reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aljul Powiem Ci ze najlepsze jest to ze ja co mam @ to łykam zelazo, bo wlasnie tak mi spada od X lat, ale teraz nawet @ nie byla jakas wyjatkowa zeby tak az spadło....
Powiem Ci ze wspolczuje Tobie i synkowi.....u nas tez w przedszolu jest az 4-ech takich lobuzów, ktore robia krzywde innym dzieciom, z rodzicami nie da sie gadac, a Panie w koncu przeszly na taktyke ukrywania jak bylo naprawde- kazde dziecko wybielaja, tylko ze ja tez słysze co dziecko opowiada w domu. Nie raz zwracalam uwage Panią, mowilam ze dziecko jest zastraszane przez nich, popychane, bite po glowie, kopane ... a odpowiedz jest jedna- to sa tylko dzieci. Jasne, tylko ze inne dzieci nie wracaja z oczami podbitymi, albo zadrapaniami na rekach, plecach ze blizny zostały...Oby do wrzesnia i u nas szkola i oby bylo lepiej.

Elle Ja jestem podłamana troche, no bo tyle sie robi, tyle sie łyka,a tu się pogarsza...
Elle Ja nigdy testow rano nie robiłam bo wychodziły cuda, ja bazuje tylko na tescie wieczornym zrobionym codzien o 20-tej. I tak od 17-tej staram sie nie pić przed testem

Vivienka Ja to teraz wroze z usg :-D Takze wiesz, najpierw musisz podziałać, a potem powróżymy haha
To uczulenie moze byc i na słonko ( ja co rok dostaje na pierwsze slonce ), a moze byc tez od kremu na przyklad.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny,

U nas też gorąco, ale jest też przyjemny lekki wiatr - czuję się jakby był środek pięknego lata, a nie końcówka maja

Ana gratulacje! :)
Gocha super że dzidziuś zdrowy, że wszystko jest w porządku. Może za 2 tygodnie z twojego chłopca zrobi się dziewczynka, kto wie :) A jeśli zostanie chłopiec, to twój syn będzie miał kompana do zabaw, będą chłopaki razem szaleć :). Pamiętasz czy działaliście w owu, czy z odstępem...? Jak się czujesz w tej ciąży?
Elle, Roszpunka, Czarna Perła - trzymam kciuki, żeby się udało, żebyście za kilkanaście dni zobaczyły II kreski
Nusia trzymam kciuki za ten cykl, dopóki nie ma @...Nusia Dorcia okropne jest to co piszecie o wychowawcach - sama na waszym miejscu kipiałabym ze złości i na pewno byłaby poważna rozmowa z nauczycielkami
Aljul jeśli masz wątpliwości, może skonsultujcie się z jeszcze jednym lekarzem? a co do mamy tego chłopca - skoro się znacie to tym bardziej ona powinna zacząć tą rozmowę, zapytać się jak się czuje syn, zainteresować się. Przepraszali w ogóle za tą sytuację? Wiem, że przeprosiny nie cofną tego wypadku, ale chociaż tyle powinni zrobić, a nie chować głowy w piasek. Skończyło się złamaniem ręki..
Piranha a czy dziewczyny na in-gender prowadzą takie podsumowanie jak ty - kto ile spełnił czynników i czy 6,7 czynników daje 100% upragnioną płeć? ciekawa jestem jak to u nich wygląda
Vivienka może być uczulenie na słońce (nie pamiętam już czy pisałaś o tym - smarowałaś wysokim factorem?). A wy nie jesteście teraz na etapie rozszerzania diety? - może akurat coś z jedzenia wywołało reakcje. Obstawiam że słońce, mój młodszy synek wczoraj też miał mocne wypieki, zniknęły po paru godzinach
Airfix wyniki poprawisz, 5 tygodni to może być mało by poziomy minerałów odpowiednio wzrosły/pospadały. Spróbuj zrobić badanie za 3 tygodnie. Nie bez powodu dietę i suplementy trzeba ciągnąć min 8 tygodni. Na starania będziesz miała idealne wyniki :)

Dziś zaczynam monitoring - oby owu nie wypadła w niedzielę, bo wtedy niczego się nie dowiem :)

miłego piątku!

Ostatnia edycja:
kate - quest sport
vivienka - u mnie z tymi ruchami przy usg w 12 tc było zupełnie odwrotnie ;p Hania była spokojna... a Gabriel tak się ruszał, że pani ginekolog miała problem aby zbadać przeziorność karkową... u mnie za to się sprawdziło, že dziewczynki mają niższy puls... Hania miała 125 a ten ponad 140...

ja jeszcze na sekundkę pewnie odwiedzę i doczytam was z poniedziałek , bo weekend zapowiada sie wycieczkowo...

Piraniu , zakręcona i inne dziewczyny proszę powiedzcie po co bierze się Sudafed do owulki, a po owulce Acard ??

wyczytałam , że Acard " Rozrzedza krew. W ten sposób niejako oszukuje nasz mózg, który nie chce lub może nie chcieć przyjąć zarodek do implantacji" proszę wyprowadzcie mnie z błedu jeśli tak nie jest , bo niechce wprowadzać nikogo w błąd ...
Sudafed by wysuszyć śluz tak ??

a jeśli Ja mam właściwie w dni płodne śluz mleczny/biały lepki ? to dobrze przy staraniu o córeczkę, wysuszać / nie wysuszać RATUNKU :) :szok::eek: aha moje PH to 4-4,5 jedną wielka zagadką jest jakie bedzie z żółnierzykami na wszelki wypadek bede miala roztwor limonkowy i Rephresh ...

Małe liski jak widzisz nie jestem pewna dlatego nie odpowiedziałam ci na to pytanie :-(
dziewczyny na pewno pomogą :-)

Ostatnia edycja:
Justi sudafed na pewno po to by "wysuszyć" śluz, ale sama jestem ciakawa o co chodzi z acard-em? Spędźcie upojny weekend :) i wypróbuj sobie co zakwasza po stosunku najlepiej, będziesz się mniej denerwowała za miesiąc. Śluz i ph idealnie dziewczynkowe - jeśli tuż przed staraniami byłoby tak samo, to ja bym nic nie kombinowała, tylko zmniejszyłabym ph po

małe liski tylko widzisz hahah :-D:-D jak mam sprawdzić Ph z żołnierzykami :zawstydzona/y:
sprawdzałam swoje Ph po stosunku , ale miałam je nadal 4,5 boje się co to bedzie jak dojdą żółnierze :O w tym cyklu nie zaryzykuje ... chyba, że w jakiejś próbce żółnierze + mój śluz po ... :zawstydzona/y:
nieźle sie musimy nakombinować...

małe liski żadnych przeprosin nie było z ich strony i raczej nie będzie. Syn jest strasznie rozgoryczony ze kolega nawet nie przeprosił - ja mu na to że podeszłabym na jego miejscu i powiedziała żeby zobaczył jak jego (tego kolegi) niemądre pomysły się mogą skończyć bo mam wrażenie że jego rodzice nie mówią mu o konsekwencjach. Sprawa z jego mamą wygląda tak że jest ona pielęgniarką i zna pielęgniarki z innych oddziałów więc jak trafiliśmy to interweniowała żeby się moim dzieckiem dobrze zajęli, a jej syn jak usłyszał że ona ze mną rozmawia to od razu krzyczał (mimo że ja zadzwoniłam nie wiedząc jeszcze ze to on jest sprawcą wypadku) że to nie on i ze to albo starszy chłopak albo kolega z klasy mojego syna - moim zdaniem to oni sami (rodzice) sobie bat na tyłek kręcą obstając tak za nim bez żadnych konsekwencji - choć z drugiej strony to ich dziecko więc go bronią i chyba tylko oni wierzą w jego niewinność, ale ja zawsze uczę dziecko żeby mówiło prawdę i staram się ja ustalić
Zapomniałamnapisać że strasznie się uśmiałam z tej reakcji Twojego synka na reklamę w dolnym prawym rogu:-). Dzieciaki to maja te pomysły:tak:

Airfix ja miałam bardzo obfite @ po porodzie i jak nie brałam żelaza to strasznie ze mnie leciało, po uzupełnieniu @ się uspokoiły, oczywiście sama na to wpadłam i zrobiłam sobie prywatnie morfologię i jak zaniosłam wynik do lekarza to się za głowę złapała
Powiem Ci że mojemu synkowi bardziej podoba się w szkole niż w przedszkolu i chętniej do niej chodzi. U nas w przedszkolu też było kilku takich ananasków którzy nie zwracali uwagi na nic i na nikogo, a zdecydowanym przodownikiem był kolega od złamania ręki - jego mama chciała żebym swojego synka zapisała z jej synem do jednej klasy ale chyba miałam jakieś przeczucie że tego nie zrobiłam - żaden chłopiec nie lubił go w przedszkolu a teraz w szkole

reklama
Małe liski :) hehe nie nie to mój wykres z tamtego miesiąca :zawstydzona/y:osttanio jestem zakrecona przez ten upał , ze nie wrzciłam nowego wg moich obliczen owulkę powinnam mieć właśnie w ten wekeend :) czyli tak jak Ty heh ;-) poza tym jeśli nawet owulka by była Ja to jestem mimo wszystko na tyle wystraszona, że w żadnym dniu cyklu jeśli nie planuje ciąży nie spróbowałabym "zaszaleć" do końca :zawstydzona/y:
już uzupełniam i wrzucę nowy wykres choć jest dość dziwny ..

Do góry