reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hey

Tez slyszalam ze dziewczyny gorsze ;)
Ja jestem sama dziewczyna i mam trzech braci moja mama mowila ze ze mna miala najwieksze stresy :p

Zycze wam milego dnia :)

Dziewczyny jak sie wylicza w kalendarzu ksiezycowym i gdzie go znajde?

reklama
Czarna perła, chyba jeszcze nie miałam okazji pogratulować. :-) Więc gratuluję.
Piranha, Krzysio to już prawdziwy mężczyzna. Oj, gdyby tylko tacy strażacy gasili pożary, to chyba u mnie paliłoby się codziennie. :-D
Maran_atha, witaj. Cieszę się, ze hormony tak sprzyjają. Mam nadzieję, że wszystkie pozostałe problemy ginowe da się załatwić i będziecie działać. :-)
Wildberry, trzymam kciuki za dzisiejsze usg. :tak: Ludzkim gadaniem nie warto się przejmować. Nie da się wszystkim dogodzić. Jak urodziłam córkę (pierwszy syn), to część gratulowała, cześć niezadowolona jakby, że się udało, a jedna babka mi wprost powiedziała - przukro mi. :szok:

Wildberry kciuki zaciskam :) o której usg?
Kevinka mówisz, że z tobą były największe problemy :)? masz trzech starszych braci? jesteś czwartym dzieckiem rodziców?...mi przeszła ostatnio taka myśl przez głowę, że jeśli byłby trzeci synek, to czy nie spróbować - do 4 razy sztuka :) (szalony pomysł!!!) chociaż podobają mi się takie duże rodziny

nie rozumiem takiego gadania...
wczoraj byłam na konsultacji u lekarza - a właściwie trzech ich było ;p śmiesznie się idzie do gabinetu gdzie siedzi 3 lekarzy i asystentka do pomocy ;p ustalone jest jedno Gabriel urodzi się w czerwcu :) jak sam nie wyjdzie do 30 to mam umówioną cc na 8 rano... najprawdopodobniej przy pełnej narkozie... bo płytek nam 90 tys. jak mi spadną poniżej 80 tys to nie dostane zewnątrz oponowego...
cały czas trzymam kciuki za wszystkie starające się :)

Marchew- to już za chwilę! Trzymam kciuki!
Zakręcia- u Ciebie już połowa....szok. Czas tak szybko leci.

U nas ok. Antek dokazuje w brzuchu. Wizytę mam w przyszły czwartek i będziemy go mierzyć. Ja oczywiście nadaję z pracy.
Kaci mi troszkę choruje,ale mam nadzieję,że już będzie lepiej.
Pozdrawiam Was wszystkie!

cześć dziewczyny w ten pochmurny deszczowy dzień

podobno od jutra ma być poprawa pogody OBY :)
Ja dziś w pracy, mąż z Wojtusiem w domu od wczoraj nie ma już gipsu więc kurują się w domu razem :) mama w pracy , bo ktoś musi na tych mężczyzn zarabiać :p :) jeszcze mam specjalne zamówienie i muszę kupić po drodze - zestaw małego doktora , ktory widział w kauflandzie " W przedszkolu panuje szkarlatyna mam nadzieję, ze nas ominie, bo mam już kupione bilety dla naszej trójki na sobotę do Wesołego Miasteczka ....

Vivienka jak malutka z katarem ? u nas pomagała maść majerankowa, olejek olbas, sól fizjologizna dużo dziewczyn poleca KATAREK taki ktory podpina się do odkurzacza , ale Ja go nie miałam ..
dziękuję za link o szyjce :*
Piraniu
Krzysiu duży chłopak :) idzie do przedszkola od września ?
mail dotarł ?

Ja ostatnio piszę posty w Wordzie, a pozniej wklejam , bo też kilka razy strona mi sie zawiesiła :wściekła/y::wściekła/y:

Marchewka
to już tuż tuż i bedzie synusia miała w swoich ramionach :)

dziewczyny pomóżcie jakie macie Lukrecje dla swoich połówek ? może jakieś pomocne linki ?
Ja kupowąłam z herbapola niestety niema ich w hurtowniach i nie moge jej dostać dlatego szukam innej :(

Witam. Chciałam się przywitać. To drugi cykl jak staramy się z mężem o naszego trzeciego szkraba. Mamy dwóch synków. Chciałabym dziewczynkę, ale jeszcze o tym nie myślę, pierwsze chciałabym, żeby się udało, a potem będzie czas na rozmyślanie :tak:

Airfix to widze nie jestem sama… moja mama tez ubistwia starsza siostre…i nie chce teraz myslec co bedzie jak sie urodzi jej kochany wnuk… pewnie moja corcia spadnie na ostatni plan… przykre bo tym bardziej od wlasnej rodziny,tym bardziej mamy oczekuje sie wsparcia. Twoja mama mogla planowac sobie zycie 20-30 lat temu … teraz liczysz sie ty i twoje marzenia. Najlepiej nic nie mowic zeby nic nikogo w oko nie razilo i zeby nie mieli satysfakcji jak by sie nie udala.
Ja tam do mojej mamy powiedzialam ze jka bysmy sie starali nawet o drugie to plec jest mi obojetna a nawet wolalabym dziewczynke ze wzgeldu na corcie zeby miala sie z kim bawic i ze wzgledow materialnych bo jak by nie patrzec mniejszy koszt.A potem dodalam najwazniesze zeby bylo zdrowe bo tyle poronien teraz dookolo.. to usichla i pwiedziala ze mam racje

Roszpunka dokladnie to jest najlpesza strategia!!!
widzialam ze dzis tez testowalals, kurcze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w nastepnym cyklu ze zdwojaona sila MUSI sie udac!!!!!:tak:

Male liski ja tez nie mialam w pierszej ciazy tak wyrazniej kreski nie mowiac o tym ze wczesnie, bo jak robilam w 11 dniu od owu to wyszedl cien w 12 troche ciemniejsza kreska ale nawet jeszcze nie taka jak kontrolna a pozniej juz nie testowalam bo mialam wizyte u ginka takze nawet nie wiem czy u mnie dwie tluste kreschy wogole sa mozliwe..
I nie przejmuj sie gadaniem ludzi,niestety na po ziemi chodza takie wredne istoty ktore lubia uprzykszac innym zycie bo sami chyb szczescia nie zaznali albo maja go zaduzo i nie doceniaja nawet tego!

Macy brak slow… jak zyczenia potrafia wychodzic prosto z serca… z taka nawiscia… ach ludzi nie zmeinisz ani swiata.. takze glowa do gory.Takich luszi trzeba po prostu olewac…

Marchew fajnie juz tak wiedziec kiedy sie przywita malenstwo a nie jak porod naturalny czekasz i czekasz i nie wiesz kiedy sie dziecku zachce. Daj nam koniecznie znac jak bedziesz wiedziala termin zebysmy trzymaly kciukasy za szybki porod i twoj i synka powrot do zdroweczka.

Gorgusia u ciebie juz tez tylko 10 tygodni zostalo

Justi ja tez pisze pierw w wordzie a pozniej wklejam, bo tez mi kilka razy posty zjadlo a pozniej juz sie nie chce drugi raz tyle pisac.
Dziekuje ze pytasz corcia juz troche lepiej ale jeszcze treoche pociaga noskiem ale zakropilam w sypialni olejek mietowy kolo lozeczka zeby mogla wdychac i dzis rano juz nie miala tak zapchanego noska.Mas majerankowa tez smaruje pod niskiem i na stopy i klatke piersiowa.
O tym odkurzaczu tez slyszalam ale jakos bym sie bala…. Mam fride ale ja chyb nie umiem jej uzywac…

Elle co tam u ciebie?Jakies objawy? Jak sie nie myle jutro testujesz prawda??

ja dzis zostalam obudzona w nocy pierw przez corcie a pozniej przez klujacy,tepy bol lewego jajnika.. to kurcze w tym cyklu w owu mnie tak nie bolal:dry: ale po pol godzinie przeszlo..

​milego dzionka wam zycze!!!

witam

znowu u nas zanosi się na deszcz, a rano dosyć fajna pogoda była, na szczęsie
od jutra ma być słońce,

Pirhaniu ale Krzyś już duży chłopczyk, moi też uwielbiają straż, strażaka sama
plus pociągi, tory

male liski mi bardzo czesto ludzie współczują, że mam 3 chłopców, wtedy robie wielkie oczy i pytam
czego mi współczują, ze mam 3 zdrowych synów??? mówie od razu , ze moge mieć 4, i wtedy zazwyczaj
robi się każdemy głupio i kończy sie temat

Roszpunka zgadzam się z Tobą, pamiętam jak najstarszy był w gimnazjum,
to zachowanie chłopców w porównaniu do dziewczyn jest wzorowe, to co dziewczyny wyrabiają w wieku'
dojrzewania to jest masakra

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry