reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

piranha hmmm sadze ze na pewno zafalszuje wynik wiec to w sumie chyba raczej bez sensu prawda ?
Powiedz mi co sensownego powiedziec endo ginowi ? oczywiscie powiem ze to poprzedni lekarz zalecil estrofem przed owulacja i po, acard i dupka,zastanawiam sie czy powiedziec ze mam niski poziom estradiolu ? tzn wiesz o co mi chodzi , czy powiedziec ze parokrotnie go badalam i byl zbyt niski, czy cos innego lepiej ?

zakrecia super kochana !!! wiedzialam ze wszystko bedzie dobrze :-) A Olcia taaa - maly plastus :wściekła/y:dobrze ze jej nie zjada !! :-D

marchew dziekuje :**

reklama
airfix u mnie lekarze nawet podejrzewali tarczyce bo 170 cm i wazylam 45 kg i inne jakies badania mi poroboli i wszystko w normie widocznie taka nasza natura :)

macy ja ci powiem ze mam teraz 3 dzieci i chcialabym wiecej jak na nie patrze zwlaszcza teraz ten najmlodszy to az sie chce kolejne chociaz moja nadia odwala takie cyrki ze juz nie wiem co z nia robic ;/ ale jakos daje rade nawet lepiej niz jak bylo z jednym czy z dwojka co jest dziwne :-D nawet pomoc meza mi jest nie potrzebna :)

Dziewczynki wklejam opis swoich staranek może komuś się przydadzą
Suplementy :
Rano
JA: kwas foliowy+Wit b 50 +żurawina+cynk+Wit C 500
K: kwas foliowy x 2 +żurawina +Wit C 500 +lukrecja
Południe
Ja: Calcium Citrate X2 żurawina+lacibios femina
K: Calcium Citrate x 2+ żurawina +lukrecja
Wieczór
Ja: Calcium C x 2 +żurawina +Wit B 50+Wit C 500
K: calcium x2 +żurawina +Wit C 500+ lukrecja

ŻURAWINA - Koncentrat - 4200 mg/100 kaps
B-50 KOMPLEKS WITAMIN Z GRUPY B - 100 KAPSUŁEK
Calcium Citrate 100 tabletek NOW FOODS
witamina c 500 mg bioflawonoidy i róża 100 tabl
Paski pH 4-7pH do badania pH pochwy100szt

Przed owulka Sudafed
Ja po owulce dodatkowo Acard

Dietę stosowaliśmy raczej rygorystycznie, choć oczywiście czasami zdarzyło się zjeść ziemniaki do obiadu lub coś innego z zakazanej listy
Codziennie piliśmy sok z żurawiny 100 % z zielarskiego + garść suszone żurawiny
Codziennie jogurt naturalny lub kefir, dużo sera żółtego, maślanka wieczorem z mrożonymi truskawkami Serki wiejskie typu grani
Codziennie piliśmy po 3- 4 mięty
Hormonów nie sprawdzaliśmy

Dietę i suplementy od września

Ph mierzyłam paskami firmy Merck (wcześniej miałam takie z 4 kwadracikami od 0 do 14 ale ciężko się nimi mierzyło ale do przygotowania limonki było ok )
Zaraz po @ stosowałam lactovaginal codziennie do owulki
Sylk na mnie nie działał ale za to Rephres i replens dają radę
Rephresh stosowałam po @ co 3 dni

Dodatkowo do testów owulacyjnych mam mikroskop Afrodyta Chodziłam też na monitoring do gina
Przed staraniami mój K albo szedł na rower albo ćwiczył na steperze (żeby jajeczka się zagotowały J )
Godzinę przed serduszkiem braliśmy gorącą kąpiel w olejkiem eukaliptusowym i płynem lawendowym
5 min po staraniach sprawdzałam ph i zbijałam rephreshem i tak 4 h co pół godziny a po 4 h tampon limonkowy W zależności jak wypadły starania to do owulacji sprawdzałam ph i jak coś to rephresh albo tampon z lionką
30 min po staraniach leżałam na brzuchu z tyłkiem w górze a później jeszcze z nogami w górze J

Kupiłam Lampe solną i przed staraniami i do owulki zapalałam świeczki z wosku pszczelego oraz olejek lawendowy lub eukaliptusowy lub z drzewa sandałowego
Oczywiście serduszka były bez orgazmu i w pozycji od przodu i płytko J
Po starankach do owulacji siedziałam w domu (brałam urlop J) i jonizowałam się lampą, świeczkami i olejkami. W domu mikrofalówki był zakaz używania, kilka dni przed staraniami unikaliśmy włączania laptopów, telewizora i urządzeń produkujących jony +
W szczęśliwym cyklu owulka była 2 dni przed nowiem a księżyc był w znaku żeńskim

to chyba tyle jak mi się coś przypomni to dopiszę :-)

Kciuki za każdą zaciskam :*

zakrecona GRATULUJĘ!!! i niesamowicie podziwiam Waszą determinację odnośnie diety i innych czynników sprzyjających poczęciu dziewczynki :szok: żebym ja była taka pilna w stosowaniu tych wszystkich zaleceń !

Nusia, no dobra, powyżej metra mam, ale i tak w zawodzie modelki bym pracy nie znalazła. teraz mam plan kilka kilogramów zgubić przez te 2-3 miesiące.

Katrina, Justi witajcie!!

Piraniu, dziękuję, już dziś zamówiłam te testy. Powiedz mi jeszcze Kochana, czy do tego Fertilcare mogę spokojnie dołączyć dziewczynkowy wapń, zurawinę i magnez? i mężowi też? też nie wiem, nie ma jakiegoś czasu, w którym mężczyzna może brać ten fertilman, że np po 3 miesiącach przerwa? nie mogę jakoś za dużo znaleźć na ten temat

małe liski, na pewno nie jesteś brzuchatym krasnalem, jak ja słyszę ile dziewczyny piszą, że ważą, to tylko wzdycham, bo to są wagi dla mnie nieosiągalne

Dorcia, ja uwielbiam ciasto rafaello, jejuuu, ale mi smaka narobiłaś, a postanowiłam wystrzegać się słodkości

zakrętko, ale się cieszę, że jest już widoczne u Ciebie i ciałko żółte i maluteńki zarodek, super!!

dziewczynki! :-D

mam takie nietypowe pytanie odnośnie tej dziewczynkowej diety: zaleca się stosowanie jak największej ilości produktów mlecznych (sery, mleko, kefiry, jogurty, maślanki, masło itp.) - czy da się to czymś zastąpić? Powód jest dość prozaiczny - jestem uczulona na te wszystkie produkty i niezależnie od tego - po prostu ich nie lubię (jak poczuję maślankę, to od razu zbiera mnie na wymioty) - pewnie taka jest reakcja mojego organizmu na alergen - od razu mnie od tego "odrzuca". Co radzicie? Da się jakoś to ominąć?

Zakrecona Gratulacje ;-)
Dziekuje za szczegolowy opis waszego starania ;-) mi na pewno sie on przyda ;-) Podziwam Was za takie "poswiecenie"
Mozna z was brac tylko przyklad

Matik, czyli jutro masz wizytę u gina? Jeśli tak to super, niech się to w końcu wyjaśni.

Nuuuśka, no niestety bez sensu sprawdzać w Twoim przypadku estradiol w FL. Mi się wydaje, że powinnaś powiedzieć o tych lekach, które brałaś, oczywiście o małej grubości endometrium (kiedyś mi zrobiłaś rozpiskę ile wynosiło w poszczególnych cyklach, warto mu to dać), daj mu też te wyniki z 3 dc i 7 dpo. Warto też wspomnieć, że doszło do ciąży biochemicznej w pierwszym cyklu z dużymi dawkami Estrofemu. A może podpytasz dlaczego przez 2 cykle pęcherzyki nie pękały przy pierwszym podejściu? Być może zaburzenie wydzielania FSH przez suplementację estrogenu jakoś zmniejszyło jakość tych pęcherzyków, nie wiem, ciekawe co by endo-gin odpowiedział.

zakręcona, WOW, sporo zrobiłaś, jutro wpiszę sobie Ciebie do mojej tabeli :-), wychodzi mi 5 czynników więc powinnaś się załapać do naszej 100% skuteczności :-D

lilly, no jasne, że możesz dołączyć te suplementy :tak: FertilMan to dopiero po 3 miesiącach da najlepszy wynik bo wszystkie plemniki będą już wtedy po spermatogenezie poprzedzonej łykaniem tych suplementów, tak więc żadna przerwa nie jest konieczna a nawet wskazana.

Katriiina, jesteś uczulona na nabiał? Który konkretnie składnik w nim? Laktoza czy coś innego?

Dorcia, cały czas kciuki trzymam! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Male liski ja kupiłam licorice root już jakiś czas temu na allegro (latem 2013) jak pierwszy raz podjęliśmy staranka ale na ebayu też jest. mój m narzeka że ma jakieś wzdęcia i w ogóle po tych suplementach ale i tak bierze bo go naciskam :sorry2:

Do góry