reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam I ja :)
Matik &&
Mamakaja ja miałam w ciazy z Maja bardzo nisko łożysko ale wszystko sie ladnie ulozyło I po polowie ciązy ok. 24 tygodnia sie podnioslo... wiec wierze, ze u Ciebie tez tak bedzie a poki co oszczedzaj sie ile mozesz :*
Roszpunka jak ja pokazałam mojemu mężowi calą szuflade suplementów też sie lekko zdziwił ;) ale powiedział, że bedzie brał a na chłopca jest dużo wiecej suplementów ;)
Nuska && za Ta Twoja zaginiona owu, nie poweim wredna jest, że nie przyłazi...
Kira && za choc jedna sztuke :*
Piranha ja mam tez akwarium teraz, ale moje nie jest wielkie 80l, ale ma filtr przepływowy wiec nie trzeba sprzatać co chwile, tylko wode podmieniać :) tylko teraz jedziemy na 2 tyg do PL I nie wiem co wymyslic z karmieniam moich ryb... ale coś wymysle... ;-)

reklama
mamakaja na 100 jestes teraz ? duzo :zawstydzona/y: odpoczywaj kochana ile sie da, na pewno z dzidzia bedzie wszystko dobrze !!

katriina jestem na 25/50 na przemiennie dzien/dzien. Ale podejrzewam ze za niedlugo wejde na sama 50.

piranha kurcze pojecia nie mam, nie wiedzialam ze cholesterol wplywa na hormony :nerd: matko...musze pogadac z lekarzem w poniedzialek. Milego popoludnia u Cioci :-)
Robilam test o 15.00 no i krecha zaczyna byc ciemniejsza, na pewno ciemniejsza od wczorajszej ale do piku jeszcze duzo jej brakuje. Jesli to znowu nie zamydlanie oczu, to na moje oko jakies 2-3dni.

maran szkoda ze rybek nie mozna jak kotow - zapakowac w transporter i w droge :-p

Ja jutro myje w koncu okna !! a za tydzien bede robic pomalu balkon :D ach ale sie ciesze :)))

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 18

KWIECIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 02.04 ( 5 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 03.04 ( 11 cykl starań )
Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 11.04 ( 11 cykl starań )
mamartusia - termin @ 11.04 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( kwiecień 2014 )
ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )
Vivienka ( maj/czerwiec2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
Tak Nusiek, codziennie rano seta na czczo! :-D
Vivienka znalazłam takie coś:

Nadczynność tarczycy

nie upośledza w sposób istotny płodności, ale jeśli jest bardzo nasilona to wywołuje problemy. Nadmiar hormonów tarczycy może blokować receptory estrogenowe sprawiając, że estrogeny działają w organizmie mniej efektywnie (np. na endometrium).
autor tekstu źródłowego: Pani Dr Ilona Królak

Dziewczyny mam do sprzedania za symboliczne pare groszy:
-paski do mierzenia ph jest ich ok 80szt są to takie
Paski wskaźnikowe do badania pH 4,0-7,0 (4064323724) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
- test do badania ph pochwy jest w kąplecie taki on jest
pH test do badania pH pochwy 2 sztuki (4083167158) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
-domowy test owulacyjny mam tylko 3 szt nie 5 są to takie :
LH TEST DOMOWY TEST OWULACYJNY 5 TESTÓW (4064114860) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
W razie informacji prosze pisac Dziękuje
do tego dodaje 30tabletek folik gratisik

mamakaja a badalas kiedys przeciwciala przeciwtarczycowe ? pytam z ciekawosci bo podobno to czesty powod w niemoznosci zajscia w ciaze, a bardzo rzadko badane.

Olusia wybyla na weekend z tesciami na wies :-) Ł. jutro na 6 do pracy wiec bede miec pelne pole do popisu jesli chodzi o okna :-D

Vivienka wiem od endokrynologa że nadczynność tarczycy , nie jest groźna dla matki i dziecka przy staraniu się o dziecko , groźna jest niedoczynnosc tarczycy gdzie tych hormonów jest za mało w organiźmie , a jeszcze dziecko w pierwszych miesiacach czerpie te hormony od Ciebie, więc Ty masz ich nadmiar- więc jest dużo lepiej niz jakbyś miała jak ja -niedoczynnść, aczkolwiek musisz się zgłosić do endokrynologa, porobić resztę badań Ft3 i Ft4, oraz przeciwciała które podały dziewczyny i zacząć leczyć się, bo objawy naczynnosc tez nie sa fajne , miałam ją kilka miesiecy temu z powodu za duzej dawki leków

Matik
Kciuki zaciskam &&& :) ja to chyba mam jakieś zdolności przewidywania ( aczkolwiek to nie jest śmieszne, bo jak ktoś mi zajdzie za skóre np. potraca mnie na ulicy to pomysle tylko- a żeby tak utknął i zawsze utykają haha ostatnio chłopaczek sie popisywał telefonem na ulicy, popatrzyłam, a tu nagle chlopak utyka a telefon w kawałkach na chodniku heheh ) .. bo wczoraj na naszej zamknietej Grupie wreszcie obejrzałam Wasze fotki i tak na Tobie mi wzrok utkwił i w głowie jedna myśl- Ona juz jest w ciąży.. Ona jest w ciąży... i wchodze na forum a tu dajesz testy i dwie kreseczki ;) Oby się spełniło,żeby nie było że zawsze złe rzeczy przewiduję :)

Dziewczyny dziękuje za fluidki powrotu do zdrowia- pomogły lepiej niż leki :)

Matik, ja też trzymam mocno! &&&
Krystianmartin, co u Ciebie? Powoli myślisz o przeprowadzce? Jak język?
Airfix, to teraz życzę już całkowitego ozdrowienia. :-)
Mamakaja, a długo jeszcze zamierzasz pracować?

reklama
Do góry