reklama
so_happy
Fanka BB :)
WITAM
Daria moje dzieci nie były wcześniakami a pierwsze 6 tyg, spały non stop, później tylko małe
przerwy robiiły miedzy spaniem,
na rehabilitacji się nie znam to nie pomoge, a wiesz z 3 dzieci jest tyle pracy
i jak masz jeszcze przeprowadzke to jeszcze więcej
Matik tzrymam &&&&& , byłam kiedyś w Twoich rejonach a Furaventurze
Elmo super, ze zaglądasz, uwielbiam takie teksty dzieci, mój też czasem jak
coś powie to płaczemy ze śmiechu
miłego dnia życze wszystkim !!!!
Daria moje dzieci nie były wcześniakami a pierwsze 6 tyg, spały non stop, później tylko małe
przerwy robiiły miedzy spaniem,
na rehabilitacji się nie znam to nie pomoge, a wiesz z 3 dzieci jest tyle pracy
i jak masz jeszcze przeprowadzke to jeszcze więcej
Matik tzrymam &&&&& , byłam kiedyś w Twoich rejonach a Furaventurze
Elmo super, ze zaglądasz, uwielbiam takie teksty dzieci, mój też czasem jak
coś powie to płaczemy ze śmiechu
miłego dnia życze wszystkim !!!!
piranha hahaha tak myslisz ???? nie wpadlam na to wczesniej, myslalam, ze to nie powinno miec wiekszego wplywu ale faktycznie Ł. pozyczyl mi swoje gacie termiczne bo moja pizama byla w praniu ;DD
I cieplo mi bylo jak sie obudzilam a jak wstalam to poczulam co to znaczy bielizna termiczna
Czyli mam ja zaznaczyc jako zaburzona ? a moze wstrzymam sie fdo jutra, do jutrzejszego pomiaru ? :-)
Odebralam swoje wyniki no i kurcze cholesterol całkowity mam wysoki niestety : 205 gdzie norma jest do 200mg/dL
TSH - 1,51 uIU/ml
Potas - 4.10 mmol/l ( 3.50-5.10 )
Sód - 139.00 mmol/L ( 136.00-145.00 )
Magnez w surowicy - 0.80 mmol/L ( 0.70-1.10 )
Estradiol - 100.00 pg/mL ( norma dla środka cyklu - 38.0-649 )
OB - 6 mm/h ( 5.00-12.00 )
Reszta jest w normie, proby watrobowe ladne, tylko w moczu wyszlo ze znowu mam piasek..
I cieplo mi bylo jak sie obudzilam a jak wstalam to poczulam co to znaczy bielizna termiczna
Czyli mam ja zaznaczyc jako zaburzona ? a moze wstrzymam sie fdo jutra, do jutrzejszego pomiaru ? :-)
Odebralam swoje wyniki no i kurcze cholesterol całkowity mam wysoki niestety : 205 gdzie norma jest do 200mg/dL
TSH - 1,51 uIU/ml
Potas - 4.10 mmol/l ( 3.50-5.10 )
Sód - 139.00 mmol/L ( 136.00-145.00 )
Magnez w surowicy - 0.80 mmol/L ( 0.70-1.10 )
Estradiol - 100.00 pg/mL ( norma dla środka cyklu - 38.0-649 )
OB - 6 mm/h ( 5.00-12.00 )
Reszta jest w normie, proby watrobowe ladne, tylko w moczu wyszlo ze znowu mam piasek..
Ostatnia edycja:
Piranha
Nuuuśka, tak mnie naszło skoro masz wysoki cholersterol a niski estradiol. Hormony płciowe są pochodnymi cholesterolu. Specjalny układ enzymów (tzw. aromataza) przekształca cholesterol w gestageny (pregnenolon, progesteron, 17-alfa-OH-progesteron), gestageny w androgeny (androstendion, testosteron, dihydrotestosteron), a androgeny w estrogeny (estron, estradiol, estriol). Może Ty masz niedobór jakiegoś enzymu aromatazy (a takie zaburzenia się zdarzają) i stąd nadmiar jednego a niedobór drugiego? Tempkę zaznacz jako zaburzoną, to na 100% miało wpływ , zobaczysz, że jutro będzie znacznie niższa :-)
Daria, to mogą być wzmożone napięcia mięśniowe, w takim wypadku warto rehabilitować (synek siostry miał tak silne te napięcia, że wyginał się bardzo w tył i nie potrafił pić z piersi i butelki - język wyginało mu w górę).
Daria, to mogą być wzmożone napięcia mięśniowe, w takim wypadku warto rehabilitować (synek siostry miał tak silne te napięcia, że wyginał się bardzo w tył i nie potrafił pić z piersi i butelki - język wyginało mu w górę).
piranha ja Cie przepraszam kochana ale niewiele zrozumialam myslisz ze ten wysoki cholesterol moze miec wplyw na estradiol ? a jak to zbadac czy mam niedobor jakiegos hormonu aromatazy ?
Ok to zaznacze ta jako zaburzona a Ciebie Slonko bede prosic bys zaznaczyla ja na FF
Ok to zaznacze ta jako zaburzona a Ciebie Slonko bede prosic bys zaznaczyla ja na FF
Piranha
Nuuuśka, miałam na myśli to, że skoro estradiol powstaje pośrednio z cholesterolu pod wpływem różnych enzymów a Ty masz nadmiar cholesterolu a niedobór estradiolu, to być może ma to u Ciebie związek ze zbyt małą ilością któregoś enzymu. Trzeba by poszukać jakie konkretnie enzymy wchodzą w skład aromatazy i za co odpowiadają (a ogólnie robią następujące przekształcenie: cholesterol ---> gestageny ----> androgeny ----> estrogeny). Już zaznaczyłam tą podgrzaną tempkę jako zaburzoną
Jadę zaraz z Kają do cioci a Krzysia odstawiam do pracy M by wrócili razem pociągiem, będę wieczorkiem, miłego popołudnia wszystkim życzę! :-)
Jadę zaraz z Kają do cioci a Krzysia odstawiam do pracy M by wrócili razem pociągiem, będę wieczorkiem, miłego popołudnia wszystkim życzę! :-)
Ostatnia edycja:
mamakaja
Hej.
Matik wow! gratuluję kochana, tak po cichu narazie;-)
Nuuśka widzisz? teraz Ty masz idealne tsh, aż zazdroszczę ( pozytywnie). Ja od wtorku jadę na Euthyroxie 100 ! No cóż, tak mi endo kazała więc grzecznie biorę.
Vivienka na moje to dosyć duża nadczynność, zdecydowanie powinnaś udać się do endokrynologa. Dieta zalecana przy nadczynności to dieta białkowa, sery, twarogi itp.
Maggie buziaki :*, dzięki za wsparcie.
Trafiłam wczoraj do lekarza z niewielkimi brunatnymi upławami + dwie krople krwi. Co się okazało? Tworzy się łożysko przodujące...Mam zakaz na wszystko....
Miłego dnia dla Was kochane:-)
Matik wow! gratuluję kochana, tak po cichu narazie;-)
Nuuśka widzisz? teraz Ty masz idealne tsh, aż zazdroszczę ( pozytywnie). Ja od wtorku jadę na Euthyroxie 100 ! No cóż, tak mi endo kazała więc grzecznie biorę.
Vivienka na moje to dosyć duża nadczynność, zdecydowanie powinnaś udać się do endokrynologa. Dieta zalecana przy nadczynności to dieta białkowa, sery, twarogi itp.
Maggie buziaki :*, dzięki za wsparcie.
Trafiłam wczoraj do lekarza z niewielkimi brunatnymi upławami + dwie krople krwi. Co się okazało? Tworzy się łożysko przodujące...Mam zakaz na wszystko....
Miłego dnia dla Was kochane:-)
Witajcie.
Dzięki, piranha, w takim razie kupię ten środkowy. I magnezu nie będę musiała dokupywać.
M się dziś przestraszył jak mu pokazałam jego "cukiereczki" hihi. Ale nie ma chłopina wyjścia, musi łykać bez gadania
matik &&&&&&&&&
Dzięki, piranha, w takim razie kupię ten środkowy. I magnezu nie będę musiała dokupywać.
M się dziś przestraszył jak mu pokazałam jego "cukiereczki" hihi. Ale nie ma chłopina wyjścia, musi łykać bez gadania
matik &&&&&&&&&
Katriina
Matik - mega kciuki &&&&&&&&&
Nuuuśka - ale masz łady wynik TSH super! też bym teki chciała przy niedoczynności. A ile euthyroxu zażywasz?
mamakaja - odpoczywaj Kochana! Będzie dobrze
Vivienka - faktycznie Twój wynik TSH nie jest najlepszy. Zbadaj jeszcze raz - może był jakiś błąd laboratoryjny. Nadczynność to nie wyrok - nie wpływa to raczej na zajście w ciążę. Trzymam kciuki za kolejne badania &&&
Piranha - ale piękne akwarium ja nigdy nie miałam swoich rybek, ale u innych bardzo mi się podobały
Nuuuśka - ale masz łady wynik TSH super! też bym teki chciała przy niedoczynności. A ile euthyroxu zażywasz?
mamakaja - odpoczywaj Kochana! Będzie dobrze
Vivienka - faktycznie Twój wynik TSH nie jest najlepszy. Zbadaj jeszcze raz - może był jakiś błąd laboratoryjny. Nadczynność to nie wyrok - nie wpływa to raczej na zajście w ciążę. Trzymam kciuki za kolejne badania &&&
Piranha - ale piękne akwarium ja nigdy nie miałam swoich rybek, ale u innych bardzo mi się podobały
reklama
Matik2012
Chyba lepiej po cichu bo już mnie brzuch boli mam nadzieję że tylko z emocji
Podziel się: