reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Justi właśnie coś mi się nie zgadzało z tym wykresem :) no co ty - jak już będziesz pewna, że była owu odlicz, nawet dla pewności te 5-7 dni, choć to i tak za dużo - i działajcie :) będziesz mniej się stresowała przy staraniach, bo będziesz wiedziała co działa najlepiej. Masz bardzo dziewczynkowe ph - jak byś spróbowała zaaplikować sobie 1-3 ml roztworu z cytryny/limonki, to wydaje mi się, że ph szybko obniżyłoby się do właściwego

Aljul jestem bardzo zaskoczona reakcją tych rodziców. Ja reaguję jak moi coś przeskrobią np na placu zabaw - za młodszego sama przepraszam jak sypnie piaskiem drugiemu dziecku na głowę, próbuję tłumaczyć że tak nie robimy, czy starszy jak popchnie, albo zacznie krzyczeć na czyjeś dziecko, bo zezłościł się, że coś nie po jego myśli było, to też reaguje i nie udaję, że nie słyszę, nie widzę. Ja rozumiem - każdy będzie bronił swojego dziecka i w porządku, ale nie da się nie widzieć takich konsekwencji nawet zabawy jak złamanie ręki, a gdyby nie daj Boże gorzej upadł, zrobił sobie jeszcze większą krzywdę, powybijał zęby, albo dostał lekkiego wstrząsu mózgu od uderzenia głową w podłogę..? Bo też się spotkałam z tego typu "niewinnymi" wypadkami, to są za poważne sytuacje. Nie wiemy co się w domu zadziało u nich po tym wypadku, czy była poważna rozmowa na ten temat - ale jeśli nie było, to przecież ten chłopiec może zrobić to drugi, trzeci raz komuś innemu. Ja na miejscu tych rodziców wzięłabym syna ze sobą, poszła was odwiedzić i przeprosić za tą sytuację. Same przeprosiny w obecności rodziców obu stron, byłyby już dla niego swojego rodzaju "karą" niezręczną sytuacją i wiedziałby że rodzice, nie tolerują tego typu zachowań, widziałby też konsekwencje, twój syn ma gips założony. Rozpisałam się, ale jestem wrażliwa na tego typu sytuacje

reklama
Macy,pewnie ze tak.na nic sie nie nastawiam.ciesze sie ze juz po stresie zwiazanym i obnizaniem itd. :-)

Czarna perla,elle,po prostu w przyszlym cylku ma nam sprzyjac ksiezyc itd,a teraz nie sprzyjal ;-) jak na zlosc wszystkim nam ten ksiezyc pokrzyzowal plany ;-) a moze z tymi testami z ebaya jest cos nie tak???

Vivienka,moze to uczulenie na krem z filtrem? Wczesniej mialam objawy,bole jajnikow i (.) (.) Bolaly przed @ i nrzuch tez.a teraz jakos nic.czytalam wczoraj ze wiekszosc kobiet nie czuje bolu owu,a ze bol tez nie oznacza wcale owulacji.i moze nawet bolec nie ten jajnik,z ktorego jest owu.

Dziewczyny ja tak z innej beczki... czy piwo zakwasza? Wirm ze m moze pic a jak jest z nami? Pytam bo dzis idziemy na grilla i tak mysle czy moge sobie piwko wypic zeby sie odstresowac po starankach :-) jak ma zaszkodzic to wole nie...

Elle Pirahna pisała, że piwo jest niewskazane przy planach dziewczynkowych - ale to jakbyście mieli pić 3-4 razy w tygodniu :) ale ja na twoim miejscu już bym nie piła ;)

małe liski ja też postępuję ze swoimi dziećmi podobnie jak Ty i mówię o konsekwencjach zabaw - jak mogą się one skończyć.
Myślę że jego rodzice żyją w niewiedzy i nie podejrzewają że to za jego sprawą mój syn ma ten gips - on przecież krzyczał od razu że to nie on a oni uznali że tak właśnie jest i nie pociągnęli tematu bo jemu się przecież nic nie stało, a mój syn myślę że raczej będzie teraz go jakiś czas mijał z daleka bo też mnie pytał dlaczego Olaf go nawet nie przeprosił po tym wszystkim ....ma do niego żal bo ja też starałabym się wyjaśnić sytuację i przeprosić jeśli byłaby to mojego dziecka wina - takim sposobem grono kolegów znacznie mu się uszczupla.

Dziekuje wam dzis sie juz nie dowiem bo przyszly chmurki i wlasnie deszcz pada,ale wydaje mi sie ze to bylo chyba od slonca bo jak by nie patrzec taka skorka malego dzeicka jest bardzo wrazliwa.No nic poczekamy na kolejne dni sloneczne i uzyje innego kremu i zobacze czy wychodzi znow to dziadostwo.

Elle alkohol jest raczej nie wskazany w starankach,a le z tego co wiem piwko podnosi i facetow estradiol

Zrobilam przed chwila test owu... nie chce sie nakrecac bo juz w tym cyklu nie raz wou mnie chcialo oszukac....
robilam jak codzien test z pierwszego moczu (wiem ze tak sie nie powinno robic ale chce wiedziec czy moze cos sie dzialo w nocy z jajkami)
i zrobilam przed chwila kolejny test... dwa odo dolu sa z dzisiaj

zobacze jak zrobie okolo 17 kolejny czy kreska sie bedzie utrzymywac czy juz nie.

Aljul
mysle ze dzieci boja sie odpowiedzialnosci i kary jaka by ten chlopak ktory popchnal twojego synka musial by podniesc.U dzieci mysle ze to jest czesty przypadek ze jak cos zlego zrobia pierwsze co krzycza.. TO NIE JA....
Zobacz ze teraz slowo przepraszam albo sory pojawia sie cora czesciej u dzieci...
ale nie ma sie co dziwic... popatrzymy na doroslych... ktorzy zamiast porozmawiac zaraz eksploduja i sypia lacina... a pozniej sie dziwia skad te dzieci takie slowa znaja...

:zawstydzona/y:ACH wlasnie... troche was dzisiaj pomecze jak to jest z owulacja.... ile potrzebuja plemniki aby dotrzec do komork jajowej i? Ten cykl plata mi figle i moze byc ze predzej wylapie bol jajnikow ktory symbolizuje owulke anizeli test.
Na dziewczynke jest 0 plus 12 czyli od 12 godz po owulce celuje sie na dziewczynke tak?A np od owulki do kilku godzin po owulce moge zalapac sie jeszcze na czas sprzyjajacy chlopczykowi??

Ostatnia edycja:
cześć :-)

Airfix
- no to mamy znowu tak samo ;-) mój mąż też się buntuje - jak dziecko. Jak mu nie przypomnę, to oczywiście zapomina i o suplementach i o diecie :rofl2: mam nadzieję, że na końcówkę lipca, czy sierpień się wyrobimy ze staraniami :happy:

Gochaa - GRATULACJE !!! Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy :tak:

Nuuusia, Dorcia - ładna masakra dzieje się na tych zielonych szkołach :szok: normalnie skandal jakiś! a hasło typu : tylko nie mów mamie - no to totalne przegięcie :wściekła/y: mam nadzieję, że Wasze dzieciaczki pomimo takich "dziwnych" przygód wrócą zadowolone z tego wyjazdu :happy:

Elle, Roszpunka, Czarna Perła - trzymam kciuki, żebyście jednak zobaczyły niedługo II kreski

Aljul - strasznie żal mi Twojego synusia :-( może faktycznie powinnaś się skonsultować jeszcze z jakimś innym lekarzem?

Udanego weekendu dla wszystkich! :-D

kate ...no i weź tu i nie przywieź siostry dla chłopców:tak:
fajną masz rodzinkę - jak tak patrzę na twoich chłopców to już rozumiem jak koleżanka mi mówiła że chce mieć 3 synów bo jak na jakieś zjazdy rodzinne zjada się synowie z rodzinkami to ona aż będzie rosła z dumy patrząc na nich:tak:
Co do staranek to nie określiłam się jeszcze. Ostatnio M powiedział żebyśmy jeszcze zaczekali bo im się jest starszym to jest większe prawdopodobieństwo to będzie córcia....ale ja chwilami to chciałabym mieć ją już

małe liski
dopiero zobaczyłam na grupie zdjęcia Twoich chłopców - ale słodziaki - bardzo byli do siebie podobni po urodzeniu a teraz sa zupełnie inni - tak jak u mnie - śliczni są:tak:

reklama
Vivienka jak dla mnie to ten ostatni test z dzisiaj jest pikowy i pewnie owulka wystąpi za ok 24-36h więc trzymam kciuki żeby to było to tym razem :tak:
Dziewczyny zrobiłam test owulacyjny i kreska widać że blednie i teraz nie wiem czy wczorajszy test uznać za pozytyw czy owulki nie będzie... zamieszczam test zrobiony wczoraj popołudniu ten na dole i test zrobiony przed chwilą... jejku jeszcze takiego cyklu nie miałam :eek:
Zobacz załącznik 625660 IMG_2573.jpg

Załączniki

• IMG_2573.jpg
    IMG_2573.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Do góry