reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was zamawiała kiedyś testy owu ze sklepu www.[B]vitalmarket[/B].pl? 4 maja zamówiłam testy i dopiero po zamówieniu przeczytałam ze termin realizacji jest 20 dni roboczych. Ostatni tydzień nie było mnie w Polsce i nie miałam dostępu do netu i wczoraj chciałam sprawdzić czy wysłali bo minęło te 20 dni a tu zamaist strony komunikat "Sklep jest wylaczony z powodow administracyjnych. Zapraszamy wkrotce !" telefony oczywiście wyłączone. Czytałam opinie o sklepie i ostatnio bardzo dużo negatywnych, więc już chyba nie mam co liczyć na te testy :/ Kurcze wszystko pod górke. Musze nowe testy zamówić, @ przesunęła mi się o tydzień więc nie zrobiłam hormonów bo 2 dzień cyklu miałam akurat jak mnie nie było w Polsce, więc muszę czekać do następnego cyklu, a poza tym teraz owulka będzie mi wypadała tuż p pełni więc jony nie będą sprzyjały ;(

reklama
Hej!

Na wstępie ogromnie PRZEPRASZAM ale nie dam rady Wam odpisać, skleciłam dziś rano długiego posta odnosząc się do większości z Was a tu pechowo komputer tak się zawiesił, że nie dało się zrobić nic innego poza resetem, całość poszła więc w kosmos :-( Do tego od rana internet mam sporadycznie (kilka sekund internetu a potem kilka-kilkanaście minut braku), M dzwonił w tej sprawie i podobno pokradziono w nocy nadajniki firmie, która jest naszym dostawcą internetu, już to naprawiają, musimy czekać i uzbroić się w cierpliwość, tego posta próbuję wysłać od ponad godziny. Wiedzcie, że jestem z Wami myślami oraz kciukami i jak tylko pojawi się stabilny internet to postaram się być z Wami na bieżąco od tego momentu, smutno mi, że nie mogę być cały czas z Wami :-(
Wstawiam na szybko fotkę Krzysia z wczorajszej akcji gaszenia "pożaru" (trzeba było strącić strumieniem wody wszystkie słupki, świetnie mu poszło, te plamki na jego twarzy to rysunek kota, o ile go w ogóle je widać ;-)).

Zobacz załącznik 627240Zobacz załącznik 627266

Ostatnia edycja:
Piranio ale ale duzy juz chłopzyk z Krzysia...pewnie miał mega zabawę...
...Vivienka zebym ja to umiała wklejac zdjęcia to pewnie testy juz by były ...zrobiłm dzis o 16.30 i co????? ciemniusieńka krecha 2 dni przed @...ciągnięcia juz tak nie czuje ale za to (.)(.) bardziej...jesli chodzi o jakies smaki to moze za wczesnie natomiast odrzuciło mnie od słodyczy...i dobrze bo teraz mam zamiar tylko ze 10-12 kg i nic więcej...oby mi sie udało...

Piranhu Krzyś to już prawdziwy mężczyzna :) No no, ale przystojniak mały :)

Wildberry Mi też się wydaje tak jak Ana napisała, że w głębi duszy to każdy marzy o jakiejś konkretnej płci, tylko nikt się przyznać nie chce, a jak już się ktoś przyznaje tak jak my- to zaraz leci lawina " że przecież najważniejsze żeby dziecko było zdrowe", " płeć jest nie ważna"- takie wiesz, standardowe odpowiedzi, a przeciez żadna z nas nie mówi ze chce chore dziecko, ale po cichutku marzy że jej marzenie się spełni:) Dla nas wiadomo że ważne jest żeby maluszek urodził się zdrowy , to już wiemy od dawien dawna że chcemy zdrowe, bo nie wyobrazam sobie zeby ktoras sobie marzyła o chorobie, co innego o płci,a ludzie nie bardzo rozumieją chęć posiadania konkretnej płci, to jeszcze nie ten wiek, nie ten świat :) U mnie tez nikt nic nie wie, tylko mąż..nie wtajemniczam go tylko w te wszystkie żele do obnizania PH :) A jak sie ktos pyta ze znajomych po co tyle łykam leków, czy w aptece- na co mi tyle leków- to mowie ze lekarz mi kazał brać żeby w ciaze zajść :) I zeby się udało to musze obnizac PH organizmu dieta i suplementami ;) Wierzą jak złoto :)

Ja tymbardziej nie chce nikomu nic mowic o planowaniu bo jakby nie wyszło to by mnie chyba zjedli z rodziny męża, tzn szwagierka...Jak bylam w ciazy i mowilam ze chcielismy dziewczynke, a jest chłopiec to powiedziala ze smiechem-ze dziewczynke to sobie trzeba umiec zrobic, i Ona chciala i ma dwie... Myslałam ze mnie potarga.

Ana To skoro inaczej się czujesz niz z synkiem to moze jednak dziewczynka będzie :) Ja z synkiem w ciazy to umierałam , wiec mam nadzieje ze teraz bedzie dziewczynka i bede miec lekka ciąze :) czego i Tobie zycze, moze to tylko tak na poczatku zle sie bedziesz czuc :-)

Male liski faktycznie o witaminie C zapomnialam a mam w domku,Juz dzis dwa razy dostala.A sol fiziologiczna tez juz od rana
w ruch poszla.
Duzo zdrowka dla synka ;)

Ana mam nadzieje ze masz zle przeczucie i bedzeisz mogla sie jednka delektowac ciaza baz zednych dolegliwosci ;) A smutek w ciazy ogarnia czesto… to hormony ;)

Kate a co sie dzieje ze humorku brak? Wkoncu po to tu jestesmy zeby smecic i sie cieszyc razem ;)

Gdusia witaj w faktorze X jezeli chodzi o cykle, nam majowym starczkom tez testy plataly figle.

Piranho super fotka Krzysia,brak tutaj ciebie ale sa sily wyzsze. Trzymajcie sie wszyscy zdrowi i czekamy tu na ciebie ;)

czarna perla a wiec mezu ma mocna armie ze juz dwie tlusciutkie kreski na dwa dni przed @ wyszly. GRATULUJE a wiec teraz przesylaj nam fluidki zebysmy i my zobaczymy dwie kreski na tescie ciazowym:cool2:
Ja robilam sobie w ciazy talerze z warzywami jako przekaski na wieczor i pilam duzo smoothie owocowych i sokow warzywnych i przytylam 8 kg. Polecam zdrowe dla dzidzi i dla ciebie ;-)
Ja wklejam zdiecia przez Darmowy hosting zdjęć - hosting zdjęć i obrazków, grafiki, hosting fotek proste w obsludze ladujesz tylko fotke z kompa i wybierasz minaturke na forum i tutaj wklejasz ;)

Airfix troche przykre to co piszesz ze wlasna rodzina tzn szwagierka taka.... niemila ptrafi byc.. tobie szwagierka takie cos powiedziala a mi mama troche dowalila jak sie dowiedzieli ze bedzie corcia jak bylam w ciazy.... powiedziala: pogodz sie z tym bo syna i tak nigdy nie bedziesz miala.Taki nasz los:confused: poczulam sie jak bym byla niechcianym dzieckiem.... A jak tylko siostra zaszla w ciaze i okazalo sie ze bedzie wnuk to dzwonila po wszytskich obwiescic ze bedzie kochany wnusio:-:)-( przykro mi bylo...

Ja moge sie pochwalic ze wkoncu infekcja ustepuje.. wkoncu:cool2: takze teraz byle do przodu.

Ostatnia edycja:
A ja sie pochwale u mnie 12dpo testy wygladaly tak :)
Ten cienki byl robiony rano,drugi popoludniu ;)

Załączniki

• 1401734969757.jpg
    1401734969757.jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 31
Vivienka moja matka jeszcze lepsza była ;) Powiedziała że ja nie bede miec dziewczynki, bo dziewczynke ma miec moj brat tylko ( a on chce synka akurat :) ) . dosłownie jakby miała prawo się urodzić tylko jedna dziewczynka na świecie i jej gadka " macie juz jednego syna , wystarczy, dziewczynka ma byc u "brata" " . Nie umiem Ci nawet dokladnie opisac tej rozmowy, ale wyszło na to że ja nie mam prawa mieć córki,bo inaczej u brata nie będzie...a Ona mojego brata to ubóstwia jak nie wiem, Ona chce dla niego jak najlepszego i od zawsze marzyla o wnuczce, wiec kto ma jej dac ta wnuczke jak nie ukochany syn. jego narzeczona byla w ciazy ale poronila (ma juz dwojke dzieci z innego malzenstwa) . Juz z mezem mowilismy ze jak sie urodzilaby dziewczynka u brata to koniec, to Ona o wnuku by calkiem zapomniala, a nas to by miala znów za gorszych, tak jak szwagierka... Szkoda gadać :)
Super ze infekcja Cie puszcza ;) Czasem nie wiadomo skad sie jakies dziadostwo przyplata

U mnie o planowaniu wie tylko m i jedna kolezanka,ktora sama ma dwie corki.mimo to wydaje mi sie,ze mnie rozumie.sama mowi,ze dwie lub trzy corki moga dla niej byc,a z dwoma lub trzema synami duzo gorzej by jej sie bylo pogodzic.
Ja juz obmyslilam chytry plan,ze jak sie uda,to powiem wszystkim,ze marze o braciszku dla Maksia,bo chlopcy lepiej sie dogaduja i sa synkami mamusi,a z dziewczynami wiecej problemow i niegrzeczniejsze sa. Jak bedzie chlopiec,to bede mowila ze sie ciesze,a jak dziewczynka,to ze jakos przezyje ;-) Mysle,ze to utrze nosa wszystkim tym wszystkim "życzliwym" ;-D

Piranho,fajnie ze wpadlas :-) brakuje nam tu ciebie.jak znajdziesz chwile,to czekam na odp w sprawie bromergonu i lutki :-)

Vivienka, Airfix okropnie bolą takie słowa, tym bardziej jak się gorąco marzy o dziecku danej płci ehhh dla pocieszenia wam powiem, że te osoby które wiedzą o naszych staraniach mówią z dużym przekonaniem że my tylko będziemy mieć samych chłopców, a jakby okazało się, że będzie u nas dziewczynka jako trzecia, to wielki cud nad cudami, że nie uwierzą itp usłyszałam też taki komentarz "że jakbym (ta osoba) miała trzech chłopców to bym się wykończyła chyba" i do tego stosowna mina. Miło się poczułam :) Staram się nie przejmować i wiem, że jeśli będę miała 3 chłopców to będę i tak wielką szczęściarą. A jeśli ktoś patrzy na to w inny sposób - jego problem

Piranhiu
Krzyś to mega przystojniak - piękny chłopiec. I zdjęcia ze strażakiem - jaką fajną pamiątką będą. Nie przejmuj się - jak tylko net zacznie dobrze działać to wpadaj do nas

Gdusia a próbowałaś testów z inną czułością? W dni płodne może sprawdzaj poziom lh co 3 godziny, pij wtedy mało (najlepiej nie pić około 3 godziny przed zrobieniem testu). Może w ten sposób uda się wychwycić pik.

Kevinka czarna perła pięknie wam wychodzą testy - ja nigdy nie widziałam na swoich tak wyraźnych kresek. Mi jeśli wyszłaby druga taka gruba krecha i tak wcześnie jeszcze przed @ to pomyślałabym że może tym razem dziewczynka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Małeliski,co do zachowania dziewczyn to mam nieco odmienne zdanie,szczególnie w wiwku dojrzewania są okropne,gorsze niż chłopcy. Przyjmij moją taktyke,albo nikomu nie wspominaj,ze sie staracie.jak cos to bedzie,ze wpadliscie z corcią ;-)

Do góry