reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo moim chłopcom tez oczka ropiały i wpuszczałam im rumianek + sól fizjologiczną do oczka (jednego) - jak to zapalenie spojówek to bardzo szybko postępuje i przenosi się na 2 oczko a ropka jakby marze się na gałce ocznej - mój starszy synek miał zapalenie spojówek i na to są tylko kropelki wypisane przez lekarza (na wypisywał okulista)

Dziewczyny zastanawiam się jak to jest z porzeczkami w diecie dziewczynkowej - one też przecież maja dużo wit.C - zdaje się że czarna najwięcej

reklama
Aljul no tak mysle wlasnie, bo moja corka tez miala i nie pomogly niestety rumianki dopiero krople od lekarza. Wzielam go w poniedzialek do przedszkola po Zuze no i przywleklismy pewnie pierwszego przedszkolnego wirusa :/ zaczyna sie :)

witam się:-)

Polisia
wielkie gratulacje!!!!

Nuśka tak to już jest z tą męską dumą;-)
zrobiłam dzisiaj badanie estradiolu i testosteronu. wyniki jutro po południu, ale jakoś nie przejmuję się nimi. szczerze, to myślałam nawet, żeby nie jechać...ale tak z ciekawości tylko;-)nie liczę na poprawę. no ale w zamian przykładam się do innych czynników, od wczoraj pełna jonizacja powietrza w domu, olejki poszły w ruch i liczę na owu w okresie między pełnią a nowiem, mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie:-D
minerałów nie robiłam. postanowiłam się nie stresować. dietę trzymam cały czas, nawet pokus nie mam ostatnio, więc mam nadzieję, że jest ok. od jutra będę pić ASG, to sód będzie wysoki. a myślę, że banany, pomidory, ziemniaki, mięso, sałatki, cytrusy suplementy trzymają odpowiedni poziom potasu, a z tego jak liczyłam to nawet go przekraczałam. magnez wypłukuje się jedną kawą rozpuszczalną dziennie:tak:
wapń w normach dozwolonych.
bliżej owu będziemy pić soki z sokowirówki więc będzie dużo zdrowia i zdrowego cukru we krwi:-D
mąż od jutra napój sodowy dwa razy dziennie.
Piraniu wysłałam Ci maila;-)

życzę Wam wszystkim miłego dnia.

Ania g no to super ze udalo ci sie zlapac pik. Ja niestety na moj jeszcze czekam i mam nadzieje ze sie doczekam. Aniu a ty kiedy zaczynasz starnka? Juz teraz?

Piranho no wlasnie tez myslalm ze to moze zabki ale dziaselka nie byly napuchniete wiec myslalam ze to nie to.A co do skoku rizwojowego to powiem ci ze patrzalam w necie kiedy one sa i usmaialm sie bo mozna by bylo powiedziec ze prawie caly czas sa w pierwszym roku zycia dziecka. Przeplataja sie co 3 tyg slonce i burza….

Nusia jaki piekny wykresik , dumcham aby tempretaturka brnela w gore!! A co do dlugosci twoich cykli i owu to cos mi sie zdaje ze jak dobrze pojdzie to moze owu mnie tez zaskoczy tak pozno jak i u ciebie,bo narazie nic nie wskazuje zeby pik szedl a dzis juz 18dc

Araki nie znamy sie ale zycze szybkiego rozwiazania.Wiem sama co to znaczy czekac na porod…. Moja corcia nie spieszyla sie na spotkanie z mama, mowia ze pannice musza sie pierw wystroic :-D… przyszla tydzien pozniej…. I jeszcze trzeba bylo wywolywac bo by jeszcze siedziala…. Moj kluseczka miala 4kg

Aljul , ALE ZAJEFANA gitara!!!!!!!!!!! Zdolnych masz tych chlopakow :-D

Elmo
ja przemywalam oczka sola fiz. i swoim mlekiem,bralam do strzykawki i wkrapialam po jendj kropelce do oczka i obylo sie bez lekarza i pieknie sie zagoilo oczko samo. Mi w szpitalu mowili ze od przeciagu oczka ropieja,no i wlasnie ze szpitala przyplatalo sie to dziadoswtwo nam.

Ilaczku wtakim razie czekamy na jutrzejsze wyniki i Trzymam kciuki aby wszytsko poszlo zgodnie z planem!!! Ja nie moge jakie to jest ekscytujace za okolo dwa tygodnie bedzie wasz wielki moment!!!! AAAAAAAle super!!! Jakie olejki kupowalas sosnowy i gozdzikowy czy jakies inne jeszcze?? Ja wiem ze wam sie uda za pierwszym strzalem i wtedy bedziesz mogla chlopczykowym starczka przeslac &&&&&&&&&&&&&&& niebieski fliudki :rofl2:

Ostatnia edycja:
Wielkie DZIĘKI dziewczyny.

Vivienka po raz pierwszy słyszę o przemywaniu oczka mlekiem - dobrze wiedzieć na przyszłość. A jak córcia dziś się sprawuje

Wielkie DZIĘKI dziewczyny.

Vivienka po raz pierwszy słyszę o przemywaniu oczka mlekiem - dobrze wiedzieć na przyszłość. A jak córcia dziś się sprawuje

taz jak mi to polozna powiedziala spojzalam sie na nia jak na ufo... ale stwierdzialam co mi szkodzi... wkoncu nie raz slyszy sie o cudownym dzialalniu mleka matki... no i sprobowlalam i nie pozalowlalam :-) jak corcia miala kaszke na policzkach tez jej przemywlalam wacikiem nasaczonym mlekiem i tez zeszla:tak:

A dziekuje ze pytasz o corcie wlasnie rozrabiak spi... w nocy wstala o 5 i byla zainteresowana z czego sklada sie lampka ktora jest w rogu jej lozeczka... W rogu lozeczka ma lampke od angel care do ktorej podlaczona jest mata na oddech i tak wymajstrowlalam ze odlozyczla kabelki:szok::szok: kurcze juz sie robi coraz bardziej ciekawa i musze juz wszytsko co ma w zasiegu reki uprzatnac bo zaczyna sie niebezpiecznie robic....:wściekła/y: majster klepka:baffled::baffled:
Wczoraj o 19 padla nawet nie miala sily butelki do konca wyciagnac:-D:-D

Hej dziewczyny

Mamawczesniaka, Polisia juuupi, gratulacje, gang chłopaków z Babyboom się powiększa :-)

Nie wiem co u WAS, czytałam tylko, że Kirra w ciąży, gratuluję kochana i dzięki za drogocenne rady w sprawie karmienia. Teraz czekamy na pierwszą wizytę u ginka.

Pozdrawiam was dziewczyny, kibicuję staraczkom chłopczykowym szczególnie i mam nadzieję, że niedługo będzie mnie więcej. :-)

Buziaki. Tęsknię.

reklama
Dziewczyny piszcie jak to Wam teraz dobrze jak się Wasze marzenie spełniło :-):-)
chciałyście tą płeć i teraz ją przytulacie :-) super
dziewczyny a wracam do mojego pytania z moimi tempkami dziś najpierw 36,41 potem po 10min 36,74 i po 20 min 36,71 to duża różnica ogólnie spadek ale pomiędzy 40 a 70 to jest spora różnica

Ostatnia edycja:
Do góry