reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was zamawiała kiedyś testy owu ze sklepu www.[B]vitalmarket[/B].pl? 4 maja zamówiłam testy i dopiero po zamówieniu przeczytałam ze termin realizacji jest 20 dni roboczych. Ostatni tydzień nie było mnie w Polsce i nie miałam dostępu do netu i wczoraj chciałam sprawdzić czy wysłali bo minęło te 20 dni a tu zamaist strony komunikat "Sklep jest wylaczony z powodow administracyjnych. Zapraszamy wkrotce !" telefony oczywiście wyłączone. Czytałam opinie o sklepie i ostatnio bardzo dużo negatywnych, więc już chyba nie mam co liczyć na te testy :/ Kurcze wszystko pod górke. Musze nowe testy zamówić, @ przesunęła mi się o tydzień więc nie zrobiłam hormonów bo 2 dzień cyklu miałam akurat jak mnie nie było w Polsce, więc muszę czekać do następnego cyklu, a poza tym teraz owulka będzie mi wypadała tuż p pełni więc jony nie będą sprzyjały ;(

reklama
Hej!

Na wstępie ogromnie PRZEPRASZAM ale nie dam rady Wam odpisać, skleciłam dziś rano długiego posta odnosząc się do większości z Was a tu pechowo komputer tak się zawiesił, że nie dało się zrobić nic innego poza resetem, całość poszła więc w kosmos :-( Do tego od rana internet mam sporadycznie (kilka sekund internetu a potem kilka-kilkanaście minut braku), M dzwonił w tej sprawie i podobno pokradziono w nocy nadajniki firmie, która jest naszym dostawcą internetu, już to naprawiają, musimy czekać i uzbroić się w cierpliwość, tego posta próbuję wysłać od ponad godziny. Wiedzcie, że jestem z Wami myślami oraz kciukami i jak tylko pojawi się stabilny internet to postaram się być z Wami na bieżąco od tego momentu, smutno mi, że nie mogę być cały czas z Wami :-(
Wstawiam na szybko fotkę Krzysia z wczorajszej akcji gaszenia "pożaru" (trzeba było strącić strumieniem wody wszystkie słupki, świetnie mu poszło, te plamki na jego twarzy to rysunek kota, o ile go w ogóle je widać ;-)).

Zobacz załącznik 627240Zobacz załącznik 627266

Ostatnia edycja:
Piranio ale ale duzy juz chłopzyk z Krzysia...pewnie miał mega zabawę...
...Vivienka zebym ja to umiała wklejac zdjęcia to pewnie testy juz by były ...zrobiłm dzis o 16.30 i co????? ciemniusieńka krecha 2 dni przed @...ciągnięcia juz tak nie czuje ale za to (.)(.) bardziej...jesli chodzi o jakies smaki to moze za wczesnie natomiast odrzuciło mnie od słodyczy...i dobrze bo teraz mam zamiar tylko ze 10-12 kg i nic więcej...oby mi sie udało...

Piranhu Krzyś to już prawdziwy mężczyzna :) No no, ale przystojniak mały :)

Wildberry Mi też się wydaje tak jak Ana napisała, że w głębi duszy to każdy marzy o jakiejś konkretnej płci, tylko nikt się przyznać nie chce, a jak już się ktoś przyznaje tak jak my- to zaraz leci lawina " że przecież najważniejsze żeby dziecko było zdrowe", " płeć jest nie ważna"- takie wiesz, standardowe odpowiedzi, a przeciez żadna z nas nie mówi ze chce chore dziecko, ale po cichutku marzy że jej marzenie się spełni:) Dla nas wiadomo że ważne jest żeby maluszek urodził się zdrowy , to już wiemy od dawien dawna że chcemy zdrowe, bo nie wyobrazam sobie zeby ktoras sobie marzyła o chorobie, co innego o płci,a ludzie nie bardzo rozumieją chęć posiadania konkretnej płci, to jeszcze nie ten wiek, nie ten świat :) U mnie tez nikt nic nie wie, tylko mąż..nie wtajemniczam go tylko w te wszystkie żele do obnizania PH :) A jak sie ktos pyta ze znajomych po co tyle łykam leków, czy w aptece- na co mi tyle leków- to mowie ze lekarz mi kazał brać żeby w ciaze zajść :) I zeby się udało to musze obnizac PH organizmu dieta i suplementami ;) Wierzą jak złoto :)

Ja tymbardziej nie chce nikomu nic mowic o planowaniu bo jakby nie wyszło to by mnie chyba zjedli z rodziny męża, tzn szwagierka...Jak bylam w ciazy i mowilam ze chcielismy dziewczynke, a jest chłopiec to powiedziala ze smiechem-ze dziewczynke to sobie trzeba umiec zrobic, i Ona chciala i ma dwie... Myslałam ze mnie potarga.

Ana To skoro inaczej się czujesz niz z synkiem to moze jednak dziewczynka będzie :) Ja z synkiem w ciazy to umierałam , wiec mam nadzieje ze teraz bedzie dziewczynka i bede miec lekka ciąze :) czego i Tobie zycze, moze to tylko tak na poczatku zle sie bedziesz czuc :-)

Male liski faktycznie o witaminie C zapomnialam a mam w domku,Juz dzis dwa razy dostala.A sol fiziologiczna tez juz od rana
w ruch poszla.
Duzo zdrowka dla synka ;)

Ana mam nadzieje ze masz zle przeczucie i bedzeisz mogla sie jednka delektowac ciaza baz zednych dolegliwosci ;) A smutek w ciazy ogarnia czesto… to hormony ;)

Kate a co sie dzieje ze humorku brak? Wkoncu po to tu jestesmy zeby smecic i sie cieszyc razem ;)

Gdusia witaj w faktorze X jezeli chodzi o cykle, nam majowym starczkom tez testy plataly figle.

Piranho super fotka Krzysia,brak tutaj ciebie ale sa sily wyzsze. Trzymajcie sie wszyscy zdrowi i czekamy tu na ciebie ;)

czarna perla a wiec mezu ma mocna armie ze juz dwie tlusciutkie kreski na dwa dni przed @ wyszly. GRATULUJE a wiec teraz przesylaj nam fluidki zebysmy i my zobaczymy dwie kreski na tescie ciazowym:cool2:
Ja robilam sobie w ciazy talerze z warzywami jako przekaski na wieczor i pilam duzo smoothie owocowych i sokow warzywnych i przytylam 8 kg. Polecam zdrowe dla dzidzi i dla ciebie ;-)
Ja wklejam zdiecia przez Darmowy hosting zdjęć - hosting zdjęć i obrazków, grafiki, hosting fotek proste w obsludze ladujesz tylko fotke z kompa i wybierasz minaturke na forum i tutaj wklejasz ;)

Airfix troche przykre to co piszesz ze wlasna rodzina tzn szwagierka taka.... niemila ptrafi byc.. tobie szwagierka takie cos powiedziala a mi mama troche dowalila jak sie dowiedzieli ze bedzie corcia jak bylam w ciazy.... powiedziala: pogodz sie z tym bo syna i tak nigdy nie bedziesz miala.Taki nasz los:confused: poczulam sie jak bym byla niechcianym dzieckiem.... A jak tylko siostra zaszla w ciaze i okazalo sie ze bedzie wnuk to dzwonila po wszytskich obwiescic ze bedzie kochany wnusio:-:)-( przykro mi bylo...

Ja moge sie pochwalic ze wkoncu infekcja ustepuje.. wkoncu:cool2: takze teraz byle do przodu.

Ostatnia edycja:
A ja sie pochwale u mnie 12dpo testy wygladaly tak :)
Ten cienki byl robiony rano,drugi popoludniu ;)

Załączniki

• 1401734969757.jpg
    1401734969757.jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 37
Vivienka moja matka jeszcze lepsza była ;) Powiedziała że ja nie bede miec dziewczynki, bo dziewczynke ma miec moj brat tylko ( a on chce synka akurat :) ) . dosłownie jakby miała prawo się urodzić tylko jedna dziewczynka na świecie i jej gadka " macie juz jednego syna , wystarczy, dziewczynka ma byc u "brata" " . Nie umiem Ci nawet dokladnie opisac tej rozmowy, ale wyszło na to że ja nie mam prawa mieć córki,bo inaczej u brata nie będzie...a Ona mojego brata to ubóstwia jak nie wiem, Ona chce dla niego jak najlepszego i od zawsze marzyla o wnuczce, wiec kto ma jej dac ta wnuczke jak nie ukochany syn. jego narzeczona byla w ciazy ale poronila (ma juz dwojke dzieci z innego malzenstwa) . Juz z mezem mowilismy ze jak sie urodzilaby dziewczynka u brata to koniec, to Ona o wnuku by calkiem zapomniala, a nas to by miala znów za gorszych, tak jak szwagierka... Szkoda gadać :)
Super ze infekcja Cie puszcza ;) Czasem nie wiadomo skad sie jakies dziadostwo przyplata

U mnie o planowaniu wie tylko m i jedna kolezanka,ktora sama ma dwie corki.mimo to wydaje mi sie,ze mnie rozumie.sama mowi,ze dwie lub trzy corki moga dla niej byc,a z dwoma lub trzema synami duzo gorzej by jej sie bylo pogodzic.
Ja juz obmyslilam chytry plan,ze jak sie uda,to powiem wszystkim,ze marze o braciszku dla Maksia,bo chlopcy lepiej sie dogaduja i sa synkami mamusi,a z dziewczynami wiecej problemow i niegrzeczniejsze sa. Jak bedzie chlopiec,to bede mowila ze sie ciesze,a jak dziewczynka,to ze jakos przezyje ;-) Mysle,ze to utrze nosa wszystkim tym wszystkim "życzliwym" ;-D

Piranho,fajnie ze wpadlas :-) brakuje nam tu ciebie.jak znajdziesz chwile,to czekam na odp w sprawie bromergonu i lutki :-)

Vivienka, Airfix okropnie bolą takie słowa, tym bardziej jak się gorąco marzy o dziecku danej płci ehhh dla pocieszenia wam powiem, że te osoby które wiedzą o naszych staraniach mówią z dużym przekonaniem że my tylko będziemy mieć samych chłopców, a jakby okazało się, że będzie u nas dziewczynka jako trzecia, to wielki cud nad cudami, że nie uwierzą itp usłyszałam też taki komentarz "że jakbym (ta osoba) miała trzech chłopców to bym się wykończyła chyba" i do tego stosowna mina. Miło się poczułam :) Staram się nie przejmować i wiem, że jeśli będę miała 3 chłopców to będę i tak wielką szczęściarą. A jeśli ktoś patrzy na to w inny sposób - jego problem

Piranhiu
Krzyś to mega przystojniak - piękny chłopiec. I zdjęcia ze strażakiem - jaką fajną pamiątką będą. Nie przejmuj się - jak tylko net zacznie dobrze działać to wpadaj do nas

Gdusia a próbowałaś testów z inną czułością? W dni płodne może sprawdzaj poziom lh co 3 godziny, pij wtedy mało (najlepiej nie pić około 3 godziny przed zrobieniem testu). Może w ten sposób uda się wychwycić pik.

Kevinka czarna perła pięknie wam wychodzą testy - ja nigdy nie widziałam na swoich tak wyraźnych kresek. Mi jeśli wyszłaby druga taka gruba krecha i tak wcześnie jeszcze przed @ to pomyślałabym że może tym razem dziewczynka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Małeliski,co do zachowania dziewczyn to mam nieco odmienne zdanie,szczególnie w wiwku dojrzewania są okropne,gorsze niż chłopcy. Przyjmij moją taktyke,albo nikomu nie wspominaj,ze sie staracie.jak cos to bedzie,ze wpadliscie z corcią ;-)

Do góry