reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia, gratuluje z całego serce! Niech Skarbeczek rośnie zdrowo i czekamy na jakieś zdjątko:)

Mamuskamimi, ja tez chyba bym niewytrzymała i poszła na dodatkowego usg

Piraniu, badałam sobie poziom vit D3 - wyszed mi 39 to chyba ok, prawda? O czymś to świadczy względem moich poprzednich wyników?

Mam jeszcze techniczne pytanie jak sprawdzałyście czy na was działa lepiej replens czy rephresh. Zanabyłam sobie te dwa cuda i teraz od skończenia @ mam aplikować sobie np. co 2-3 dni np. repens i spr pH po "starankach" a w kolejnych cyklu rephresh i porównać? Czy jakoś na zmianę? Poradźcie proszę.

Miłego dzionka... jak dobrze, że już czwartek.

reklama
hej dziewczynki

Witam sie w pochmurny dzionek, zapowiada sie, ze dzis bedzie caly dzien padalo.

ania_g potwierdzam zdanie maran, owulki nie musza byc w 14-15 dniu w koncu kazda z Nas jest inna i nie mozna jednej rzeczy przedkladac na nas wszystkie ;-) U mnie w normalnych cyklach owulacje byly w 17-18dc, teraz w 24-27dc choc te traktuje bardziej ekstremalnie, no ale sa wiec to sie liczy :happy:

piranha hehe dzieki kochana :blink: mam nadzieje, ze badania wyjda dobrze.

Hejo kochane
Maran, Nuska dziekuje ja wiem że tak może byc, dziś mam wzrost do 36.60. Takze cos jest na rzeczy. Nie mam wiecej testow Owu wiec nie wiem co tam sie dzieje ale zaczynam rozumiec te wykresy. Dopiero sie ucze wiec sorki jak zameczam glupimi pytaniami.;-) Nie rozumiałam tego dopuki sama nie zaczełam mierzyc tempki itd.:-D Emocje sa :tak:

A tak wogole widze nuska ze tempka rosnie. Kciuki trzymam.
Matik ty dzisiaj idziesz do lekarza? Czekam na wyniki.
mamuskamimi ja tez nie wiem czy bym wytrzymala, chociaz to nibyy tygodnie.
Chłopcy wyprawieni do pracy i przedszkola a ja spijam inke i zaraz sie ogarniam do pracy. Miłego dnia.

Dzięki tak, tak dziś na wizytę bardzo się cieszę
Ania No to może dziś owu , to Działaj :) &&&&

Niuśka może się udało , ładny wykres &&&&&&&

Polisia a jak poród , lepiej teraz za 2 razem ? ;)

Miłego dnia dziewczyny

Witam. :-)

Polisiu, gratuluję! Niech się synek zdrowo chowa.
Vivienka, mam nadzieję, że dziś jest już dobrze.
Ania_g21, moim zdaniem szykuje się owulka. :tak: Jutro obstawiam mały spadek a potem wzrost.
Aljul, ja nie wiem, czy planować czy myśleć czy nie. Mam sporo ubranek po córci i na razie leżą, ale nie mam parcia na córkę, bo przyznam, że moja córka daje mi ostro popalić czasami. ;-) Wiem, że mąż się w żadne planowanie płci bawic nie będzie, bo jemu to wszystko jedno. Pewnie gdybyśmy mieli dwóch synów zrobiłby to dla mnie, ale tak nie ma problemu. Poza tym on jest alergikiem, więc u niego zmiana diety w ogóle nie wchodzi w grę, bo je tylko mięso, owoce i warzywa.
Maran_atha, brawo dla męża. :-)

Dziewczyny jak to jest z tą tempką bo zmierzyłam o 7 i było 36.41 ale jakoś dziwnie krótko musiałam trzymać więc zrobiłam jeszcze raz ale po może 10 min i było już 35.74 po 20 min 36.71 No i co to ma być leżę nic nie robię a tempka różni się ogromnie

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!

Przepraszam, rzadko zaglądam bo siedzę teraz głównie na Kwietniówkach, ale cały czas myślę o Was cieplutko :tak: Widziałam, że parę razy pytałyście co u mnie - a więc jeszcze nie urodziłam :-D Jutro kończę 39 tydzień i mam cichą nadzieję, że Beatka w końcu się ruszy. Od tygodnia pobolewa mnie okresowo, od kilku dni miewam w ciągu dnia bolesne skurcze, ale ktg pokazuje jeden mocny podczas 20 minut leżenia, więc kiszka... Jestem u rodziców razem z Wiktorkiem, wczoraj dołączył do nas mąż i czekamy, choć dziś niespecjalna data :-p Tym razem szykuje nam się Klusia, bo na usg ma już prawie 3600g :tak:

Widziałam, że Polisia i Mamawcześniaka są już Szczęśliwymi Mamusiami!! Gratulacje! Ale Wam zazdroszczę!

I jeszcze trafiłam na informację o ciąży Kiry!!!!! Kochana, gratuluję Ci serdecznie! Życzę spokojnych 8 miesięcy i ślicznej córeczki na końcu! I kto tu jest teraz "Babcią" :-D ???

Pozdrawiam Was wszystkie, trzymam kciuki i dam znać jak już Mała będzie po drugiej stronie brzuszka!!! Buziaki!!!

A macie jeszcze trochę różowych ciążowych fluidków! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nuuusiu mam nadzieję że wszystko się z Twoim Ł ułożyło, mójM też straszny nerwus i uparciuch - jak ja więc czasamijest wesoło u nas
macy
więc maż typowo chłopczykowy. Ja przyznam że jak widzę parę z synkiem i córcią na ulicy i kobieta jest w ciąży to często zastanawiam się co teraz by chcieli i czy planowali płeć to czy też ta ciąża to wielka niespodzianka i jest im wszystko jedno bo już wszystko w domu mają :-) - stąd moje pytanie:-)

Polisia GRATULACJE - niech maluszek zdrowo się chowa

Araki ja łapię różowe fluidki - przydadzą się mi i innym dziewczynkowym staraczkom

U nas w miarę słonecznie za oknem - mam nadzieję że pogoda się utrzyma i dotrze do Was tam gdzie w tej chwili jest pochmurno - jednym słowem SŁONECZKA DLA WSZYSTKICH

Mój synek zgłosił się w szkole na wykonanie pracy dodatkowej - Instrumentu ekologicznego więc wykonaliśmy gitarę z tektury:-)
IMG_8005.jpg
Mam nadzieję że będzie dobrze - dziś zanosi ją do szkoły

Załączniki

• IMG_8005.jpg
    IMG_8005.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Polisiu co ja widze? :) I Ty rozpakowana, super! Serdeczne GRATULACJE!!! Powiem Ci ze jak sie Miśko urodzil to tez nie moglam sie nadziwic jaki on malenki, kompletnie zapomnialam ze dzidziusie sa takie male :-D Ale juz kawał chlopca z niego. Zdrowka dla Ciebie i syneczka! Czekam na fotki.

Polisia Mamawczesniaka napiszcie jak chlopcy beda miec na imie, jak sie czujecie? Jestem ciekawa wszystkiego :) Trzymajcie sie cieplutko, buziaki :*

Ilaczek mega &&&&&&&&& za nowy cykl! Zycze Ci kochana super wynikow, pelnej mobilizacji i owocnego złotego strzału :-) I abys na koncu tego cyklu ujrzala piekne II najlepiej w od razu w kolorze blue :tak:

Maran &&&&&&&& za dobre wyniki badan.

Araki i ja ciagle wypatruje wiesci od Ciebie. Zycze szybkiego i lekkiego porodu.
I jeszcze jestem ciekawa co tam u Antosi???

Pogoda lipna. Ksiaze drzemie a ja zawinelam sie w koc i siedze z wami :happy2: Maly ma chyba zapalenie spojówki na jednym oczku bo cale zaropione od rana :/ przemywam rumiankiem a jak nie pomoze to pewnie jutro zalicze pediatre. Macie jakies domowe sposoby na to dziadostwo?

Do góry