reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana cieszę się że z dzidzią wszystko ok :tak: teraz możesz być spokojniejsza ;-)
Nuuska Kochana ja mam cały czas kciuki zaciśnięte za Ciebie, musi się udać tym razem :tak:
Maggie wszystkiego najlepszego Kochana!
Roszpunka a to dziwne z tą Twoją owulką... żeby testy tego nie wykryły i co oznaczał wczorajszy pik :confused: hmm a może @ wcale nie przyjdzie i nie będziesz musiała kupować ani lutki ani bromka ;-)
Ja chyba dziś też jeszcze zadziałam bo mimo iż testy wychodzą pozytywne to jeszcze to nie jest ten pik to zawsze czyli kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej... zobaczę jeszcze wieczorem co będzie ale myślę że dopiero jutro pojawi się ten konkretny pik :-) jak na razie pierwszy test od góry z rana (lekko chyba zbledł) i drugi robiony przed chwilą
IMG_2569.jpg

Załączniki

• IMG_2569.jpg
    IMG_2569.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Elle,dzialaj :-) a jakies oznaki z jajcorow masz? mega dziwne,.gdyby nie to ze ginka potwiedzila,to bym pomyslala ze cyk bez owu.

Ana - jaka wspaniała wiadomość! Nawet nie wiesz jak się cieszę :D
Nuśka - dla mnie to jakiś skandal jest! Jak to się w ogóle stało, że dzieci które potrzebują większej uwagi w ogóle zostały bez opieki? Najlepiej potem karać dzieci a samemu bać się ponosić konsekwencje... eh... Dobrze, że się wyjaśniło i dzieci nie ponoszą kary za brak rozwagi ze strony nauczycieli...

Ana Moje gratulacje. Super że widziałaś serduszko.
Nuska kciuki nadal zacisniete.
Airfix ja rodzilam w kwietniu i super czas.

Wczoraj nie zmierzyalm tempki dzis znow skok i przestwilo mi owulke z srody na niedziele :baffled: ja juz nic nie rozumiem. Teraz mam t:baffled:sty wiec bede mogla poobserwowac.

Elle U mnie taki test jak ten Twój drugi oznacza już pozytyw :)

Katriina ja wlasnie tez bym chciala tak kwiecien , maj, lub ostatecznie poczatek czerwca-wlasnie ze wzgledu na upały. Moglabym zaczac staranka w lipcu-wtedy sie dzidzia urodzila by w kwietniu- ale maz mi sie buntuje co do diety, rano jak nie ma naszykowanych suplementow to nie bierze- a ja tez nie moge wstawac codzien o 6 i chodzic za nim z suplementami. Dzis juz dostal reprymende, ze nie potrafi sie 2 miesiace poswiecic. Choc na moja gadanie o diecie, o dziewczynce, jego odpowiedź padła- " Chłopcy tez sa fajni" .

Ana Gratuluje super wieści :) O tym jak dlugo bedziesz brac Luteine zdecyduje pewnie lekarz, zazwyczaj moje znajome biora ja do konca ciazy...jedna w 7 miesiacu odstawila na tydzien bo pieniedzy nie miala, a jak dostala bóli brzucha tak moment poleciala do apteki. Wiec to ile bedziesz brac bedzie tez pewnie zalezalo od tego jak sie bedziesz czuć bez niej. Najwazniejsze że dzidzia zdrowa :)

Nuusia Ja bym sie chyba wsciekla, bo u nas w przedszkolu sa takie sytuacje niemal codziennie ( dzieci zdrowe zeby nie bylo ) a na pytanie- a gdzie byla Pani? Pada odpowiedz- Nie bylo. Dzis tez wchodze do sali, a tam 28 dzieci same...panie wyszły.... Tez nie fajnie sie ta wychowawczyni zachowała- zeby do dziecka tak mowic-zeby mamie nie mowic. U nas tez tak probuja mowic, ale moj zawsze powtarza, ja ide do Pani- a One juz maja gotowa wymowke przygotowana, zeby bronic dziecko bogatych rodzicow,a nie moje dziecko. Choc najwazniejsze ze Oli sie podoba :)

Nuska, nieprawdopodobne. Ja chyba bym jednak z opiekunką porozmawiała, bo to dość powazna sprawa. Po pierwsze Twoje dziecko było niesprawiedliwie osądzone - bronić się ma prawo, a po drugie - gdzie była opieka? Sama jestem nauczycielką i wiem, że to jest nie do usprawiedliwienia. Przykro mi, że tempka spadła.
Maggie, wszystkiego najlepszego!
Ana, bardzo, bardzo się cieszę.
Airfix, a nie możesz mężowi przygotować witaminek wieczorem? W pojemniczki rzucasz i bierze. NIe będzie wtedy marudzenia, a Ty nie musisz wstawać.

Co do rodzenia - ja swoje dzieci rodziłam zimą własnie i myślę, że luty/marzec to najlepszy czas. Bo jak dzidzia trochę nabierze sił, wychodzimy na spacerki, a potem za moment jest wiosna. I jeśli będzie kolejne, to też może być zimą. ;-)

marchew, macy, Airfix dla mnie to strasznie dziwna i niezrozumiala sytuacja, bo jesli inna grupa dzieci zaczela, jesli same przyznaly sie, ze dziewczynki zaczepialy, zwracaly sie do Nich w taki a nie inny sposob no to halo! Gdzie byla opieka ? Nie chcialam robic nagonki przez telefon, ale na pewno porozmawiam o tej sytuacji kiedy dzieci wroca, tak samo jak o tym, ze okazuje sie ze na miejscu sa juz trzy matki z wlasnymi dziecmi. Nosz cholera wiecie co ??? Albo to Zielona Szkola dla dzieci, albo urlop rodzinny..:no: Pewnych rzeczy nie dam sobie wmowic, wiem ze Ola wiele rzeczy przedstawia mi w taki a nie inny sposob, ze czesto zdarzalo sie, ze po prostu zmyslala bo bala sie powiedziec prawde ale zawsze ucze ja i staram sie jej przekazac, ze prawdy bac sie nie trzeba i zawsze ma powiedziec mnie czy tacie cokolwiek by sie nie stalo. Tego, ze Pani powiedziala zeby o tej sytuacji ze mna nie rozmawiala, nie mogla sobie wymyslec. W to nie wierze. Ale nie chcialam zeby bez mojej obecnosci Ola uslyszala np - Mialas z mama nie rozmawiac...i potem byla na tej gorszej pozycji, dlatego tego nie powiedzialam nauczycielce o tym co powiedziala mi Ola. Ale na pewno porozmawiam z Nia w domu jeszcze raz na spokojnie o calej sytuacji, i dowiem sie co sie stalo od poczatku do konca.

elle kochana watpie, bo czuje ze @ sie zbliza. Nerwowa jestem, (.)(.) bola mnie bardziej choc nie stale, takze mysle ze jutro tempka pieknie poleci, w sumie nie spodziewam sie niczego innego bo watpie w to, zeby w 13dpo na tescie nie bylo nawet cienia cienia :blink: eh, przyzwyczailam sie :zawstydzona/y:

Ana, gratulacje, super, że serducho juz bije

Nusia, hmm... ciekawe z tą Twoją tempką, a może test stary i źle wyszedł? :) obyyy!!
a sytuacja z Olą, niefajna sytuacja, tak jak mówisz, gdzie były opiekunki gdy to wszystko zaszło, no a to, że kazała Oli z Tobą o tym nie rozmawiać, kompletnie mi się to nie podoba, tworzenie takich tajemnic przed rodzicami, cokolwiek by to nie było, nawet jakaś pierdoła, no tak się nie robi. ale tak jak mówisz, jak wrócą na spokojnie z Olą porozmawiaj. A z nauczycielką jeśli postanowisz jej wytknąć, to też po powrocie

Maggie sto lat Kochana!!

Dziewczyny, u Was też taki upał? dziś dosłownie jak w środku lata, gorąco, słońce praży, tylko brakuje morza, plaży i drinka w ręku ;))

Hej ;) Jestem po genetycznym badaniu i wszystko jest ok ;) maluch ma 7,5 cm był bardzo grzeczny ;) na 80 % chłopak ;)

Załączniki

• 1400783216228.jpg
    1400783216228.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 45
  • 1400783233409.jpg
    1400783233409.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Do góry