reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam I ja :)
Matik &&
Mamakaja ja miałam w ciazy z Maja bardzo nisko łożysko ale wszystko sie ladnie ulozyło I po polowie ciązy ok. 24 tygodnia sie podnioslo... wiec wierze, ze u Ciebie tez tak bedzie a poki co oszczedzaj sie ile mozesz :*
Roszpunka jak ja pokazałam mojemu mężowi calą szuflade suplementów też sie lekko zdziwił ;) ale powiedział, że bedzie brał a na chłopca jest dużo wiecej suplementów ;)
Nuska && za Ta Twoja zaginiona owu, nie poweim wredna jest, że nie przyłazi...
Kira && za choc jedna sztuke :*
Piranha ja mam tez akwarium teraz, ale moje nie jest wielkie 80l, ale ma filtr przepływowy wiec nie trzeba sprzatać co chwile, tylko wode podmieniać :) tylko teraz jedziemy na 2 tyg do PL I nie wiem co wymyslic z karmieniam moich ryb... ale coś wymysle... ;-)

reklama
mamakaja na 100 jestes teraz ? duzo :zawstydzona/y: odpoczywaj kochana ile sie da, na pewno z dzidzia bedzie wszystko dobrze !!

katriina jestem na 25/50 na przemiennie dzien/dzien. Ale podejrzewam ze za niedlugo wejde na sama 50.

piranha kurcze pojecia nie mam, nie wiedzialam ze cholesterol wplywa na hormony :nerd: matko...musze pogadac z lekarzem w poniedzialek. Milego popoludnia u Cioci :-)
Robilam test o 15.00 no i krecha zaczyna byc ciemniejsza, na pewno ciemniejsza od wczorajszej ale do piku jeszcze duzo jej brakuje. Jesli to znowu nie zamydlanie oczu, to na moje oko jakies 2-3dni.

maran szkoda ze rybek nie mozna jak kotow - zapakowac w transporter i w droge :-p

Ja jutro myje w koncu okna !! a za tydzien bede robic pomalu balkon :D ach ale sie ciesze :)))

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 18

KWIECIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 02.04 ( 5 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 03.04 ( 11 cykl starań )
Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 11.04 ( 11 cykl starań )
mamartusia - termin @ 11.04 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( kwiecień 2014 )
ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )
Vivienka ( maj/czerwiec2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
Tak Nusiek, codziennie rano seta na czczo! :-D
Vivienka znalazłam takie coś:

Nadczynność tarczycy

nie upośledza w sposób istotny płodności, ale jeśli jest bardzo nasilona to wywołuje problemy. Nadmiar hormonów tarczycy może blokować receptory estrogenowe sprawiając, że estrogeny działają w organizmie mniej efektywnie (np. na endometrium).
autor tekstu źródłowego: Pani Dr Ilona Królak

Dziewczyny mam do sprzedania za symboliczne pare groszy:
-paski do mierzenia ph jest ich ok 80szt są to takie
Paski wskaźnikowe do badania pH 4,0-7,0 (4064323724) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
- test do badania ph pochwy jest w kąplecie taki on jest
pH test do badania pH pochwy 2 sztuki (4083167158) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
-domowy test owulacyjny mam tylko 3 szt nie 5 są to takie :
LH TEST DOMOWY TEST OWULACYJNY 5 TESTÓW (4064114860) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
W razie informacji prosze pisac Dziękuje
do tego dodaje 30tabletek folik gratisik

mamakaja a badalas kiedys przeciwciala przeciwtarczycowe ? pytam z ciekawosci bo podobno to czesty powod w niemoznosci zajscia w ciaze, a bardzo rzadko badane.

Olusia wybyla na weekend z tesciami na wies :-) Ł. jutro na 6 do pracy wiec bede miec pelne pole do popisu jesli chodzi o okna :-D

Vivienka wiem od endokrynologa że nadczynność tarczycy , nie jest groźna dla matki i dziecka przy staraniu się o dziecko , groźna jest niedoczynnosc tarczycy gdzie tych hormonów jest za mało w organiźmie , a jeszcze dziecko w pierwszych miesiacach czerpie te hormony od Ciebie, więc Ty masz ich nadmiar- więc jest dużo lepiej niz jakbyś miała jak ja -niedoczynnść, aczkolwiek musisz się zgłosić do endokrynologa, porobić resztę badań Ft3 i Ft4, oraz przeciwciała które podały dziewczyny i zacząć leczyć się, bo objawy naczynnosc tez nie sa fajne , miałam ją kilka miesiecy temu z powodu za duzej dawki leków

Matik
Kciuki zaciskam &&& :) ja to chyba mam jakieś zdolności przewidywania ( aczkolwiek to nie jest śmieszne, bo jak ktoś mi zajdzie za skóre np. potraca mnie na ulicy to pomysle tylko- a żeby tak utknął i zawsze utykają haha ostatnio chłopaczek sie popisywał telefonem na ulicy, popatrzyłam, a tu nagle chlopak utyka a telefon w kawałkach na chodniku heheh ) .. bo wczoraj na naszej zamknietej Grupie wreszcie obejrzałam Wasze fotki i tak na Tobie mi wzrok utkwił i w głowie jedna myśl- Ona juz jest w ciąży.. Ona jest w ciąży... i wchodze na forum a tu dajesz testy i dwie kreseczki ;) Oby się spełniło,żeby nie było że zawsze złe rzeczy przewiduję :)

Dziewczyny dziękuje za fluidki powrotu do zdrowia- pomogły lepiej niż leki :)

Matik, ja też trzymam mocno! &&&
Krystianmartin, co u Ciebie? Powoli myślisz o przeprowadzce? Jak język?
Airfix, to teraz życzę już całkowitego ozdrowienia. :-)
Mamakaja, a długo jeszcze zamierzasz pracować?

reklama
Do góry