reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piraniu, dzięki :-) a jeszcze Cię pomęczę, zastanawiam się czy mogę łączyć preparaty, tkóre w sobie mają wit B6, D3 i B12 przekraczające dzienne zapotrzebowanie? np chodzi mi o to, że w fertilach wszystkie trzy witaminy są już w dawce większej niż 100% dziennego zapotrzebowania, natomiast jak dołączę cytrynian wapnia, on ma jeszcze w sobie B6 i D3, plus magnez standardowo jest łączony z B6, nie zaszkodzę nam?

reklama
Piranha - jeżeli chodzi o to moje uczulenie na pokarm, to sytuacja wygląda następująco: od wielu lat cierpię na ciągłe bóle brzucha, robiłam różne badania (IgG, IgE z krwi, czy też testy skórne) - i zasadniczo nic konkretnego nie wychodziło. W końcu uzbierałam kasę i wysłałam krew do Poznania na badania ImuPro 300 (alergia pokarmowa typu III). Otrzymałam wyniki w których wymienione są konkretne produkty, które mnie uczulają, np. mleko krowie, mleko kozie, żółtko jaja, sery żółte, białe, pleśniowe, masło, kefir, jogurt, śmietana, jajka przepiórki, ciecierzyca, królik, banan, ananas i inne) - i faktycznie części z tych produktów nigdy nie jadłam, bo mnie od nich odrzucało. Niestety są to podstawowe produkty naszego pożywienia, więc trudno je całkowicie wyeliminować.

Mój synek, jak był mały, też nie tolerował mleka (do dziś od razu ma biegunkę po jogurcie, czy innych pochodnych mleka).

Co radzisz w mojej sytuacji?

Piraniu ten wykres nie wiem czy taki ladny bo juz zaczyna bolec mnie podbrzusze i krzyz a to oznacza jedno.....zblizajaca sie @..

Zakrecona podziwiam, szok..spelnic tyle czynnikow.. I jeszcze w dodatku spelnila druga Twoja polowa!

Dorcia trzymam kciuki!

Ale naplodzilyscie.... Nie dam rady nic napisac, bo usypiam

zakreciu
gratuluje zarodeczki :-) staranka cudnie opisane i cudne :-) i uaciskam kciuki

piranju
dziekuje za wskazowki, gratuluje madrego synusia

witam nowe dziewczynki:-)

Zakreciu
podziwiam Cie z calego serca ciesze sie, widzac ile Ty zrobilas w tych starankach... I nie wiem czy ja bylabym w stanie zrobic tyle przy 1 szej ciazy.... Chyba zebym wiedziala ze chce miec jedno dziecko? Hm sama nie wiem.... :dry::dry:

Dzien dobry !!

Pierwsza oczywiscie :DDD

lilly Slonce wedlug mnie na pewno nie jest tak zle jak to opisujesz, w koncu kazda z Nas jest piekna tylko lustra jakies dziwne rzeczy pokazuja ;-)

zakrecia super opis staranek, na pewno wielu dziewuszkom sie przyda :blink: niestety kopniaki i moje cos nie pomagaja, bo tempka jakby chciala a nie mogla..wredna jedna no :dry:

piranha musze dzis wszystko pozbierac do kupy, choc nie chce chlopa na pierwszej wizycie od razu zawalic stosem moich dokumentow, bo sie nie odnajdzie w tym. No ale powiedziec musze i to o tak wielu rzeczach ze chyba to sobie zapisze.
Nie wiem co z ta moja tempka. Czyzby znowu pecherzyk nie pekl ? Niby sie podnosi ale tak leniwie jak jeszcze nigdy po owulacji, moze rzeczywiscie estrofem spowodowal spadek temperatury, bo to az niemozliwe jesli doszlo do owulacji hmm..sama nie wiem co o tym myslec. Zaden program owulacji nie zaznaczyl wiec chyba jest zle :wściekła/y::-p

Dzień.dobry :-)

Kira planujemy jedno dziecko choc moj K ostatnio mowil ze fajnie bybylo bliźniaki miec;-) a u mnie bylo prawdopodobienstwo wystąpienia Zobaczymy za jakis czas czy zdania nie zmienimy i czy będziemy srarac sie o drugie Dlatego chciałam zeby mojej siostry i nasza niunia bylt w podobnym wieku Właśnie Lenka,dzisiaj konczy 6 miesięcy :-)

Nuuska co za mala wredota :wściekła/y: dobrze ze jutro masz,wizyte Oby ten lekarz okazal sie spoko i,pomogl :-*
Ja wczoraj poszłam do tego nowego u Nas co mnie dobrze nastawil pozytywnie w grudniu i jak bylam u niego wcześniej,to niebylo kolejek a wczoraj bylam 8 :szok: i jeszcze sporo nowych pacjentek bylo wiec zeszlo nam tam a bylam przekonan ze pójdziemy i odrazu wejdziemy Tylko sie zastanawiam czy bede u niego prowadzila ciąże bo slaby sprzet ma Chciałan żeby mi zdjęcie wydrukowal bo moj K chciał ale nie mial możliwości wydruku
Gdusia wieczorem wysle Ci od kogo co kupowalam Niestety nie znalazłam zeby od jednego bylo wszystko

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
Trzecia :-) jak trojaczki :-)

Nuska kciukasy za wizyte

zakreciu
mysle ze Twojemu M sie jeszcze zmieni z czasem.... I bedziecie sie starac za pare latek o rodzenstwo dla malej zekreci

milego dzionka, zamelduje sie po wizycie u gina,o 17:30, :-)

Do góry