reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kiraa KCIUKI!!!!!!!!!!!! ale super:)...ale nic więcej nie piszę, tak jak prosiłaś :)

w obydwu ciążach miałam zachcianki i chłopczykowe i dziewczynkowe. Ale czasem rzeczywiście dziewczyny mają takie zachcianki które potem zgadzają się z płcią dziecka...Pamiętam że przy pierwszej ciąży szczególnie na początku miałam wielką ochotę na słodycze, ciastka, lody, ale mi się wydaje, że to wynikało z tego, że przed ciążą kontrolowałam się bardziej, żeby nie przytyć :) a jestem ciasto i czekoladoholiczką :) a kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży bardziej "poluzowałam" z dietą. W obydwu ciążach miałam mdłości i wymioty, w drugiej 3 razy większe nawet i ogórki kiszone, czy w ogóle produkty słone ostrzejsze nie wzmagały dodatkowo mdłości więc wcinałam takie rzeczy - lepiej smakowały niż mdłe jedzenie

Dziewczyny które mają córki - z ciekawości, w których dniach cyklu i z jakim odstępem od owu starałyście się o ciąże? Wiem, że odstęp jest najmniej istotny, ale mimo wszystko, ciekawa jestem jak to było u was. Może przypadkiem któraś z was zastosowała O+12 :)?

Male liski ja mam 2 corki, starsza poczeta mniej wiecej 2 dni przed owulacja po dluzszej wstrzemiezliwosci... duzo pracowalismy i nie bylo sily i ochoty na przytulanki, mlodsza to wszystko zrobione na corke choc nieswiadomie ;) po pierwsze poczeta byla po przynajmniej 8 tyg. Diecie dukana wiec bylam zakwaszona na maxa do tego pilismy z m. DUZO coli lihgt, sex byl codzienny od 8 dc do 18dc, owulacja byla w 17dc, wiec oslabilismy plemniki na maxa do tego moglam nieswiadomie zastosowac tez metode o+12 bo sex byl tez po owulacji w 18 dc ;) zasadniczo teraz jak mam juz ta wiedze, ktorej nie mialam wczesniej, wiem ze przy 2 dziecku zrobilismy wszytko na dziewczynke, choc marzyl nam sie synek... ;)

Maran-atha właśnie liczyłam że między innymi ty mi napiszesz jak to się stało że macie dwie królewny :) Opowiedz mi trochę o diecie Dukana - co jadłaś? Z węglowodanów nie zrezygnuje tak zupełnie, troche się tego boję, żeby sobie ze zdrowiem nie napsuć, ale z chęcią ograniczę pieczywo, makaron - bo działam wtedy prodziewczynkowo tak?

Male liski ja jadlam glownie mieso tzn kurczaka - piersi zwlaszcza gotowane i duszona, do tego masa jogurtow, ryby - jajaka faszerowane tunczykiem ze szczypiorkiem, serki wiejskie light, ryby, krewtki, omlety z jajek, placki z otrebow owsianych, slodzilam tylko slodzikami, cola light bardzo zakwasza organizm a ja pilam jej bardzo duzo bo to byl taki moj substytut slodyczy ;) warzyw prawie w ogole nie jadlam...

Magda fajnie Cie przeczytac ;) na pewno mnie nie znasz... ja Ciebie tak bo przeczytalam forum niemal od poczatku a z wiadomych wzgledow Twoje starania byly dla mnie i staraczek chlopczykowych nadzieja ze moze sie udac :) milo ze zagladasz do nas :) gratuluje serdecznie kolejnej ciązy a powiedz planowałas teraz płeć czy zdałaś sie na los? pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
Sie witam jako pierwsza :)

Nie wyspalam sie, jeszcze dziecię mnie wkurzylo bo sie okazalo ze dostala pale za nieprzeczytanie lektury o ktorej nam nie powiedziala i ow pale poprawila w piatek na dwoje o czym tez nam nie powiedziala, jak i o tym ze poprawic to moze. No i jest kara :cool:

kiraa kciuki kochana za dzisiejsza betke !!!!

Uciekam do pracy, zajrze po poludniu bo w pracy dzis na pewno nie bedzie kiedy :confused2:

reklama
Do góry