reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

:-) Witam was z ranka z woda z cytrynka:-):-):-)

Piranho, dziewczyny pamietasz moze kiedy zaczely wasze dzieciaczki raczkowac lub chodzic?? Tak sie zastanawiam kiedy u nas cos sie zacznie dzias w tym kierunku.Dyieci same z siebie zaczynaja same siadac i raczkowac czy mozna jakos z nimi przez zabawe wspomoc te umiejetnosci?
Nie wiem czy to byl tylko szczesliwy traf czy co z tym ph ale dzis rano znowu byl maly pomiar i juz polacialo ph w dol do 6,9 co to jest…. Jak to mozliwe?? Ok to gdzie bylo 9ph bylo po serduchach no i wczoraj malo pilam napoju sodowego.

Nusia ty bidulko kiedy ty odpoczniesz??W tygodniu praca na weekendy tez.. Rozmawialas juz z ta podwyzka? A na Olcie sie nie zlosc pewnie niedlugo wam to wynagrodzi i przyniesie kilka lepszych ocen.

Male liski co do twojego pytanka o starnka.. ja mam tylko jedna corcie ale moze tez pomoge.
A wiec z mezem jedlismy duzo ryb i kurczaka,na sniadanie zawsze platki owsiane na mleku z cukrem lub musli z mlekiem lub jogurtem,duze ilosci slodyczy pochlanialismy i pilismy nawet sporo pepsi light.Ogolnie duzo a nawet pokusze sie zeby powiedziec ze bardzo duzo jedlismy nabialu.Serduszka byly po dlugiej przerwie na 4,2,1 i w dzien owulki po dwa razy dziennie.

Magda z UK
nie wiem czy przeczytasz jeszcze ten post ale pierwsze co to gratuluje fasolki. A drugie to mam pytanko odnosnie twoich staranek o chlopczyka opisywalas je na tym watku?

Elmo ja tez z calego serduszka pragne miec synusia ale piszac ze inaczej sie planuje to 3 czy 4 mialam na mysli ze ma sie wieksza presje bo jak by nie patrzec juz ma sie ta 2 czy 3 dzieci w domku. Nie chodzilo mi ze majac tylko jedno dziecko podchodzi sie lajtowo do staranek bo tak napewno nie jest.Sa tacy co planuja tylko dwojke dzieci i wiedza ze pozniej warsztat bedzie zamkniety i jest tylko jeszcze ta szansa i koniec. U mnie pewnie z wykresow duzo sie nie wywnoskuje bo bede ich miala troszku zamalo zeby porownywac.Ale dam wszytsko z siebie zeby miec tego wymarzonego malego ksiecia w domku.

Co do zachcianek to nie mialam zednych nowych…. Do 14 tygodnia mnie troche mndlilo i jadlam chleb z maslem ale pozniej wrocilam do moich starych zlych nawykow i jadlam slodycze.Takze w moim przypadku jezeli je sie slodkie to jest na dziewczynke sie sprawdzilo.

Ostatnia edycja:
reklama
Piraniu ni zobaczymy we wtorek co mi powie dr, chciałabym zrobić te badania, które mówiłaś

Małe liski dzięki kochana za troskę to bardzo miłe z Twojej strony dziś już dobrze
Na wieczór wypiłam 2 drinki i jeszcze mi po nich nie dobrze bleee :) nie lubię alkoholu ale musiałam się rozluźnić i w rezultacie wczorajszy dzień zakończony przytulasami :) więc wszystko ok

Oki idę dokończyć wczorajsze sprzątanie ;) bo moi rodzice przylatują przed świętami :) więc radość ogromna :)

Ostatnia edycja:
Piraniu , Małe liski :* dziękuję za uspokojenie :)
tak sobie czytałam w weekend te staranka i własnie miałam wiele wątpliwości,ale dziękuję zaich rozwianie :)

Piraniu jeśli chodzi o słodzik wiem , że jest niezdrowy Ja nie słodzę niczego, a mąż niestety tak więc sam wybral sobie wczoraj w supermarkecie słodzik i od wczoraj pije z nim , powiem wam , ze i tak jestem zniego ogromnie dumna, że stara się by utrzymać ze mną tą dietę choć tęskni najbardziej za ziemniakami :)
bo jak można jeść rybę w panierce z makaronem oj piątkowy obiad zdecydowanie mi nie wyszedł :) :-D:-D ale zjedliśmy jakoś :) heh

Małe listki po proszę o linki z tą branzoletką :) może to rzeczywiście jest dobry pomysł :)
nad lampą się wciąż zastanawiam , w końcu pewnego dnia KUP TERAZ i z głowy :)
próbowałam ta kawę inkę z gorzkim kakao mi smakuje <mniam> mąż wypił,ale chyba szału nie było :)
chcemy zacząć starania w czerwcu :) w granicach Bożego Ciała
jedziemy na weekend do Zakopanego troszkę odpocząć, pochodzić po dolinach, a w tym czasie powinnam wypadać mi owulka, wiec kto wie może las, wiatr, góry i inne jony, które sprzyjają poczęciu córci, tylko zastanawiam się nad jednym hahahah jak mojemu M. zagotuje pod prysznicem swoje żołnierzyki :) :-Dtak chciałam mu zrobić w domu gorącą kąpiel w wannie, a tak ? hmm :)

jakąś głupawkę mam dziś :) przepraszam

Ostatnia edycja:
Witajcie poniedziałkowo :-)

Małe liski - u mnie starsza córa ustrzelona 3 dni przed owulacją po kilkudniowej wstrzemięźliwości, a młodsza 2 dni przed owulacją po dłuższej wstrzemięźliwości - więc u mnie odstęp się potwierdził.
Jadłam wtedy chłopczykowo- dziewczynkowo dużo warzyw zwłaszcza ziemniaków i pomidorów, ale nabiał też. Codziennie na śniadanie bułki z dżemem + kawa więc zakwaszająco. Aha przed druga ciążą miałam manię na koktajl truskawkowy, piłam go bardzo często.

Zachcianki ciążowe już pisałam ostatnio, z dziewczynami ciągnęło mnie raczej tak nabiałowo - słodko, z młodszą cały okres letni jadłam jagodzianki, a odrzucało mnie od mięsa i pomidorów. Ze starszą bardzo smakowały mi płatki z mlekiem, które normalnie nie jadłam, ale w sumie nie za dużo z tamtego okresu pamiętam. Mimo wszystko nie wierzę, aby to miało jakieś znaczenie dot. płci.

Matik - kurcze szkoda..... Ale dobrze, że czujesz już się lepiej.
Kiraa - trzymam kciuki, kreseczki piękne więc z pewnością wszystko będzie w jak najlepszym porządeczku:tak:

Mamawcześniaka - gratuluję baaaaaardzo, fajnie że maluszek już na świecie :-)

Magda uk - fajnie, że się odezwałaś.Gratuluję, zdradź czy i tym razem planowałaś płeć ?

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
witaski:-)
Elmo przepiękny królewicz:-)
zachcianki ciążowe? ja w każdej ciąży miałam inne, wymiotów nie miałam, a mdłości tylko w drugiej ciąży. metody O+12 nie stosowałam, drugą ciążę strzelaliśmy dzień przed pikiem, w pik lh i po piku.trzecią w dniu piku.
ale moja dieta była bardzo dziewczynkowa, uboga w owoce i warzywa, dużo coli, piwa, jogurtów, serów, białego chleba, i suplementacji z 2-3 miesiace magnezem i witaminą c jak również castagnusem.
miałam mało śluzu. także wszystko dziewczynkowo:-)
Mamowcześniaka gratuluje.
Magda_uk już odpisałam pw.:)
Vivienko, ja w tym cyklu piłam mniej sody, z dwa razy dziennie przez tydzień, jakoś odpuściłam sobie jej picie po tych kiepskich badaniach hormonków. we wcześniejszym cyklu piłam 3 razy dziennie przez dwa tygodnie.
w następnym cyklu planuję pić Alka Seltzer Gold zaraz po okresie aż do owu. ASG się pije dwa razy dziennie jedna kapsułka.
a jak nie masz ASG to napój sodowy pije się 6-7 razy dziennie.
czekam na @ i lecę na hormonki jeszcze w tym tygodniu bedzie wiadomo co i jak, minerały też zrobię, żeby wiedzieć jak ukształtowała się cała nasza dieta, ciągła dieta...:szok:myślę, że może być trochę mało sodu, ale to nie problem jak będę pić ASG. resztę zobaczymy.
kryzys dołkowy zakopany:tak:są nowe siły i motywacja do walki:-) już nie mogę się doczekać nowego cyklu.
zafundowałam sobie dzisiaj zabiegi na twarz, oczyszczające, zamykające pory, czyszczące zaskórniki. kwas owocowy i maseczki, mam nadzieję, że moja skóra na twarzy nabierze blasku;-)
pozdrawiam serdecznie, lecę zaraz do kościółka odebrać moje dziewczyny z mszy rekolekcyjnej.

witajcie :-)
Elmo - to już dwa miesiące - szok! ale ten czas leci :tak::szok: - pamiętam jak bardzo chciałaś poznać płeć - czyli byłaś w jakimś 16 tc a teraz mały królewicz ma dwa miesiące
Matik - tulę mocno... strasznie mi przykro...
Kira - kciuki zaciśnięte... daj szybko znać tutaj nam jak tylko będziesz coś wiedzieć :tak:
Nuśka - ja pamiętam jak ja mojej mamie zdrobiłam tak dowcip ;P trzy dni pod rząd dostałam trzy 1 z polskiego z tego samego zagadnienia :-p myślałam, że moja mama mnie rozniesie :-p poprawiłam wszystkie pały na 4... myślę, że moja polonistka też wymiękła :zawstydzona/y:
małe liski - ja pamiętam jak po raz pierwszy weszłam na ten wątek - chyba tylko po to aby napisać dziewczynom, że celowanie w owu nic nie daje... bo mam cudną córeczkę właśnie z owulacji :-p tak się przytrafiło, że akurat ktoś wkleił listę dziewczynkową,... i co ja tam widzę... od razu zadzwoniłam do męża i mu przeczytałam, co trzeba zrobić aby mieć dziewczynkę... to się sam zaczął śmiać... uwielbiam nabiał, kurczaki, zapachy do kominka też iście dziewczynkowe... brałam magnez już ładnych kilka lat :-p no i jeszcze ten mój mąż przegrzewający swoje klejnoty... :tak: jem sniadania i to zawsze duże :p ale wtedy seruszkowaliśmy chyba z godzinę przed moim wstaniem do pracy więc na czczo... cukier u mnie zawsze jest niski :-p a ze śluzem zawsze miałam problemy (bo w ogóle go nie mam) więc też brałam olej z wiesiołka... no i jest bardzo kwaśny ten mój śluz normalnie... no i zamiast wygarnać goszkie żale w wątku przeczytałam jak zrobić chłopca i od razu zaczęłam stosować diete :-p

Mar-chew nie wiem czy czytałaś ale pytałam czy masz nadczynność czy niedoczynność tarczycy?

kate
chodzi o drzewka czy krzaczki?

Małe liski ja tez poproszę o link z bransoletką

Mar-chew To tak jak ja. Próbowałam odnaleźć swoją kartę ciąży żeby sprawdzić jaki miałam wynik ale tak ja wsadziłam że nie mam pojęcia gdzie jest - spróbuję jeszcze poszukać . Ja miałam w ciąży tsh +/- 3,5 i brałam 75/88 a ostatnie miesiące 88 a przed ciążą 50 Eutyroxu
Mam znalazłam - w listopadzie tsh 3,04 (więc wtedy miałam dawkę 75 - najpierw 2dni 50 a trzeciego 75 i tak przez 2 tyg) pod koniec maja (a urodziłam 7.07) tsh 1,64 (dawka 88)

Ostatnia edycja:
reklama
aljul - widzisz u mnie tsh się unormowało - ale to cholerne ft4 mi spada cały czas... już się podnosiło przez chwilę i znowu w dół :-( a podobno ft4 jest ważniejsze niż tsh - co strasznie mnie dołuje...

Do góry