reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzień dobry

KIRUŚ trzymam MOCNO KCIUKASY i czekam z niecierpliwoscia na twoją wiadomość
Nuśka trzymam kciuki by to bym również i twój cykl :) w końcu z serduszkami wstrzeliliście idealnie &&&
eh to ci Olcia zafundowała piękny początek tygodnia :( :-(na pewno zrozumie i przy kolejnej lekturze zrobi rodzicom niespodziankę i dostanie piękną 5-teczkę , a swoją drogą co do za lektura ?
chciałam jeszcze zapytać kilka dni temu wysłałam ci wiadomość PW dostałaś ?

dziewczyny Ja jak była z Wojtkiem w ciąży to odrzuciło mnei kompletnie od mięsa miałam odruch wymiotny to samo miałam gdy poszliśmy do supermarketu i była tam mieszanka zapachów owoców-warzyw uciekałam gdzie pieprz rośnie... na samą myśl robi mi się niedobrze ....
pamiętam jak mama zaprosiła nas na obiad i zrobiła żurek niby jedna z moich ulubionych zup, a Ja nie mogłam zjeść nawet łyżki - rodzic dziwnie na mnie patrzyli to były poczatki i nic o ciąży nie wiedzieli :zawstydzona/y:
w połowie ciąży wstręt do mięsa czy zapachów minoł , ale trochę musiałąm się przemęczyć....
poza tym zachcianek żadnych nie miałam ....

weekend minoł zdecydowanie za szybko , w sobotę kisiliśmy się w domu, wczoraj posziśmy do parku korzystając z pogody , nogi weszły mi do tyłka :) ale lubie takie aktywne weekendy :)

Miłego dnia dziewczyny

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki dziewczyny. Tak czas goni niesamowicie, jak maly sie urodzil to chcialam zeby juz mial te 3 miesiace a teraz szkoda mi kazdej chwili, chcialabym zatrzymac czas :)
Nie wiedzialam ze Magda uk w ciazy, fajna wiadomosc :-)
Gratuluje Madziu! Tak mam juz swojego Ksieciunia przy sobie :tak:

Male liski
ja planujac pierwsze dziecko juz wtedy gdzies w glebi myslalam o synku wiec po dlugiej wstrzemiezliwosci (czytalam wtedy ze post jest wskazany ale wtedy nie wiedzialam ze 3-4 dniowy wiec byl dlugi od @ chyba) strzelalismy w owu ale z perspektywy czasu wiem ze bylo to 1 i 2 dni przed owu. Jesli chodzi o codzienna diete tez zawsze byla raczej dziewczynkowa, lubimy nabial, pieczywo...

Nuska Kiraa &&&&&&

Zakretka jak samopoczucie? Co do zachcianek, ja nie mialam. Nie zdarzylo mi sie chyba w zadnej ciazy zebym miala nieodparta ochote na cos konkretnego. Przyznam ze wstydem ze w pierwszej ciazy jesli chodzi o diete baaaaardzo sie poswiecilam. Prowadzilam bardzo zdrowa diete, teraz nie moglam sobie odmowic kawy, nie raz skusilam sie na cole. Maz strasznie krzyczal na mnie ale jakos tak mi sie chcialo, ale nie byly to typowe zachcianki, poprostu stwierdzilam ze kurde w ciazy jestem ale cos od zycia tez mi sie nalezy. Poza tym ciaze bardzo podobne zarowno pod katem tego co jadlam, jak wygladalam, samopoczucia, przybranych kg. Tzn w drugiej ciazy przybralam mniej ale urodzilam tez 3 tyg wczesniej. Jedyne co sie sprawdzilo z tzw. "gadania" to tym razem szło mi w brzuch, mialam taka pileczke z przodu a wciecie w talii prawie do konca. W poprzedniej ciazy brzuch byl rozlany, wciecia w talii nie mialam juz w 5 miesiacu :/ ale co dziwne w obwodzie mialam caly czas tak samo.

Mamawczesniaka
czekamy na fotki maluszka!

Oczy niebieskie, Ewelin
a wy co? Dajcie znac co u was? Czy to ja przegapiam wasze posty czy nie piszecie wcale???

Vivienka badanie hormonow bylo wczesniej tez zalecane. Ja nie zrobilam, zalozylam ze nie chce sie dodatkowo stresowac i jesli nie uda sie w trzech kolejnych cyklach zajsc w ciaze to wtedy zbadam hormony. Pirania mowila ze przy w miare regularnych cyklach mozna wiele o hormonach powiedziec z wykresu, tzn. porownujac np. biezacy do kilku poprzednich. Wiesz ja nie potrafie powiedziec czy pragnienie dziecka okreslonej plci jest wieksze kiedy planuje sie drugie a kiedu 3 czy 4 dziecko bo nie mam porownania. Byc moze jest wiekszy stres ale czy pragnienie wieksze? Nie sadze, to nie zalezy od ilosci posiadanych dzieci, to mamy w glowie. Ja baaardzo naprawde baaaardzo chcialam miec tego syna, pewnie ze nastawialam sie ze moze sie nie udac, walczylam z myslami strasznie. To bardzo glupie ale nawet teraz kiedy ktos zaglada do wozka i mowi "ale masz fajnie ze masz parke" zastanawiam sie co bym czula gdyby to byla jednak druga dziewczynka. Nie potrafie sie odciac od tych mysli, wiem ze to glupie.

Matik
mam nadzieje ze wkrotce dowiesz sie jaka jest przyczyna tego ze sie nie udaje. Z calego serca zycze Ci spelnienia marzenia o dziecku.

Wszystkim wam tego zycze!

Nie wiem jak u was, u mnie slonecznie :-) Co prawda niewyspana jestem za grosz ale zararz zarzuce make up i bedzie ok. Kawke wypilam z wami. Ogarne kurze, lazienke, Miśko wstanie i pewnie ruszymy w miasto.
Trzymajcie sie babeczki, buziaki.
Milego dnia!

Ostatnia edycja:
zapomniałam dodać Elmo synuś słodziak ... tak zdecydowanie czas za szybko mija, dobrze , że dzieci nam rosną i się starzeją , a my wciąż piękne i młode :-D dobry makijaż , cyc do przodu i możemy podbijać świat :-D:-D

dziewczyny Ja w weekend miałam z wami tzn czytałam wasze stare posty oczywiście część, bo mózg mi od nadmiaru informacji parował :)

mam kilka pytań dziewczynkowych :)
1. czy mężasty skoro musi pić słodką herbatę, kawę inkę może słodzić ją słodzikiem ??
2. czy rano mogę pić kefir, jogurt, wiem powinno nie jeść się śniadań, ale Ja wstaję po 5, a o 7 w brzuchu burczy mi baaaaaaaaaaaaaaaardzo i wtedy zapchałabym się kefirem,jogurtem naturalnym ? :)
3. w pracy pracuję przy dwóch monitorach ogólnie w pokoju ok 20 metrów jest ich 5 i gdzie te jony ujemne :(
powiem wam, że im bliżej starań tym bardziej się stresuje
może powinna sobie kupić jakąś biżuterie POLECICIE JAKĄŚ ??
4. zastanawia mnie też moje mierzenie temperatury, bo zawsze ok 1-2 w nocy idę po Wojtka do pokoju i przynosze go do nas do łóżka.... niesttey za nic w świecie niechce przyjść sam tylko woła "MAAAAAAAAAAAMUSIU choć do mnie - wyciąga ręce i już jest u mnie na rękach po drodze toaleta, tata w między czasie robi mleko i śpimy dalej do 5:30 i wtedy właśnie mierze temperaturę" czy jest ona wiarygodna ?? MAMY TAKI RYTUAL CO NOC :eek:

Proszę o pomoc :)

Ostatnia edycja:
witam

właśnie wróciłam od lekarki, lekką załamkę mam,
badania zrobiłam, złe wyniki mam, w ogóle zle się czuje ,
taka wypompowana jestem, słabo mi co chwile,
lekarka mnie pocieszyła , ze z tymi wynikami nic dziwnego

Elmo śliczy Twój synuś, czas leci strasznie szybko mój najmłodzy 2 lata juz skończył
od wrzesnia do przedszkola a dopiero w ciąży byłam
aljul jak masz jakieś sprawdzone fajne dzrewka, to podeślij,
w weekend dosadzilismy trochę
Magda Uk witaj i tutaj
Nuska miłej pracy

Wg mnie smaki w ciąży nie mają nic wspólnego z płcia,
mam 3 chłopców a zawsze miałam inne smaki i wogóle całkiem inne ciąże
przy 2 ciąży nawet cukier nie mógł byc na stole bo mi niedobrze było na widok słodkiego
a przy 3 ciąży torty, bezy, ptysie codziennie jadłam, a normalnie nie przepadam za tym

miłego dnia dla wszystkich !!!

Hej dziewczyny z rana
Dzięki za słowa otuchy i prRpraszam za wczorajsze wylewy , masakra resztę dnia przeryczałam co sobie nie pomyślałam łzy same leciały
Ale mąż jakby dostał od Was reprymendę przyszedł w końcu do mnie , przytuli pocieszył No miło poprostu ale do wieczora i tak łzy leciały
to miałam dzień szok
Ale zaczoł się ładnie , słonecznie ;)

Miłego dnia dziewczyny

Ostatnia edycja:
Zakrecona- ja jak na razie wierze że zachcianki mają znaczenie w płci:) ponieważ u mnie się sprawdziło w pierwszej ciąży. zobaczymy jak będzie w drugiej:-) z synkiem tylko raz w trakcie całej ciąży wymiotowałam, wszyscy mówili że ciąża dodaje mi urody;-) mimo że kontrolowałam wage żeby w ciąży nie przytyć tzn. nie podjadałam w nocy i od święta jadłam słodycze to i tak przytyłam dużzżżo , przed ciążą 49kg a w ostatnim tygodniu 63kg masakra:( aż się boje co będzie w drugiej jak wszyscy mówią że więcej się tyje.....................
Matik- tule mocno...................................

Hejka! No i znów nie nadrobiłam, wybaczcie.

Kiraa, mega kciuki za piękną betę, niech będzie powyżej setki! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Magda, jejku jej, jak się cieszę, że tu zajrzałaś. Co ja widzę, Twoja rodzina za 8 miesięcy znów się powiększy, GRATULUJĘ kochana! Planowałaś znów synka?

Nuuuśka, jaki fajny avatarek :-) Wykres super, fajna górka progesteronowa. Oj to Ci Olcia niemiłą niespodziankę zrobiła, na pewno następnym razem przeczyta lekturę i dostanie piękny stopień ku uciesze mamusi.

zakręcona, weekend minął mi ....za szybko :-D A jak Ty się kochana czujesz? Kiedy kolejna wizyta?

Elmo, Twój synuś jest do schrupania, nie dziwię się, że córcia chciała go zjeść :-D bo to przecież sama słodycz! :-)

Justi:

1. Słodziki są zalecane (choć niestety strasznie niezdrowe), jedyną zalecaną herbatą jest miętowa.
2. Myślę, że może być :-)
3. Faktycznie w takim otoczeniu jest dużo jonów dodatnich, otaczaj się więc jak najczęściej ujemnymi i może faza Księżyca będzie Ci sprzyjać.
4. Mi takie sytuacje w ogóle tempek nie zaburzały, rzadko kiedy miałam 3 godziny nieprzerwanego snu, myślę, że tempka będzie wiarygodna :tak:

kate, jejku, dbaj o siebie kochana!

Matik, dobrze, że już się wszystko jakoś poukłądało. A kiedy porozmawiasz z lekarka o tych badaniach?

Widzę, że o zachciankach piszecie, ja pamiętam, że w obu ciążach koszmarnie odrzuciło mnie od słodyczy, najbardziej tych czekoladowych, na samą myśl zbierało mi się na mdłości. Przeszło w okolicy nastego tygodnia gdy łożysko przejęło produkcję hormonów. W drugiej ciąży strasznie mnie ciągnęło na wszelkie produkty zakazane w diecie dziewczynkowej, najbardziej na cytrusy i pomidory :-), pewnie organizm chciał uzupełnić niedobór potasu. Zgadzam się z Kate - smaki nie mają nic wspólnego z płcią dzidziusia.

Cześć!

Matik czytałam wcześniejsze posty - Kochana przykro mi bardzo ale mocno kciuki za ciebie trzymam!...dziś już lepszy nastrój u ciebie? po burzy przychodzi słońce, po gorszym dniu musi być lepiej, nie ma innej opcji :* :)

Justi jak najbardziej m. może słodzić słodzikiem kawę inkę - ale zamiast słodzików polecam wam ksylitol, ja dosładzam sobie nim budynie, które przygotowuje bez cukru. Do kawy inki spróbujcie dodać łyżeczkę niesłodzonego kakao, bardzo fajny smak ma wtedy. Jeśli chodzi o śniadania - ja też z samego rana wstaję, więc trudno wytrzymać bez małego chociaż posiłku. Ja właśnie jem śniadania nabiałowe, bez węglowodanów - sam jogurt,kefir, maślanka lub koktajl lub budyń :) pieczywo zostawiam sobie na popołudnie. Co do temperatury - to może dziewczyny coś podpowiedzą. Mi też się zdarza w nocy wstawać do dzieci. Ja będę sobie zamawiała niedługo bransoletkę z turmalinu - podrzucę ci linka do sklepów, w których znajdę coś ciekawego. A propos jonów będę też kupowała lampę solną - może to jest też rozwiązanie dla ciebie, jeśli na co dzień musisz pracować przy komputerze. Kiedy zaczynacie starania :)?

Nusiu wyobrażam sobie twoje wkurzenie jak córa zataiła pałę z lektury a potem poprawiła ją na dwóję :) Zmotywuje się dziewczyna i poprawi te oceny na piąteczkę :). Ja pamiętam z czasów podstawówkowych, że większość lektur szkolnych nie podobała mi się, wolałam czytać inne książki, czasami czytałam tylko 1/3 lektury, przy odpowiedziach coś tam jeszcze dodałam-zmyśliłam i jakoś udawało mi się zaliczać język polski :))

miłego dnia!

reklama
Kiraa, mocno zaciskam kciuki. Wierzę, że się tym razem uda!
Elmo, pecha mam ogromnego, bo nigdy nie mogę zdążyć na zdjęcie Miśka. :-(
Magda_z_uk, witaj ponownie! Gratuluję ciąży! Jak Marcelek? Jak dziewczynki? I jak Ty się czujesz?
Nuska, to zaczynamy zaciskanie? :-)

Do góry