reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha ja tez jestem ciekawa kto u mnie mieszka :-) ale na ta odp to musimy jeszcze troche poczekac :-) mam nadzieje ze udalo sie planowanie i bedzie córcia :-) a co do hormonów to duza ilosc miety i lykanie lukrecji przez mojego K na pewno tez cos pomoglo prawda?

Matik rzeczywistoście dziwny ten Twoj cykl Za Twoja wizyte tez kciuki :-*

reklama
Witam się ze szklaneczką zielonej herbatki:-)
Nusia kciuki za jutrzejszą wizytę!
Dorcia pięknie betka spada, ja bym zrobiła następną za tydzień:tak:ja z tych niecierpliwych:-)
Matik cykl jakby bezowulacyjny się u Ciebie ciągnął. wielka niewiadoma.
Piraniu jak w piątek (6dfl) zrobię progesteron i prolaktynę będzie dobrze? moje fazy lutelane z reguły 12-13 dniowe.
doszedł mój mail do Ciebie w sobotę?
u nas piękne słońce, a moja 5 latka się rozchorowała po urodzinach.
pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia

ilaczek cykl bezowulacyjny? eh no nie wiem ale że od kiedy Ty patrzysz od tego początku mojego cyklu 09.01??
możesz mi opisać jak Ty rozumiesz mój wykres?
bo tak na moje oko to była i no te testy zwłaszcza ten ostatni wyraźnie było widać + widziałyście, wiec eh sama nie wiem:rofl2:
no na tej wizycie to ja się za dużo nie dowiem tylko będę błagać, żeby mi dali skierowanie na pobranie krwi :blink:

no właśnie tylko te testy;-) cholerka wie:-D kiedyś moje inne forumowe koleżanki miały podobne cykle, też górki i doliny, potem plamienia śród cykliczne i nie wiadomo dlaczego. cykle trwały po 80 dni.
może jednak jajeczko wtedy nie pękło? ale potem te testy ciążowe, ta kreska?. teraz też te tempki masz takie dosyć wysokie.
czarna magia:szok:
kiedy masz wizytę???
przydałoby się usg, żeby zobaczyć co tam w środku u Ciebie piszczy.

Ostatnia edycja:
no już miałam usg i nic nie widać niepokojącego, kolejne będę mieć jak będę miała już wyniki badań krwi
wiesz ja nigdy takich cykli nie miałam najdłuższy to 31dni a normalnie to 28 :tak:
No coś na pewno się poprzestawiało i oby się wyprostowało bo zagadka dla mnie jest ogromna:sorry2:

Zakrecona myślę że nie musisz się martwić bo na pewno siedzi u Ciebie w brzuszku dziewczynka, po takich staraniach :tak: może kiedyś postaracie się o siostrzyczkę dla małej ;-) a powiedz mi czy mięta też ma jakiś wpływ na hormony? wiem że jest zalecana przy planowaniu dziewczynki ale nie bardzo wiem jaka jest jej rola...
Dorcia beta super! mam nadzieję że niedługo dołączysz do nas ze starankami :-)
Matik faktycznie dziwne to wszystko, ale jak już @ w końcu przyjdzie to działania od nowa?
Dziewczyny badajcie hormony swoich męźczyzn bo jestem strasznie ciekawa jak to u Was wygląda ;-)

Nusia, no wiesz, jak każda kobieta trochę przesadzam co do swojej wagi, ale te 5-7kg mniej byłoby dużo lepiej
jutro Kochana wszystkie hurtowo zaciskamy za Twoją wizytę kciuki, kurcze, znowu prawie 30 dzień cyklu a nic nie wiadomo...

zakrętko, faktycznie lepiej, żeby lekarz miał tez dobry sprzęt, a nie np żebyś musiała robić wizytę oddzielnie i usg oddzielnie. Kochana, zrobiłaś bardzo dużo dziewczynkowego, ściskam kciuki, żeby mała dziewczynka była u Ciebie w brzuszku

Kiraa kciuki za wizytkę &&&&&

Dorciu, ale pięknie Ci beta spada, cudownie!! powiem Ci, ze ja bym nie wytrzymała całego miesiąca czekania. Kochana, a jak już spadnie do zera, to lekarz daje Wam zielone światło? czy jeszcze musicie odczekiwać coś? i przypomnij mi z jakiego pułapu schodziłaś?

Matik, kurcze, Twój cykl też dziwny, no i to, że na usg wyszlo wszystko ok, a ani @ ani tempek normalnych dla I fazy... choroba, kciuki za wizytę zaciskam

ania_g ja mam termometr elektroniczny owulacyjny microlife, kiedyś wklejałam linka do aukcji, chyba Nusia też mówiła, że ma identyczny

Piraniu, dzięki, to już jestem spokojna. to mówisz, że nasze normy witaminowe są mocno zaniżone?

lilly no wlasnie...nic nie wiadomo :-(ani czy byla owulacja czy jej nie bylo. Do bani czasem to wszystko, musze jutro porozmawiac z tym endo ginem jak on sie na to zapatruje, mam nadzieje, ze zrobi mi usg bo zwariowac mozna od tego :no:

matik te nasze cykle to jest jedna wielka czarna magia :-D:wściekła/y: nie wiadomo co i do czego przyczepic :wściekła/y:

reklama
Zakręcona piękne starania i ja też jestem w szoku, że tyle zrobiliście - razem - przy pierwszej ciąży!. Gratulacje z okazji pęcherzyka i zarodka :-) i kciuki za serduszko, za zdrowego dzidziusia a potem kciuki za dziewczynkę! Mi się wydaje, że dziewczynka będzie z tych starań na 100% - ciekawa jestem czy dobrze wróżę :-D ale mam takie mocne przekonanie że będziecie mieli dziewczynkę (niedoszła wróżka może ze mnie :-D)

Dorcia suuuuuperrrrr!!!!!!!!! Już za chwilę 0!!!!!

Lilly jestem jestem krasnal i z brzuchem - po dwóch ciążach niestety wisi oponka; wieczorami po kolacji jak nic - 4 miesiąc ciąży :-D. Ogólnie chyba szczupła rzeczywiście jestem ale brzuch krasnali mówię ci :)

Katriina zobaczymy co Pirahna odpowie - ale może suplementy w postaci wapna i magnezu mogą być? Ale na pewno możesz zadbać o magnez w diecie, jeść dużo zielonych warzyw, unikać ziemniaków, bananów (tu akurat chyba jesteś też uczulona na te owoce), cytrusów, herbaty, kawy, możesz jeść codziennie suszoną żurawinę i pić sok z żurawiny. Plus zadbać o ph i odstęp 3-4 dni przed owu lub 12 h po owu. Możecie zadbać o sprzyjające jony. Może spróbuj zbadać u siebie i u męża hormony - wtedy w razie czego będziesz kontrolowała i ten czynnik. Tak więc zobacz - mimo że Ca jest ważne w staraniach dziewczynkowych to i tak dużo możesz jeszcze zrobić by zwiększyć prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki i by spełnić min 5 czynników

Nusia tempka wolno ale idzie do góry! Jestem baaardzo ciekawa co z tego cyklu wyjdzie

Elle my będziemy już niedługo badać hormony, tylko przydałoby się zbadać ich poziom także tuż przed staraniami, po braniu np licorice root - nie wiem czy uda nam się powtórzyć hormony i ze względów logistycznych (bo być może będą staranka nie w PL i też ze względów finansowych - aż się boję jak nas podliczą w przychodni, mamy obydwoje pełne komplety badań do zrobienia :))

Matik &&&&&

U mnie słonecznie - humor znacznie mi się dziś poprawił :-) Miłego dnia dziewczyny - ciążóweczki i przyszłe ciężaróweczki ;-)

Do góry