reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny

nie odzywam się choć podczytuje także jestem w miarę na bieżąco
stukam sie z wami drugim kubkiem miety wczoraj zgrzeszyłam :( zrobiłam sobie Dzień Dziecka
ogólnie mam jakiś dołek , z kórego probuje sie odkopać :(
wieczorkiem wstawie wam zdjecia teściora owu i uważam , że jest on pozytywny a byl w 17 dc natomiast temperatury w tym miesiacu tak mi namieszały w głowie ,ze nie mam pojecia kiedy owu była :(
nastepy cykl miał był cyklem staraniowym, a ja cholirka nie wiem kiedy mam owu :( nawet nei wiem kiedy mam z mężastym testować jak jego plemniki i moje teoretycznie niskei ph bedzie sie zachowywało :(
szyjki ni cholirka nie potrafię badać :(
jakieś propozycje pomocy :( ?

AIRFIX HEHEH każdy ma jakiegoś bzika każdy jakeiś hobby ma :) wózeczek cudny :) choć wydaje mi sie,ze buda jest za mała Ja wysoka mężasty też wiec i dzieciaki duże ;) ale bardzo mi sie podoban
Roszpunka hm ciekawe co to bedzie w tym cyklu oby byl to rowniez u twoj cykl &&& :)
Czarna perła kochana ogromne MAM NADZIEJE RÓŻOWE GRATULACJE, ale najważniejsze życzę ci z całego serducha ZDROWEGO DZIDZIUSIA :) i spokojnej ciąży :) mam nadzieje,ze zostaniesz z nami :)
Zakręcona oczywiście dobre podejscie najwazniejsze, że dzidzia zdrowa :)
Nuśka tez syszałam same dobre opinie o MEL B ale jeszcze nie próbowałam z nią ćwiczyc :zawstydzona/y:dobrze, ze Oleńka jest już w domku :)

Małe liski 0
+12 no powiem ci kochana szacunek za znajomosc swojego organizmu :) Ja jak widać nie potrafie odczytywac go w ogole :(

o całej reszcie pamietam :********

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie :-) corcia jescze spi :szok: a ja was troszku podczytuje.Wczoraj corcia swoje umeijetnosc wstawania ternowala caly dzien a teraz pewnie odsypia :-D

Airfix faktycznie z twoja mania wozkow moze dziewczyny maja racje,sklep otworzyc.Wilk syty i owca cala :cool2:

Roszpunka ja tam wierze ze ci sie udalo wystraczy popatrzec na twoj piekny wykresik i dzisiejszy skok :-) PIEKNIE!!!! Nie trzymaj nas w niepewnosci i rob tesciora:cool2:

Dziewczyny napewno macie racje co do sody tylko jak samej sody nigdy nie dawalalm,ok raz ale nie pomogla na dlugo na mnie dluzej dzialal pre seed z lekka domieszka sody ale napewno liczy sie fakt podbijania ph :dry: no coz zobaczymy
ale dziwi mnie tez ze odrazu po owu nie przyszla ta infekcja tylko po tygodniu jak "w morde strzelil":eek: w nocy myslalam ze jajo zniose taki mialam dyskomfort pomimo preparatow ktore zawsze mi pomagaly:cool::dry: nawet sie zastanawialam czy nie iesc do ginka... ale juz jestr troche lepiej,mam nadzieje ze przychodzi po malu:wściekła/y:
I co w takim razie z nastepnmy cyklem mam robic,przeciez ie bede sobie za kazdym cyklem fundowac infekcji po owu i po podnoszeniu ph:confused:

Justi mi fantastycznie pomogla ta strona bo wiedzialalam "czego" mniej wiecej szukac, mam nadzieje ze sie przyda
Budowa automatyczego termometru owulacyjnego ATOs

Ostatnia edycja:
Dziewczyny Ja teraz chyba bede umierac z niecierpliwosci czy bedzie cos z tego czy nie :-D
A co tego wozka- to sliczny, ogolnie z wygladu...ale chyba do konca bym go nie chciała bo wlasnie Zakrecia te kolka do mnie nie przemawiają, i stelaż. Ale fakt- cudny jest ;) Moglabym takim pojezdzic tak ze 4 miesiace, a potem znów jakaś nóweczka :-D
Roszpunka Jak już się uda to będziemy szukać wózka ;) X-landery fajne są, mocne wózki ;) Przed zakupem to dobrze w necie opinie poczytać :)

Zrobilam test i jedna krecha,wiec wszystko jest tak jak mowilam.

Airfix,teraz bym chciala kupic nowy wozek dla Maksia,bo nasz sie rozlatuje.wlasnie znalazlam blisko x lander x3,uzywany,cena fajna i stan super.co myslisz o tych kolkach,one sie skrecaja czy nie? Ciekawa jestem jak siw go prowadzi

Witam

Roszpunka ja tez gloda mialam i do teraz mam :)
Ja sie nieznam ale dziewczyny ktore sie znaja pisza ze wykresik ladny wiec dlaczego bronisz sie i nie zrobisz testa tak dla pewnosci ;)
Co do luteiny to z tego co ja wiem powinno sie ja brac w 2 fazie cyklu czyli po owulacji.jak na moj rozum to jest hormon ktory sie wlasnie po owulacji wytwarza i wtedy albo wyrowna,wywola okres lub podtrzyma ciąże. Niesadze zeby bylo dobrze juz przed owulacja wziasc.

Co do wózków ja zakochana po uszy jestem w maxi cosi mura 4 nielubie wozkow na 3 kółkach.
Spacerowke mialam pegperego i mega zadowolona bylam (chyba zle nazwe napisalam ;p)

Vivienka moja koleżanka w bardzo wczesnej cuazy jeszcze przed testem tez wlasnie jakos infekcje miala.w trakcie ciazy latwiej o takie dziadostwo.
Oby szybko minelo :)

&&&&&&&&&&&&&&

Roszpunka w szoku jestem tempka piękna a test neg... ale faktycznie ten cykl to istny cyrk:-) oby u mnie sie jeszcze nie okazało ze nie ma dzidzi...hahah
...dzis nie robiłam testu zrobie jutro przed dzień @ spodziewanej...ale czuje cos (.)(.) tak delikatnie...wiec chyba jestem...raczej napewno...poza tym tak ogólnie to modle sie o nudna ciąże bez rewolucji żołądkowych itp...no i wiadomo córeczke by sie chciało:tak:...ale na tym etapie dziewczynki wszystko sie zmienia czyli pragniemy zdrowego bobasa...
...nie zostawie Was:tak: ...kibicuje Wam i trzymam kciuki za upragnione maluchy...
...Vivienka mam nadzieje ze sie uda...a elle co u Ciebie...

Podam Wam to co znalazłam - liste leków które moga powodować trudności w zajściu w ciąże i powodować poronienia.

Środki przeciwbólowe, m.in. Ibuprofen, Naproxen i Aspiryna – mogą w pierwszych tygodniach zwiększyć ryzyko poronienia ( wyczytałam, że zażywając ibuprofen nawet kilka miesięcy przed ciążą może powodować poronienie.)
Pozwolę sobie zacytować jedną z forumowiczek, która na pewnym forum napisała:
Ibuprofen jest groźny już w bardzo małych dawkach w okresie okołoowulacyjnym.
Zaburza syntezę prostagladych odpowiedzialnych za owulację, skutecznie utrudnia
potem zagnieżdżenie się zarodka. Oprócz tego, substancja czynna częściowo
kumuluje się w organizmie, więc nawet małe dawki w końcu mogą być groźne. Tak
naprawdę, w okresie około owulacyjnym groźna może być nawet jedna tabletka. To
może być ta przysłowiowa słomka…
Reasumując, w okresie okołoowulacyjnym lepiej go unikać.
-Leki z pseudoefedryną, m.in. Gripex, a także krople do nosa – Cirrus, Acatar, Sudafed, które zawierają substancje obkurczające śluzówkę – niewskazane są w pierwszym trymestrze ciąży).
-Leki przeciwkaszlowe, które mają w składzie kodeinę i guajakol, np. Thiocodin – mogą spowodować uszkodzenia płodu.
-Pastylki do ssania typu Cholinex, Strepsils – niektóre zawierają ibuprofen i inne składniki niebezpieczne dla płodu.
-Maść przeciwzapalna Betadine – może wywołać poronienie.

reklama
Jeszcze mam do Was dziewczyny takie glupie pytanie... Czy przez to cale planowanie w zestawieniu z opiniami (ktore pojawiaja sie nawet w zwyklych tematach typu "czy znacie juz plec?" na roznych forach rowiesniczych albo w rozmowach), ze "najwazniejsze, zeby bylo zdrowe" nie lapalyscie schiz?! Tak jakby marzenie o konkretnej plci bylo jakas zbrodnia :/ Podejrzewam, ze sporo osob ma jakies ukryte preferencje, ale sie nie przyznaje, bo boi sie, ze to by swiadczylo o jakiejs nie wiem... proznosci? Irytuje mnie taka gadanina - przeciez oczywiste, ze zdrowie dla kazdego rodzica jest priorytetem! O mojej ciazy malo kto jeszcze wie, zas o planowaniu wiedza tylko 3 tolerancyjne znajome... A ja tymczasem swiruje przed jutrzejszym usg i mam tysiac glupich mysli, ale generalnie sprowadzam sobie wszystko czysto do biologii... A jak z tym u Was?

Do góry