reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Roszpunka chciałam dziewczynkę ale nawet nie zaczęłam się starać a zaszłam. Ciesze się ze zdrowy jest a Mateusz będzie miał kompana do zabaw ;)

reklama
Airfix u mnie taki pik jest właśnie parę godzin lub paręnaście przed tym "właściwym pikiem" kiedy testowa jest mocniejsza od kontrolnej stąd też dziś chcę jeszcze ostatni raz zadziałać bo owulka może być jutro późnym wieczorem lub pojutrze nawet. a Ty kochana jeszcze trochę i do nas dołączysz i będziemy przeżywać kolejne staranka bo oczywiście jak dochodzi co do czego to musi się coś pogmatwać, poprzestawiać :sorry2:
Roszpunka tak czuję delikatnie jajniki i jakby ból miesiączkowy więc coś zaczyna się dziać ale to jak na razie na pewno nie objawy owulacji bo wtedy nie mogłabym usiąść tak boli... kurczę mam nadzieję że nie będziesz musiała już działać w czerwcu i uda nam się teraz zaskoczyć ;-) a Ty coś czułaś tzn jakiś ból owulacyjny?
Gochaa super że wszystko dobrze! to jednak najważniejsze :tak: a co do płci to chyba jeszcze za wcześnie żeby było wiadomo kto mieszka w brzuszku chociaż może dobry lekarz prędzej wypatrzy chłopca niż dziewczynkę

Ostatnia edycja:
gochaaa Gratulacje !! Haaa trafilam ,że synus bedzie :D Czyli jednak może jaka "wróżka z usg" ze mnie będzie hihi Śliczny ten Twój synuś będzie :) Widać juz na zdjęciu taką buzieczke cudną :)

macy Kochana, próbowalam z tymi pojemnikami i szykowaniem....To nic nie daje, On rano to dobrze ze głowy nie zapomina ze soba wziasc do pracy :-D Ostatnio wypil wieczorem suplementy, ja naszykowalam do pojemnika na rano, a ten za chwile wzial i je lyknął....Ja sie pytam - Co Ty robisz?przeciez to na rano było. A On gada- No jak pojemnik pełny to znaczy że trzeba go opróżnić, tak mi kazalaś... Czyli ani tak, ani siak :-D Co ja mam z tym chłopem to szok...

Lilly U nas tez upał.... Cos mi słonce w tym roku na oczy szkodzi....do tej pory wychodzilam bez okularów z domu, a teraz nie moge....Bylam po 17-tej w sklepie i nie wlozylam okularów i siedze teraz i pieka jak diabli, a na dodatek swędzą..:cool2:

Elle Ja to się stresuje jak nie wiem, bo to jest pewne na 100% ze jak przyjda cykle starankowe to sie wszystko poprzestawia, łykam ten Castagnus zeby tego jednak nie było-ale czas pokaze ;) Ja to mam juz stresa, a co dopiero bedzie jak wybije godzina zero

Ostatnia edycja:
Gocha GRATULACJE wiedziałam że wszystko będzie ok ...maluszek śliczny !!!

Ana kochanieńka nie mogło być inaczej ...cieszę się ogromnie i rośnijcie zdrowo !!!

Nuuśka czy nasze dziewczyny naprawdę pojechały w inne miejsca ??? Moja dostała karę - nie poszła na zachód słońca bo .... bo poszła z Mamą Laury na gofry !!! Ja się pytam kto to ta mama Laury- otóż koleżanka jakiejś nauczycielki ( nie związana z naszą szkołą ) Ale ja kochanieńka otworzyłam buzię do wychowawczyni bo jakim prawem jest na zielonej szkole dorosła osoba nie będąca opiekunem i jakim prawem bierze moje dziecko na gofry nie powiadamiając nikogo z opieki ??!! JAKIM PRAWEM !!! Dobrze Młoda dostała karę bo nie powiedziała że wychodzi ...ale ona myślała że to jest też opieka !!! Czyli jak inna Pani poprosi o cokolwiek to Młoda ma jej nie słuchać ??? Bo nie kumam !!! Idę jutro do dyrekcji i zapytam jak to jest ...że nie byliśmy poinformowani że rodzice mogą jechać i że ktokolwiek jechać może ...pedofil, osoba chora psychicznie ...każdy !!! Uhhhh jak się zezłościłam !!!
Daję wielkiego kopa Twojej tempce....i trzymam kciuki ...niech rooooooośnie !!!

Witam wszystkie nowe koleżanki ...tym już zafasolkowanym gratuluję a za resztę kciukam !!!

Ślę buziaki dla Was wszystkich !!!

elle, jednego dnia tak mnie jakoś ćmił jajnik, tak mi się rozchodziło na udo nawet. Czy ja wiem czy to było to... Ustawiłam sobie granicę, dedukując ze wszystkich objawów. Jakoś po ciąży straciłam wszystkie odczucia związane z owu i @. Działaj jeszcze, działaj:tak: Super by było gdyby się udało, trzymam &&&
Ja podziałałam w samą owu, nie zbiłam porządnie ph. Jeśli w ogóle coś z tego będzie, to piękny pisiorek :baffled:

Dorcia,Nuśka, rzeczywiście dziwnie się dzieje na tych zielonych szkołach. Rodzice pojechali z dziećmi? Z jakiej racji? Nie kumam tego... Tu wielce dzieci nie mogą mieć telefonów, żeby z rodzicami rozmawiać a tam jacyś obcy rodzice się nimi zajmują? Hmm...:confused:

Dobrej nocki wszystkim.

Roszpunka prawde mowiac ciezko powiedziec kiedy byla u Ciebie ta owulka ale kto wie moze akurat przezyl jakis iksik ;-) ja jeszcze musze troche posiedziec i popilnowac ph :sorry2: mysle ze to juz ostatnia nocka zawalona :confused:

hej...roszpuka ja chyba raczej jestem w takiej samej sytuacji jak ty..czyli przed owu i chwile po owu ale generalnie sam szczyt...wiec jak cos bedzie to tez pisiorek...hehehe niezle wszeliłysmy sie...no tak mi organizm zrobił psikusa ze szok...zawsze testy wychodziły jak powinny i objawy tez były takie przewidywalne a tu ...wszytsko pomylone, pokręcone...chyba ktos czuwa nad nami i nie che bysmy mu krzyzowały plany;-)...ele ty kochana działaj, działaj moze tobie sie uda...zreszta musi...trzymam kciuki za xsińskie:tak:
...a jak dziewczyny wogóle odczucia mysleicie ze sie udało...ja nie pamiętam ale chyba jak zaciązyłam z małym to miałam szyjkę taka miękką i to bylo dla mnie dziwne bo zawsze robi sie twarda i taka mam teraz czyli twarda sluz biały, kremowy...ale juz niczego nie jestem pewna w TYM cyklu...
.....a jeszcze jecie tabsy czy odstawiłyście????

dzień doberek w ten upalny poranek :)
ufff Ja siedze własnie w pracy i powiem wam,ze jest godz. 8 a już chce do domu :)

Ana, Gocha
to cudowne wieści:tak:bardzo się cieszę , że wszystko wporządku

Nusia powiem ci, że jestem w szoku co do zachowania Pań nauczycielek ehh one chyba tam pojechały na urlop, a nie opiekować się dziećmi .... najważniejsze, ze sprawa się rozwiązała na korzyść Oli i obyło się bez kary, a w domu na spokojnie wyjaśnicie sobie całą sytuację ... oby takich więcej juz nie było ...
Olusia wraca już za tydzień ? włąsnie nie pamietam pojechała na 2 czy 3 tygodnie ?
Pirania to już chyba zna cię na wylot :) nawet wie kiedy tempki wprowadzasz :) hehe Szacunek :)

czarna perła, Elle, Roszpunka kochane fundujecie tutaj tyle emocji w tym miesiącu czuje sie jakbym na jakimś meczu była :) i krzyczała GOOOOOOL :) kochane z całego serducha życzę wam by się udało zaciążyć w tym cyklu &&

Zakręcona dobrze zrobiłaś , że wziełaś sobie urlop przynajmniej troszke odpoczniesz choć ty szalona jesteś z tymi lupkam - i :) najważniejsze, że zakupy owocne ;) pewnie i tak nie bedziesz sie oszczedzac tyko wyruszysz na łowy :) wózka niestety nie widziąłam :( My meiliśmy maxi cosi 3 in 1 jeśli uda się z drugim dzidziusiem to czeka on grzecznie na kolejnego bobaska, a poza tym kupimy spacerówkę maclaren bo choruje już na nią już od daaaaawna :) któraś mamusia o niej wspominała :)
jako, że my dużo podróżujemy w domu jesteśmy gośmi to Wojtuś do 3,5 roku życia przesiedział w wóżki heheh :) nużki były za słabe na nasze wycieczki na szczescie jest z tych co Uwielbiał siedzieć w swoim wozie ;)

nie macie pojecia jak Ja już chce poniedziałek w końcu mężastemu sciągną szynę powiem wam, że gdyby nie to ,że był to wypadek w pracy to pewnie dawno by już ja ściągnoł tymbardziej, że wciąż go ta noga bardzo boli :( żal mi go bo pogoda piękna, wiec Ja jem szybko obiad po pracy i fruuu na dwór do wieczora... a on w tym domu,ale jeszcze kilka dni ....

Miłego dnia :) dla staraczek owocnego &&& :) :*

Ostatnia edycja:
Nuusia Jak dziś temperaturka?? &&
Dorcia Dla mnie to nie do pomyślenia co sie dzieje u Twojego dziecka i Nuusi na zielonej szkole. Ja to oczywiscie tak jak Ty od razu zadam wyjasnien , bo do czego to podobne, zeby obca baba, ktora nie jest opiekunka zabierala Twoje dziecko, bez powiedzenia o tym faktycznym opiekunom.... A Twoje dziecko grzeczne, zaufało, posluchalo dorosłej osoby, skad mogla wiedziec ze tego doroslego ma nie sluchac, i ta Pani nie moze decydowac ze zabiera ja na gofry.
Powiem Wam że ja pracowałam w jednym z osrodkow rozrywki nad morzem, byłam opiekunem grup na czas ich pobytu u nas w osrodku, tzn Panie zostawialy dzieci pod moja opieką, same siedziały na ławeczkach i sie opalały, a ja sama mialam ze soba przez 2,5h grupe nie rzadko 20-30 dzieci. Codzien takich zielonych szkół i dzieci z wczasów z Caritasu było rano ok 15, i po poludniu ok 15. I to czego zmierzam- te opiekunki kompletnie mialy gdzies zajmowanie sie tymi dziecmi, ich interesowala kawka, opalanko, a dzieci latały....Raz pamietam sytuacje gdzie dwojka dzieci tak sie zachowywała nie grzecznie ze musialam przerwac oprowadzanie i ich odstawic do wychowawczyn- no wielce byly nie pocieszone, bo mialy czas dla siebie , a tu jakas opiekunka ( czyt. ja ) przyprowadza im dzieci. Srednia wieku opiekunow od 17-22 lata. Raz sie zdarzyła tylko grupa niepelnosprawna z młodym opiekunem ( chłopak moze z 20lat ) - ale dziewczyny az milo bylo patrzec, dzieci glownie z downem, On je potrafil na plecach nawet nosic :) I On tez mi opowiadał co wyrabiaja opiekunki na takich zielonych szkołach- ze one tam jada na darmowe wczasy i rozrywke, dzieci najlepiej zeby poszly spac wczesniej, a oni imprezuja. Na pewno nie wszedzie tak jest, na pewno nie wszyscy opiekunowie tacy sa- ale moje dziecko jakby mialo jechac na taka zielona szkole to bym chyba zarzadała referencji tych opiekunow haha:-D Bo opiekunem moze zostac kazdy kto ma kurs pedagogiczny za 100zł- taka prawda. Gorzej tylko z podejsciem do dzieci
Roszpunka,Elle , czarna perła Kciuki zaciskam &&& kurcze stresuje sie Waszymi staraniami co najmniej jakby to moje były hihi

reklama
Elle,jz mozesz odetchnac z ulga hihi :-D ja sie dzis w koncu wyspalam ;-)

Czrna perla, nie pamietam zadnych objawow zaraz po zaciazeniu.dopiero przed @ zaczely bolec sutki. Tez mam szyjke raczej twarda i kremowy sluz. Ja biore nadal,ale troche odpuszczam z dieta,w sensie ze wczesniej jem jogurcik :-)

Justi,dzieki :-) kciuki sie przydadza :-) jezzcze pare dni i wszystko bedzie jasne.

Do góry