reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Roszpunka kurcze jak to??????? Przeciez tempka tak pieknie w gorze jest!!!

Kevinka nie rob mi nadzieji bo to by za pieknie sie wszystko zlozylo.Dziekuje, Infekcja chyba przchodzi.... bo chociaz juz ten swiat przechodzi.

Czarna perla wklej koniecznie fotke testu jutro to moze zaraza nas te dwie kreseczki wirtualnie
Wildberry przepraszam ze najprawdopodobnije juz sie dziewczyny pytaly,planowalaa plec?
Bede trzymac kciuki za jutrzejsza wizyta,wnioskuje ze drugi ma byc syncio
Ja tam nikomu nie mowie o planowaniu a jak by sie udalo powiem po prostu te szczescie mielismy.Mysle ze duzo ludzi by mnie wysmialo jka by sie dowiedzialo co ja wyprawiam zeby miec synka. Mylse ze jeszcze niektorzy sa pod tym wzgledem nie tolerancyjni….:dry:

Moja znajoma dzis mi napisala ze jest w 5 tygodniu ciazy.Maja juz 3 letnia coreczke.:-)

No i mamy jeszcze kropeczke nad iiiii corcia obudzila mi sie dzis z katarkiem i juz robi sobie trzecia drzemke… biedulka,cale mieszkanie pachnie mieta i eukaliptusem.Nosek zakropiony i posmyrowany mascia majerankowa.Macie jeszcze jakies pomysly sposoby na takiego male brzdaca?

reklama
Czarna perła jeszcze nie zdążyłam Ci pogratulować :-) super! cieszę się bardzo, że Ci się udało tak szybko zaskoczyć bo już możesz wszystko jeść ;-) czyli pozytywny test ciążowy wyszedł Ci już 8 dzień po owulacji? bardzo szybko :tak: zagnieżdżenie musiało być wcześnie. a co u mnie... powiem szczerze że nie liczę na ten cykl i już czekam z niecierpliwością na kolejny... żadnych objawów nie mam poza tym, że czasami boli mnie brzuch jakby @ miała przyjść i (.)(.) też bolą, ale one często mnie bolały po owulce. ja może w środę zatestuję, bo termin @ mam na niedzielę dopiero.
Roszpunka jeszcze nic niewiadomo... dopiero masz 11 dzień po owulce więc może zagnieżdzenie było późno i test jeszcze nie wyszedł. tempka super, bardzo wysoko! cały czas trzymam mocno kciuki :tak:
Wildberry doskonale Cię rozumiem bo ja jakbym miała iść na usg to pewnie całą noc nie spałabym z nerwów... marzę o córeczce ale tylko mój m wie o tym... nikomu nic nie mówię bo potem będą mówić że tak chciała a tu się nie udało. jakby się okazało że uda się zaciążyć to też nic nie powiem że chciałabym córcię dopiero jakby się okazało że jednak marzenie się spełniło to z chęcią się pochwalę że marzyłam o dziewczynce i jaka jestem szczęśliwa że to jest córcia ;-)
Vivienka kiedy testujesz? masz jakieś objawy ciążowe ;-)

Vivienka planowalam druga corke :) A na katar bym zastosowala wode morska i ew. nasivin.

Elle Ja jeszcze nie obwiescilam oficjalnie wiesci o ciazy (co nie stanowi problemu jak sie mieszka za granica :)) m.in. zeby uniknac jakichkolwiek denerwujacych domniemywan i komentarzy, poki sami nie poznamy plci... I w ogole moze plec ujawnimy dopiero po porodzie ;)

Ostatnia edycja:
Elle to u ciebie dalej wszytsko jest mozliwe,bol (.)(.) i bol jak na @ to pierwsze objawy ciazy.
Dziekuje zy pytasz u mnie jak narazie lekkie klucia jajnika,kremowy sluz no i od wczoraj infekcja,haha ale to ostatnie to raczej nie objaw ciazy :-D:-D
Ja bede testowala najprawdopodobniej w czwartek,jak test bedzie negatywny to szukuje sie na nowy cykl:-(
W takim razie trzymam kciuki za srodowe testowanie:tak:;-)

Wildberry a planujecie wiecej niz dwojke dzieci? Powiem ci ze korci mnie zeby przy drugiej ciazy nie znac plci zeby uslyszec w trakcie jak baby wyjdzie, gratuluje Pani... synek/coreczka. To takie ekscytujace... ale nie weidza o tym kto tam by mieszkal w brzuszku by mnie zjadla:-D

Vivienka jeśli jest to pierwszy dzień przeziębienia możesz podawać przez kolejne dni wit c dla dzieci, w maksymalnej dozwolonej dawce (podobno wit c w pierwszych 3 dniach przeziębienia może zmienić na plus jego przebieg, ale po kilku dniach infekcji podobno nie ma ona już znaczenia). A jeśli chodzi o nosek - jeszcze możesz spróbować podawać kilka razy dziennie wodę morską do nosa i niestety odsysać jeśli katar rozkręci się. Może wyżej podnieść łóżeczko, tak by głowa nie leżała zupełnie na płasko, żeby łatwiej jej było oddychać przez sen. Zdrówka dla córci. Mój starszy syn od wczoraj też zakatarzony.

Wildberry nie dziwię ci się, że stres jest, na pewno też bym była "w emocjach" przed usg :) I zgadzam się, z tym co piszesz - dla mnie to jest oczywista oczywistość że najważniejsze żeby dziecko był zdrowe, żeby ciąża poród przebiegły bezproblemowo a jednocześnie uważam że każdy ma prawo marzyć i nie jest to żadną zbrodnią :) mieć marzenia i dążyć do ich realizacji. Ale ludzie są różni :) niektórzy lubią przy okazji pooceniać drugą osobę, wyśmiać jej postępowanie..na to nie ma lekarstwa ;))...od dłuższego czasu podczytuję forum na in-gender i spodobał mi się bardzo komentarz dziewczyny, która odpisała drugiej babeczce kiedy ta po usg dowiedziała się, że nie będzie miała córci, że będzie kolejny chłopak, napisała że czuje się okropnie, że płacze...i dla pocieszenia jedna z dziewczyn odpisała, że ma prawo do takich emocji, a jej smutek nie wynika z tego że nie kocha swojego dzieciątka które nosi pod sercem, ale z tego faktu że nie spełniło się marzenie o które walczyła, więc mam prawo popłakać i posmucić się z tego powodu. Spodobała mi się ta odpowiedź. Kciuki!!! za wizytę i daj nam znać później jak było :)

Vivienka Niewykluczone, ze porwiemy sie kiedys na trzecie :) Moja znajoma przy trzecim nie pytala o plec (ma 3 corki :)), ale ja bym chyba nie wytrzymala w niewiedzy do konca (wole sie wczesniej nastawic konkretnie) :D Mam nadzieje, ze mlode sie jutro ujawni, a rodzinie zrobimy niespodzianke, niech robia zaklady ;)

Male liski Dzieki, mi tez sie podoba ta przytoczona odpowiedz, bardzo sensownie ujete. A na in-gender juz niemal hobbistycznie przegladam dzial z nubami :)

P.S. dziekuje za wszelkie kciuki, nie ukrywam, ze podnosza mnie na duchu!

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny:)
dzieje się u Was widze duuużo pozytywnych rzeczy, to super:)
Zaciążonym koleżankom serdecznie gratuluje i trzymam &&&& by marzenia o płci się spełniły
Wildbery- myśle że każdy w jakimś stopniu pragnie syna lub córke, tylko się do tego otwarcie nie przyznają. o moim planowaniu oprócz Męża nie wie nikt , bo wiem że jakby się nie udało to jest dużo złośliwych duszyczek. kciukasy za jutrzejsze usg&&&&&
Vivienka- oby infekcja przeszła i wyszły II krechy na teście &&&
Airfix- z takiego niekontrolowanego przytulania jest dużo dzieciaczków:) oby wszystko się ułożyło po Twojej myśli &&&&&&
ja dziś zrobiłam pierwsze badania , krew, mocz, i toksoplazmoza. pewnie do lekarki wybiorę się na następny poniedziałek z wynikami. i założyć karte ciąży.
dziś mam jakiś smętny dzień, pogoda mnie przytłacza, męża odwiozłam do szpitala bo kamień z nerki mu schodzi :( i czuje się osamotniona:(
dziś właśnie mężowi mówiłam że ta ciąża nie będzie taka lajtowa czuje jak to było z synem. czuje się kiepskawo. a to dopiero początki:( ogólnie jakoś tak dziwnie się czuje.........
pozdrawiam serdecznie

reklama
Małe liski, ale fajnie. Podziwiam Cię, że zdecydowałaś sie na o+12. Kurcze też bym chciała, ale naprawdę nie wiem kiedy mam owu, więc odpadam... Wczoraj na teście owu była już taka niczego sobie kreseczka, nie był to pik, ale było już coś widać. Późnym wieczorem i dziś popołudniu już kompletny bladzioch.. nic nie kumam z tego :no:
Co ja zrobię w sierpniu?;( Jestem na prawdę przerażona i zdołowana

Do góry