reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia moje ogromne gratulacje i czekamy na fotki.

Ja juz nic nie rozumiem, tempka napewno nie na owulke a od godziny jakos dziwnie mnie brzuch boli, raz lewy raz prawy jajnik, potem całe podbrzusze. Teraz spokój. Mam jeden test LH ale to nic nie da. Fakt ze narazie tylko obserwuje swoj organizm ale chciałabym wiedziec co sie dzieje.

reklama
aljul, maran-atha - ja też nie mam żadnych różowych ubranek po dziewczynach, zostawiłam jedynie te uniseks w kolorach brązowo - beżowych, ma tez po młodszej wózek czarno - beżowy. A po starszej tak jak Wy tez wszystko zostawiłam, ale ja chciałam mieć dwie córy i liczyłam na to, że się przydadzą.
polisiu - serdecznie gratuluje :-) :-) Super, że masz już synka przy sobie.

lilly, macy - wiecie raz myślę, że wytrzymam do wizyty a raz, że nie dam rady. Jeszcze teraz te święta, spotkania rodzinne gdzie pewnie będzie analiza i spekulacje rodzinki odnośnie płci, już troszkę mnie to meczy i chciałabym już wiedzieć.
lilly - trzymam kciuki za majowe staranka :tak:Ja też jeszcze na zimówkach jeżdżę ;-)

Marchew no to widze ze strategie juz wyjatkowo wczesnie opracowalas z wyprawka. Ale przynajmniej teraz nie bedziesz musiala duzo pieniazkow wydawac.A jak robicie z pokoikiem bedzie synek najpierw z wami spal a pozniej z Hania w pokoiku?

Matki daj jednego ananaska, Ach widok fajniutki i pogoda do pozazdroszczenia.Jak tam uroszinki udayl sie,bala glosna imprezka?Matki kciuki trzymam na jutro mocno zacisniete!

Mamuskamimi ja bym chyba nie wytrzymala tak dlugo czekac do kolejnego USG, ale ze mnie to narwaniec jest. I z tego co pisalas to tez malo nie zrobilas aby miec synusia, a wiec bedzie jak nic.Wkoncu slyszy sie co jakis czas ze synka latwiej zmajstrowac

Aljul do fazy ksiezyca dobrze tez sprawdzic jaki znaku zodiaka bedzie w owulke,bo sa tez mesie i zenskie.To chyba oczy niebieskie mi mowila ze ona tez na to patrzala.Ja zgralam sobie na telefon fajna aplikacje nazywa sie Lunar Calendar Lite tam sa opdane fazy ksiezyca i znaki zodiaku takze wszytsko w jednym i aplikacja jest za darmo.
A co do mojej corci to raczej nic jej nie dolegalo,brzusio miekki,butelke tez normalnie zjadla,kupke rano normalna zrobila,dziaselka sa normalne rozowiutkie.Jedyne co ale to juz od dluzszego czasu trzyma sie za uszka ale bylam z tym u lekarza i patrzal i zadnego zapalenia nie ma. Po prostu nieraz mam takie wrazenie ze nie wie sama cego chce i wtedy raczki zle,na kocyku zle, w lozeczku zle po prostu wszytsko na nie.
Macy szczepionki juz dawno nie miala jakies 8 tyg temu,a tak pozatym wszytsko pos taremu. Jedyne co ale to juz wyzej napisalam ze od dluzszego czasu trzyma sie za uszko ale bylam u lekarza i zapalenia nie ma.Moja corcia od okolo6 tygodni ladnie mi nocki przysypia bo idzie spac okolo 20 a wstaje dopiero o 7 nad ranem.

Ilaczku dziekuje ze pytasz ale niunia dzis byla naprawde nie swoja… spala w ciagu dnia zaledwie 20 min…. gdzie normalnie spi 3-4 godzinki.Super ze juz nowy cykl sie zaczal i daj koniecznie znac jak odbiezesz swoje wyniki. Licze na to aby ten cykl byl tym wlasciwym i 100% synkowym.
Wkoncu niebieski gumki na aparaciku musza przyniesc szczescie

Maran, ilaczku i znowu sie czegos nowego dwoiedzialam od was,musze mezowi zapodawac w takim razie wit B i cynk wieczorkiem. Dziekuje

Maran za ciebie tez kciuki trzymam na badankach i koniecznie napisz jak wyszly

Polisia GRATULUJE!!!!!!!! Niech syncio rosnie zdrowo a ty dochodz szybko do sil.

Lilly a wiec juz niedlugo do staranek ci zostalo,za miesiac zaczynasz,powodzonka zycze!!! Jak to sie tutaj mowi obys szybko zadziewczynkowala

Niusia a ja myslalam, a raczej tak zrozumialam ze w poniedzialek odbieracie wyniki,ach zakrecona ostatnio jakos chodze.Ale to nie zmienia faktu ze i tak trzymam kciuki za wyniki

Ania_g21 to widze ze mamy taki sam dylemat… co do naszej owulki tez ja wypatruje a tu nic… i temki tez jakos faluja… No ale moj to pierwszy okres od ponad roku, ale mam nadzieje ze nie bedzie trwal wiecznosci…

Milego wieczorka wam zycze i kolorowych snow
:-)

Vivienka no w zasadzie moj taki prawdziwy tez bo tak to nuva ring mialam i odstawiłam, miałam cykl i w 15 dniu miałam ból owu, a teraz juz 17 dzien i nic. do tego te temki niskie jak nie moje.

Hejka!

Cofnęłam się tylko 2 strony i przeczytałam posty wyrywkowo, dzieci dziś bardzo dbały by mamusia się nie nudziła. Do tego internet mi co chwilę rozłącza, mam nadzieję, że będzie mi dane wysłać tego posta.

Nuuuśka, trzymam mocno kciuki za jutrzejsze wyniki (i za "pogodziny" :-)) i by z tej górki nie było już zjazdu.

ania, czekaj cierpliwie, owulka na pewno lada dzień Ciebie odwiedzi :tak:

Matik, czekam niecierpliwie na wieści z wizyty i kciuki zaciskam! Jutro nie będzie mnie w domu od 14-tej do wieczora ale liczę, że przed spaniem przeczytam na BB same radosne newsy. Piękne masz widoki za oknem, ale by cudnie rosły u Ciebie moje Yucca rostrata :-)

Vivienka, może ząbki córce wychodzą (ból jest podobno jeszcze zanim dziąsła napuchną), moje dzieci też niejednokrotnie miały takie cięższe dni (a ja siłą rzeczy też ;-)). Może to też być jeden ze słynnych skoków rozwojowych. Obyś jutro mogła bardziej wypocząć.

ilaczek, mega kciuki za wyniki, niebieskie gumki muszą przynieść szczęście, nie ma innej opcji :-)

Katriina, hmmm, trochę dziwne, że lekarza zaniepokoiła prolaktyna (która nie jest jakimś złym wynikiem, 15-20 ng/ml to wynik dobry, 20-25 to łagodna hiperprolaktynemia a dopiero wynik > 25 oznacza hiperprolaktynemię) a nie zwrócił uwagi na wysokie FSH, androgeny, LH i AMH.

Ana, w okolicy pełni jest w atmosferze więcej jonów dodatnich a w okolicy nowiu - ujemnych, mogą one wpłynąć na polaryzację komórki jajowej.

maran-atha, za Twoje wyniki również mocno zacisnę jutro kciuki!

Polisia, OGROMNE GRATULACJE, niech synuś chowa się zdrowo ku uciesze mamusi, ucałuj go ode mnie!

lilly, bardzo dobre wyniki :tak:...choć nadal nie rozumiem dlaczego raz 15 ng/ml to mało a raz górna granica normy ;-)

zakręcona, dzięki kochana, że pytasz. Na szczęście zdrowi jesteśmy ale cierpię na chroniczny brak czasu przeżywając jednocześnie codziennie Dzień Świstaka ;-) Życzę udanej imprezki! :-)

Elle, ja bym brała w dawce 2x1 (jedna tabletka rano a druga wieczorem) od 2 dpo do 11 dpo (czyli przez 10 dni), w 12 dpo rano zrobiłabym test 10 mIU/ml, jeśli będzie negatywny to odstawiasz, jeśli pozytywny to musisz brać Duphaston nadal aż do wykształcenia się w pełni łożyska.

mamuśkamimi, ależ Ci dzidziuś emocje funduje, nie dziwię się, że chcesz już w końcu TO wiedzieć :-)

Mamawczesniaka wstaw foteczke maluszka.
Polisia ty tez.
Pirania,Vivienka miałam ten jeden test LH i właśnie zrobiłam noi wyszły dwie tłuste krechy identyczne. Czy to mozliwe przy takich tempkach ?:confused: Ja to zielona estem w tym temacie jeszcze.

reklama
ania_g21 temperatury nie sa złe, kazda kobieta ma na róznym poziomie, chodzi o to, że po owulacji tempertura musi wzrosnąc o minimum 0,2 od podstawowej temperatury ciała, czyli musi byc wyższa od 6 temperatur przed owulacją. Jesli test LH wyszedł Ci pozytywny to owulacja powinna wystąpić u Ciebie w niedługim czasie 24 do 48h. Obserwuj sie czy masz śluz płodny, czy szyjka jest wysoko I otwarta? Czasem owulacja sie przesuwa I wcale nie musi być w tym 14-15 dniu cyklu :)

Do góry