reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ania, dodajemy 0,05°C do wyniku pomiaru za każde 30 min spóźnienia.

bada m., ja mieszkam we Wrocławiu :-) Doczytałam już właśnie, że tam czynne dopiero od 27 kwietnia, może pojadę tam w długi weekend majowy, jeszcze nigdy nie byłam tam w porze najobfitszego kwitnienia roślin, musi być tam pięknie :-)

reklama
Hej dziewczyny dawno mnie nie było bo byłam w szpitalu:baffled:
Dostałam kolki nerkowej...
ale teraz już wszystko dobrze jestem:-):-):-)
Kira &&&&&&&&&

Nusiu kciuki kciuki kciuki!!!! czekam z niecierpliwością na pozytywny wynik twojego testu :)
Kiraa wspaniała wiadomość - cieszę się bardzo!!! a co do lekarza jeszcze - wiem, że kiedy człowiek nie spodziewa się takiej reakcji, odpowiedzi od lekarza to pewnie "zatyka" i nie jesteśmy w stanie zareagować właściwie, przynajmniej ja tak mam, zazwyczaj mi brakuje języka w gębie...ale mam nadzieje, że kiedyś ktoś po podobnej wizycie zadzwoni na policje, opowie o tym bucu i powie, że w sytuacji diagnozy ciąży pozamacicznej-w sytuacji zagrożenia życia matki, ten lekarz odmawia zrobienia badania usg. Mam nadzieję, że kiedyś beknie porządnie za swoje zachowanie. Jestem cięta na takich ludzi :) ...Ale najważniejsze, że beta rośnie i z ciążą u ciebie wszystko w porządku :)

Aljul :) teraz ja dziękuję kochana za miłe słowa :):*

Pirahniu
sorki że tak męczę, ale chodziło mi o coś innego - zerknij jeszcze raz proszę na wykres - chodzi mi o spadki i wzrosty temperatury w drugiej części cyklu, kiedy jeszcze mierzyłam temperaturę starym termometrem (pierwsze 6 dni po owu). Ten cykl jest na pełnej diecie i suplementach. Temperatura w drugiej części cyklu skacze między 36,6 a 36,8 - nie miałam nigdy tak niskiej temperatury w II części cyklu jak 36,6 (jak zerkniesz w I połowie cyklu temp była często na poziomie 36,5 tak więc różnica jest dosyć mała...). Winię raczej termometr, dlatego będę teraz zmieniała na rtęciowy albo owulacyjny niertęciowy, ale załóżmy na chwilę że to nie wina termometru - czy wszystko w porządku z hormonami patrząc po moim wykresie..? Źle wyliczyłam ost dzień owu i progesteron który zbadałam - badałam w dniu w którym wieczorem pojawiła się miesiączka. Tak więc muszę poczekać na kolejny cykl, teraz jestem na wyjeździe. Na pewno mam krótką II fazę cyklu - około 10 dni.

Vivienka proste bardzo praktyczne i przy okazji niedrogie my mamy takie, sprawdziło sie nie tylko u nas ANTILOP Krzesełko z zabezpieczeniem - IKEA

HEJ
u nas pochmurna niedziela. kościółek z palemką zaliczony, w domku ogarnęłam i jedziemy zaraz na obiadek do mojego brata:-)
Nusia piękny wykresik ...&&&&&
Piraniu wysłałam Ci maila.

życzę Wam wszystkim miłego popołudnia.;-)

Witam was w przepiekne niedzielne polodnie:-):-):-).Ach az chce sie wyjsc na dwor.Czeklam tylko jak corcia sie obudzi i idziemy na karuzele bo zawitala do nas. Jakos ciezko z czasem ostatnio u mnie, starm sie wbic w nowa firme zeby miec moze gdzie wrocic do pracy ale w innej branzy i pochalnia to jak narazie bardzo duzo czasu.:baffled:

Matik, aljul, male liski dziekuje za odpowiedz na moje pytanko co do krzeselka.Bede musilalan niedlugo juz cos zamowic bo mamy lezaczek ale jakos nie wygodnie mi karmic corcie na podlodze.:tak:

Piranho, wracajac do tematu brania tabletek to chodzilo mi o to ze biore kazdego dnia zalecana dawke jaka jest na chlopczyka ale dodatkowo co 3 dzien biore po jednej tebletce extra L Argininy i L Carnityny. Myslisz ze to za duzo?:cool::sorry2: Przesylam troszku promieni slonecznych zeby rozwialy ta brzydka pogode u ciebie .:tak:

Kira super ze bylas wczoraj w szpitali i wszytsko jest ok,nie ma to jak lekarz a nie pseldo lekarz.
Opoczywaj i uwzaj na siebie i na mala Kirusie.:-)

Maran pisalas wczoraj do ilaczka o zelatynie,tak przeczytalam na szybkiego. Duzo dziewczyn to pilo na In- granderze?? Jak sobie wyobraze co dzieje sie z zelatyna po zalaniu woda,jak pecznieje to zastanawiam sie co sie z taka klucha moze dziac w zolatku. Ale jak by nie patrzec mozna pic tylko przez pare dni w docelowym cyklu. Wkoncu nie jestesmy pierwszymi ktore stosuja wszytskie te specyfiki.

ilaczku ​gdzie sie podziewasz?Jak tam przygotowania do staranek.

Oczy niebieskie widocznie cos pogmatwalam, jak po fryzjerze sie czujesz?Scinalas??

Ania_g21 jak mierrzysz temperature pozniej niz zwykle odejmujesz za kazde pol godziny 0,05 stopnia,czyli za kazda godzinke 0,1 i tak samo jak bys wczesniejwstala.

Klaudia83 uwazaj na siebie i na corcie! Juz lepiej sie czujesz?

Niusia trzymam kciuki za jutrzejsze testowanko.Wykres wyglada naprawde OBIECUJACO

Kirra wiedziałam że będzie dobrze !!! Betka ładni wzrosła jak na 24 h...więc spokojnie !!! Odpoczywaj ...a temu pseudo lekarzowi niech jaja uschną !!! I już !!!

Nuuśka bawcie się dobrze !!! Kuknę jutro....w wiadomym celu !!!

Klaudia...kolka ??? Miałas problemy z nerkami czy po prostu dzidzia ucisnęła na przewód moczowy ??? Współczuję bólu ( znam to ) ale dobrze że już jest wszystko ok !!!

Miłego dnia Wam życzę !!!

Ostatnia edycja:
Vievienko jestem jestem. nie wiem co ze starankami. wyniki mam nie dobre, estradiol poszedł w dół.
ja zamówiłam na wtorek DHEA, będę go brać, zobaczymy jakie po nim efekty będą. piję ASG żeby zaobserwować jak na ph wpłynie.
ale nie wiem czy zaryzykujmy. czy lepiej wstrzymać się i działać za miesiąc. DHEA podobno już po 3-4 tygodniach działa.
mi się nie śpieszy, a wolałabym wszystko dograć:-D

witam I ja
męzus poszedł do pracy a ja z dziewczynkami, zupe nastawiłam wielowarzywną, na kurczaku bo mąż wróci dopiero ok 21 wiec nie bedzie jadł obiadu tylko kolacje ;) u nas pochmurno, choc zimno nie jest, później sie wybiore z dziecmi na spacer to im mleko kupie, bo odkiedy nie pije kawy to zupelnie o mleku zapominam ;)
vivienka odnosnie tej żelatyny to ja nie wiem jak to wszystko funkcjonuje bo sama tego nie piłam, nie znam nawet wynków swoich badan wiec nie wiem czy musze pic zelatyne, w maju sie dowiem, na razie to my suplementy zaczelismy łakać, dieta jako taka, ale bez szalenstw I nie rygorystyczna, poprostu tak jak dotychczas, po powrocie z PL od czerwca zaczniemy bardziej sie skupiac na diecie I innych czynnikach, teraz nie ma to wiekszego sensu bo przez 2 tyg w PL beda nas karmic tak jak oni tam jedzą do tego na bank bedzie alcohol bo mam 3 braci wiec ze szwagrem wypic musowo beda chcieli, zwlaszcza, ze my do Pl bardzo rzadko latamy, oststnio byłam jak chrzcilismy Maje wiec 2011 roku ;) no wiec nie chce robić dziwnych akcji, że my tego czy tego nie jemy, że piwa nie wypijemy itp. dlatego bez spinki zazcniemy porzadną diete od czerwca, no a suplementy niech juz sobie powowli dzialają ;) Po za tym te babeczki na in gender nie opisywałay jakos szczególnie jak one te zelatyne piją, było poprostu napisane, że zelatyne wg przepisu na opakowaniu rozpuscic I I pija ja 3 razy dziennie, czasem niektore pisały, ze rozpuszczaja w soku ale takim naturalnym bez cukru itp. np ananasowym ;) I mowia, że to jak deser dla nich ;)

ilaczek &&& duży spokoj I jak najmniej stresu... I nic na siłe, nie ten miesiac to bedzie maj, pamietaj my mamy juz swoje córeczki wiec teraz docelowo o syna nam chodzi, wiec mamy czas :) &&&& no I myslimy pozytywnie :*

Dorcia
jak Twoja beta? Robilaś?

Klaudia duzo zdrówka...

Nuska
&&& nie puszczam
Kiraa mam nadzieje, że odpoczywasz I myslisz pozytywnie :) &&&& za Twoja malutka Kirusie :)
Piranha miłego rodzinnego dnia :)

pozdrawiam wszystkich serdecznie I zycze spokojnej niedzieli w gronie rodzinnym :)

reklama
Witam Was,dziewczyny :-)

Ania czuje sie dobrze:-) dziękuję:-)

Imprezka udana dziewczynki :-) wczoraj w pracy a później ogarnięcie mieszkania i szykowanie na imprezke Wiex nie mialam czasu ma nic A jaka frekwencja 13 oob z 15 zaproszonych :-) bylo milo tylko nie chcieli mi uwierzyc w ciaze bo podobno nic nie widac :-) ja tam widze :-)

Nuuska kciuki za ten cykl trzymam caly czas zacisniete :-*

Kirusia

Ostatnia edycja:
Do góry