reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Roszpunka, co ma być, to będzie.
Gocha, gratuluję zdrowego dzieciaczka.
Dorcia, nie dziwię się, że się tak wkurzyłaś!
Airfix, ten Twój mąż to jakiś trudny przypadek. Może podpisz pojemniczki - rano wieczór? Na czerwono? :-D

reklama
Witam z rana :) i miłego dnia życzę
Z tymi nauczycielami na wycieczce to masakra ja już naszczęście po zielonej szkole dzieci w domu ale brak możliwości kontaktu z nauczycielem chociaż to jakaś porażka , przecież jakiś kontakt musi być szok
Współczuje wrażeń ale żadne z Waszych dzieci nie powinno dostać kary szok , biedne dzieci

Ja mam teraz małą trzęsawkę bo mi 2 z jakaś baba wyjechała i gdybym nie jechała powoli to przez ich wymuszenie pierwszeństw miała bym wypadek potem na parking nie mogłam zjechać bo nagle wszyscy zaczęli z niego wyjeżdżać ale jestem zła niw dość tego mam katar leci mi z nosa jak z kranu szok
Uf ale jestem zła :(

Gratuje Gosiu chłopczyka zdrowego

hej
u nas cudnej pogody ciąg dalszy, lekki wiaterek, super,
przedszkolak pojechał na wycieczke, mały beczał bo on
tez chce jechać

Nusia, Dorcia no masakra z tymi opiekunkami na zielonych szkołach,
nie rozumiem powiedzenia tylko nie mów mamie, jak ma dziecko nie mówic mamie,
to komu??

Zakręcona co upolowałaś na zakupach??

Justi ja też miałam mura 3 w 1 , ja polecałam Maclareny

Roszpunka , czarna perła i wszystkie staraczki &&&&&&&

Gocha gratuluje zdrowej dzidzi !!!

wrzuciłam parę zdjęć na grupę dzieciaczków w moich

i ja też posiadam mure oraz maclarena ;p maclareny mam nawet dwa ;p jeden stary (kupiłam aby zobaczyć czy jest wart swojej ceny)... muszę niestety przyznać, że ten stary lepiej mi leżał... bardzo łatwo się otwierał (dosłownie jedną ręką) i był bardzo lekki... a ten sam model ;p

macy I tak chyba zrobie :) Akurat juz bede miec dwa puste pojemniki po wit C..no nie sposob ich nie zauwazyc, podpisze je i postawie na rano w miejscu gdzie je sniadanie ;)

Ja odebrałam dziś badania i jestem zła :wściekła/y: 5 tyg w sumie biore suplementy i stosuje diete...a wyniki gorsze niz jak nie stosowałam diety. Sód i Potas mialam nizszy jedzac wszystkie zupy, miesa, pijac cappucino , soki owocowe, ziemniaki, SŁODYCZE w ilosci max, chleb , wedlina...a teraz? krupnik na kurczaku z kasza, wafle ryzowe, ryz, ser zolty, jogurty, serki, od 2 dni mleko z kakaem slodzone slodzikiem, zreszta wszystko slodzikiem slodze, chleba nie jem, wedliny nie jem, warzyw i owocow zero, do picia tylko muszynianka lub pepsi max....a tu Sod i Potas poszedl w góre. To co ja mam odrzucić, kurcze jeszcze :( Łykam codzien po 3-4 tabl Calcium Citrate po ktorym mam nie wyobrazalne mdłosci ( tam juz jest magnez ), zurawina 4 tabl, castagnus, B6 100mg, kw.foliowy, wit C 1000mg

Piranhu popatrz na wyniki i podpowiedz jakby je tu poprawic

Sód - 140! norma- 136-146
Potas -4,40! norma - 3,50-5,50
Wapn calkowity - 2,27 norma - 2,09-2,54
Magnez - 0,77 norma- 0,66-1,07
TSH :-) - 1,740 norma - 0,270 - 4,200
Estradiol - 42,73 norma dla fazy pecherzykowej - 12,5 - 166
Prolaktyna - 8,44 norma - 4,79 - 23,30
Testosteron - 21,29 norma - 8,01 - 49,86

A do tego anemia i hematokryt ponizej normy :wściekła/y: Tak że z takimi wynikami jednak lipcowe starania odpuszczam, mam nadzieje ze do sierpnia te wartosci sie jedne obniza, a wapn i magnez pójda w góre

Witajcie kochane
Troszkę mnie nie było tzn. nie pisałam ale czytam regularnie.
Wczoraj byliśmy ze starszym synkiem na kontroli u ortopedy z ta złamaną rączką i okazało się że gips musi być noszony nie 4 a 6 tyg i nie można go zmienić na lekki bo raczka była nastawiana i żeby nic się nie przesunęło to musi zostać ten a jemu od ciężaru tego gipsu całe ramię opada w dół, widziałam zdjęcia RTG i jak dla mnie to tak jak było to tak jest - jakoś nie mam przekonania co do leczenia tego lekarza - powiedział że u dorosłego to by nie przeszło a u dziecka może się uda bo niby ta kość styka się ze sobą ...jestem pełna obaw. Co do wypadku to okazało się że synkowi kolega (z przedszkola) z " radości" podciął mu nogi na skutek czego synek upał na rękę przygniatając ja ciężarem ciała. Nauczycielka próbowała rozmawiać z tym chłopakiem ale on oczywiście się wypiera a mi z jednej strony jest go szkoda bo żadna dorosła osoba nie może sobie dać z nim rady a z drugiej strony to uważam że rodzice chyba powinni nad nim popracować bo za chwilkę na głowę im wejdzie - jest naprawdę niegrzeczny a każde próby rozmowy Pań z przedszkola z rodzicami kończyły się tym ze rodzice czuli się bardzo urażeni i mówili że przeniosą dziecko do innego przedszkola skoro tu przeszkadza. Na domiar wszystkiego bardzo dobrze znam jego mamę i nie mam pojęcia czy mam jej coś wspominać o tej sytuacji bo nie chcę się z nią kłócić - póki co obrałam strategię unikania jej:-(

Zakręciu
ja podobnie jak dziewczyny jestem w szoku że tyle zrobiłaś ....a tu synuś rośnie - następna musi być córcia - widocznie musi mieć starszego braciszka :tak:fajny wózeczek dla królewicza i fajne ciuszki. Synusie są mamusi - mój młodszy to taki 1000% mamusi - mój M nic nie może przy nim zrobić - ja się śmieję ze nie jest godny:-)

kate Twój Alanek też tak szaleje za malutkimi dziećmi - mój to jakiejś głupoty dostaje - jak tylko się ubieramy żeby wyjść z domu to on pyta "dzi dzi?". Wczoraj pojechałam do mojej kuzynki która 3 tyg temu urodziła synka i całe 60 km drogi było tylko dzi dzi , dzi dzi, a jak juz dojechaliśmy to położył sie koło niego i głaskał, całował, przytulał - nie mogłam wyjść z podziwu...z reszta tak samo reaguje na dzidziusie mojej koleżanki. wszyscy się śmieją że musimy się jeszcze koniecznie postarać o takiego dzidziusia dla Alanka:-)

Nuuusiu masakra z tą zieloną szkołą - postawa nauczycielek pozostawia wiele do życzenia

maggie, Airfix, Zakręciu - chyba dobrze pamiętam o waszych imieninach i urodzinach - spóźnione życzenia dla Was - wszystkiego naj, naj, naj, tradycyjnych 100 lat, zdrówka i spełnienia marzeń

Piranhiu także spóźnione życzenia urodzinowe dla Krzysia - przede wszystkim zdrówka oraz samych szczęśliwych chwil

za wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&&&&& za córcie

małe liski - niestety nie załapałam się na zdjęcia Twoich maleńkich chłopców - z pewnością byli słodkimi bobasami bo teraz też są cudni :tak:
Airfix to wyjaśniło się dlaczego tak Ci się spać i nic się nie chce - miałam tak samo przy anemii i do tego jeszcze były zawroty głowy że momentami musiałam się czegoś przytrzymać żeby nie upaść. Zmykaj jak najszybciej do lekarza po receptę na żelazo:tak:

U nas dziś słonko praży aż miło
Życzę Wszystkim miłego dnia

Ostatnia edycja:
Czarna perła, Roszpunka coś nam ten maj nie sprzyja :-( ja również dołączę do Was niezafasolkowanych bo już spisuję ten cykl na straty :crazy: wczoraj test owulacyjny pozytywny obie kreski równe, wieczorem ok 23 kreska testowa jaśniejsza od kontrolnej... a dziś rano ok 10 znów dwie kreski równe... nie rozumiem tego, co się dzieje??? lekko czasami czuje podbrzusze i jajniki ale dosłownie leciutko więc może owulka dopiero za parę dni i starania pójdą na marne :wściekła/y: na razie odpuszczamy w tym cyklu bo to istny cyrk :-) może akurat coś z tego będzie... chociaż wątpie jak owulki brak :sorry:
Airfix nie martw się Kochana bo moje wyniki też zamiast się polepszać bo 3 miesiącach diety i suplementów się pogorszyły a konkretnie spadł mi poziom wapna... dziwne to wszystko

reklama
Witam sie juz weekendowo,:cool2::cool2:

choc jak to mowi moja mama ja mam caly tydzien weekend na miecierzynskim

Ana GRATULUJE pieknie bijacego serduszka,dbaj o siebie i o ta mala kruszynke u ciebie w brzuszku.
Ja dupka w drugiej ciazy bralam do 16 tygodnia ciazy. Nie jestem pewna ale chyba od 12 tyg lozysko przjmuje jakies funkcie i wtedy nie jeste juz potrzebna luteina ale specem nie jestem.

Nusia dalej wszytskie trzymamy kciuki. Nie wiem czy pamietasz ale kiedyc jedna z forumowiczek (przepraszam nie pamietam nicka) pisala ze tes byl w 12 dniu po owu negatywny a dopiero okolo14 byl leciutko pozytywny, kto wie moze i u ciebie w tym cyklu tak jest. Ten cykl jest u ciebie „czysty“ i moze byc wszytsko inaczej niz zawsze. Ty wiesz ze KAZDA bez wyjatku ci kibicuje &&&&&&&&&&&
A teraz do tematu zielonej szkoly… ja bym nie potrafila zachowac takiego spokoju …. Nie dosc ze wina lezy po stronie opiekunow to jeszcze zganiaja wine na dzieci… a wiadomo ze takie male dzieci bardziej to beda przezywac jak taka glupia stara baba ktora to oleje i bedzie dalej sie delektowac „swoim urlopem“….

Ania_g21 na owufriend to ejst normalne i czest przypadek ze zmieniaja dni owulki, czasem a nawet czesto tak ze nie pasuje to z caloscia… Najlepszym wyznacznikiem owulki jest nasza szefowa Piranha :)

kate nie wiem czy to tylko ja mam takie wrazenie ale na fotkach twoje dwa najmlodsze skarby wygladaja jak blizniaki.
Slicznych masz synkow ;) nim sie obejzysz starszy pewnie niedlugo juz wybedzie i przyjdzie ci przedstwaic swoja wybranke :cool2:

zakrecia super bryka sla malego ksiecia i bedzie uniwersalna takze i corcia pozniej bedzie mogla w niej jezdzic.Ja chyba bede musiala cie wynjac na polowy jak bede w PL. ja jakos nie mam nerwowo do robienie zakupow.

macy super mialas czas porodu, dzidzia zdazy nabrac troszke sily po porodzie i wiosna sie zrobi za oknem i akurat czas na piekne,dlugie spacerki
Ja rodzilam poczatke pazdziernika i cale lato z brzuchem przechodzilam dla mnie nie bylo problemu bo super ciaze znioslam mimo upalow potrafilam na rowerze w 7-8 miesiacu zasowac na rowerze po 20- 30km na dzien . Dlatego sie nie dziwie ze moja ksiezniczka teraz taka rozbrykana jak w calej ciazy nia tak trzeslo

Gochaa SUPER ze synus zdrowy.Przeslij nam tu synkowym straczka niebieskie fluidki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Gdzies wlasnie slyszalam ze chlopczyki sa na poczatku mniej ruchliwi tzn nie fikaja w 12tyg na usg a dziewczynki brykaja jak szalone… U mnie sie sprawdzilo, skakala jak by sie redbula napila

Elle i co byla wczoraj poprawka staranek? Ale wy dziewczynkowe straczki macie dobrze… mozecie celowac 2-3 dni i po owulce a my tylko raz mozemy wcelowac jednym strzalem.
Widze ze mamy takie same objawy owulki,ja tez nie moge usiasc nawet na pupe jak sie owulka zbliza… spac ostatnio nie moglam ja przyszla owulka
Powiem ci ze chyba KAZDEJ z nas maj jakos nie sluzy.... i dziwne cykle nam sie chyba wszytskim porobily... ja dzis mam 28 dc a owulki brak :crazy: i tez raz testy ciemniejsze raz jasniejsze a raz nic nie wiedac :eek:

Airfix PROSZE powiedz ze widzisz w gwiazdach u mnie synusia ;) trzeba maksymalnie wykorzystac twoj dar przepowiadania ;-)

Powiedzcie prosze co to moze byc… mamy teraz upaly i jak wyszlam z corcia na dworek to dostala takie plamy na raczkach i nozkach, jak by taka pokrzywke… byla nasmarowana kremen UV 50
Co to moze byc?? Potowki? Czy uczulenie na sloneczko?

Piranho dziekuje za analize wykresu, mam nadzieje ze masz racje i owu niedlugo mnie nawiedzi.
Dzisja bylam rano zrobic badania hormonki i mineraly,wyniki niestety dopiero w poniedzialek.

Roszpunka a przed ciaza mialas jakies objawy na @ i na owu???Ja nic nie czulam i nigdy nie wiedzialam kiedy @ i owu beda.. a teraz po porodzie chociaz owu czuje kiedy mam bo siedziec wtedy nie idzie i jajnki nawalaja jak chlerka… nie da rady tego nie czuc.. a co najlepsze przed ciaza nie wiedzialam gdzie sa jajniki… Traz juz WIEM

Czarna perla ty juz czarnego scenariusza nie pisz i dalej trzymamy sie planu,czyli &&&&&&&&& kolor rozowy ma u ciebie gorowac :)
Dobre pytanie z tabsami tez sie zsastanwiam czy jakies po owu odstawic,ale przeciez nie wiemy czy sie udalo a jak by sie odlozyly tabsy na dwa tygodnie to znowu nastepnym cykl bedzie „oslabiony“ jak myslicie?

Ostatnia edycja:
Do góry