reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik, próbowałam kiedyś znaleźć informację czy hCG uwalniane jest w trybie ciągłym czy poprzez wyrzuty, w każdym razie nawet jeśli są to wyrzuty to są dość częste by nie dopuścić do spadków hCG, znalazłam kiedyś artykuł, w którym opisywano przeprowadzone badania i wniosek, że hCG przyrasta liniowo. Czasem kreska jest bledsza gdy mocz jest bardziej rozcieńczony (sama miała taką sytuację w kajowym cyklu), gdy hCG jest jeszcze mało to tego rodzaju różnice są bardziej widoczne na teście. Zobacz co znalazłam, jesteś w tych 5% :-D:

The earliest time a hCG test will detect a pregnancy is about 8 days after conception or about 1 week before the next period is due. However, this is only possible for about 5% of women. Most women will show a positive hCG level by about 11 to 12 days after conception or a couple of days before the next period would have been due.

By day 28 (first day of missed menses) the hCG level in serum, plasma or urine is about 100 mIU/ml. This should be detectable by all pregnancy tests. There is a very big variation in individual hCG concentrations. At this time, the extremes of normal levels are approximately 5 to 450 mIU/ml in serum or plasma samples. Some pregnant women at this time will have a low level hCG and will not register on HPTs by the time they are a few days late for their period.

hCG can also be produced by early pregnancy loss (EPL) or pregnancies that fail to start or properly implant. hCG from these pregnancies can also be detected at this time.

Nuuuśka, i teraz dopiero mi to mówisz kiedy mój mózg juz puchnie od wyszukiwania powodu? :-D Archiwum X się wyjaśniło, no jasne, że to to podwyższyło Ci tempkę :tak:, zaznacz jako zaburzoną, nawet spanie bez kołdry (gdy zawsze śpi się pod nią) i lekkie zmarznięcie zaburza tempkę, to samo w odwrotną stronę. Uffff, kamień z serca :-)

Kiraa, to może być wyrzut estrogenu typowy kilka dni po owulacji. Zobaczymy jak będzie jutro z tempką, a wczoraj nie mierzyłaś?

Elmo, wycałuj małego Słodziaka od cioci Piranii :-) Mamuśkamimi ma chyba USG 2 kwietnia.

reklama
Daria tutaj sa same mamy wczesniakow, może one pomogą: https://www.babyboom.pl/forum/wczesniaki-f20/
Co do żelaza to moj synek codziennie dostawał az do roku to samo witaminy.
Matik kochana trzymam kciukasy i wysyłam fluidki ciazowe. Juz ostatnie bo za tydzien będę juz ze swoim drugim syneczkiem - az mi sie płakać chce z radości!!!!

Ostatnia edycja:
Kiraa, ale numer, tylko nie śmiej się albo nie miej żalu ;-) Ja pomyliłam Twój wykres z innym! Twój jest bardzo ładny a ten spadek to żaden spadek tylko wyrzut estrogenu, tempki nadal wysoko i tylko to się liczy, na tym wykresie, na który patrzyłam to tempka spadła na bardzo niski poziom po mega skoku, to właśnie denerwuje mnie w OF, że nie widzę Waszych nicków nad wykresem, mam pootwieranych pełno wykresów i łatwo o pomyłkę. Twój wykres jest śliczny więc nic się nie martw!

Piranja
haha

to na szczescie :-) :-D, spoko ja nie z tych obrazalskich, jak wiesz, ja z tych "szczerych do bolu" :rofl2:

matik i kate maly dalej duzo spi lekarz mowi ze do 20 godzin moze spac to sie uspokoilam troche :)
wazy 4930 i ma 60 cm :) lekarz mowi ze ladnie przybiera , teraz troche sie aby obawiam tej rehabilitacji bo colin dopiero od wrzesnia idzie do przedszkola;/ale mam nadzieje ze pomoze natanowi i bedzie sie dobrze rozwijal ruchowo bo lekarz mowil zeby w przyszlosci nie mial problemow i martwi mnie aby ta glowka bo mu przeszkadza w spaniu;/a tak to wszystko dobrze tylko teraz bedzie czasu brak jeszcze przeprowadzka masakra jakas;p a w moje urodziny robimy mu chrzciny :)

matik trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :)i spokojnych 9 miesiecy :)

Tak ale jest jeszcze wcześnie więc muszę czekać i to jest najgorsze :)
A le cosik jest tylko żeby mocno się trzymał
Sama jestem pod ogromnym wrażeniem , zupełnie się tego nie spodziewałam testy tak sobie robiłam żeby wiedzieć jak wygląda 100% negat a tu pozyty szok :)

reklama
Lilly którą lampę solną wybrałaś? Podeślij proszę linka. Chciałabym kupić lampę i upatrzyłam sobie już wcześniej bransoletkę z turmalinu..będę się jonizowała ujemnie :)
Vivienka czy mogę cię poprosić o przesłanie linka do książki kucharskiej Tamary ale chłopczykowej?

Do góry