryłam że kakao ma bardzo dużo potasu :) Potas - Zasady zdrowego żywienia - Dieta.mp.pl ja namiętnie codziennie pije kawę inkę z mlekiem i kakao :) Airfix może dlatego kakao w diecie francuskiej jest podane przy produktach chłopczykowych?...ja już nie mam głowy do tych wszystkich informacji :)

zmykam, miłego weekendu

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
witajcie dziewczyny, niestety nie mam zbyt dobrych wieści dla dziewczyn starających się o córeczkę, byłam wczoraj z synkiem u lekarza bo dostał uczulenie i przy okazji zapytałam, czy suplementy dziewczynkowe nie zaszkodzą organizmowi i ogólnie nie miała zastrzeżeń, ale KU PRZEMYŚLENIU pozostawiam Wam wit b6, powiedziała, że dzienne dawka to 4 mg, a przekroczenie może wpłynąć na pojawienie się nowotworu. Tłumaczyła mi o co chodzi ale jest to taki specyficzny język, że naprawdę nie potrafię tego odtworzyć, a nie chce pisać niepoprawnie.

Vivienka ja zaczęłam sadzać syna jak miał 20 miesięcy, w kietniu tego roku i robi już ładnie siusiu i kupkę do nocniczka, czasami zapomni się podczas zabawy, powodzenia, ale jak jest ciepło to powinno być łatwiej, więc spróbuj, podobno im prędzej tym szybciej dziecko załapie, no i musisz chwalić za każdym razem ;)

male liski ja zaczynam dietę i suplementację i tak za 2-3 miesięcy zacznę się starać, niestety mąż diety raczej nie trzyma więc zobaczymy co z tego będzie

Dziewczyny,sorki ze odpisuje ogolnie,dzieki za wszystkie odpowiedzi w sprawie ph.zakwaszanie po starankach,ok nie ma problemu.ale boje sie,ze bede sie starac w ten sposob w nieskonczonosc,bo wybihe wszystkie zolnierzyki.na rephreshu jest napisane ze nie ma srodka plemnikobojczego,czyli ze da sie przy nim zajsc w ciaze.natomiast na sylku jest napisane,zeby nie stosowac podczas staranek.po niedzieli ruszamy.i znow ten stres...

Lili,dziewczyny pisaly juz o b6,ze jest niekoniecznie zdrowa w takich ilosciach,ale te pare miesiecy suplementacji mysle,ze nie zaszkodza.aspartam,coca cola,skazone powietrze,wszystko moze wplynac na nasze zdrowie,spowodowac nowotwor.oczywiscie kazda robi jak uwaza,bo swoj rozum ma :-) dzieki za info :-)

Ostatnia edycja:
U nas ok. Tylko chłopaków szkoły i terapia całkiem mnie pochłania.Jędrek to istne złoto jest dosłownie wszędzie.oczy wkoło głowy reszta nie była święta ale nie taka jak Jędruś.a Zosia no gdybym miała 100 % pewności...

Ewelin dzięki za pamięć :) rany ile to już czasu, pamietam jak sie starałas haha :) super! też jestem ciekawa co u Antosi

Roszpunko, Elle aby ten cykl był spełnieniem marzen :) kibicuję Wam mocno, bo Roszpunkę to jeszcze z sierpniówek a Elle byłaś tu jak ja się starałam :)

w ogóle wszystkim kibicuję :)

też zaglądam i myślę o Was, choć ostatnio przyznaję jestem mniej na bieżąco i jak zobaczyłam, że Marchew już tak blisko rozwiązania to poczułam jak ten czas pędzi! :)
U nas dobrze, chłopcy są super :)
nie wiem czy jeszcze kiedyś zostanę mama po raz trzeci, ale teraz jest mi dobrze :) jakby co to notujcie wszystko hihi
wszystkiegio dobrego

reklama
Andziak Ale słodziak normalnie z synusia :))) Taki Kochaniutki, do zacałowania :) A Ty laseczka jak nie wiem i to mojej postury :) A powiedz mi czy starsi nie dokuczają małemu?? Bo ja się boję o to :)

polisia Kto wie, kto wie ;)..moze jednak kiedyś będzie trzecie dzieciątko ;) Ja mówie ze jak sie nie uda teraz córci mieć to za trzecim razem musi sie mi udac :)

Ostatnia edycja:
Do góry