reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie doczytałam całości, wybaczcie.

anufifi
, witaj i koniecznie zostań :-)

Matik, nie wyrzucaj sobie, że to przez progesteron, gdybyś go wzięła to tempka i tak by spadła gdyż spada poziom Twojego naturalnego progesteronu, jest coraz mniej hCG i ciałko żółte przestaje produkować progesteron. Wynik był poniżej 25 i jeśli nie zakładamy błędu laboratorium to jakikolwiek by był ten wynik ilościowy to i tak był dużo za mały i zdrowego dziecka raczej z tego by nie było i ciąża tak czy siak by sie nie utrzymała, nawet ze wspomagającym ją progesteronem :-( Tak jak dziewczyny piszą - zaszłaś w tą ciążę więc zajdziesz też w kolejną (a po poronieniu jest podobno łatwiej) ale tym razem zdrową :tak: A możesz zrobić też badania genetyczne? Podobno w PL robi się je po 3 poronieniach, może się okazać, że kariotyp jest nieprawidłowy i jest się nosicielem np. translokacji chromosomów. Oczywiście warto też sprawdzić przeciwciała, najlepiej zrobić jedno i drugie badanie. Czytałam, że w PL można zrobić to badanie na NFZ lub prywatnie gdy zalezy nam na czasie, wówczas jest to koszt około 250 zł od osoby (ale to był post z 2003 r.). Warto jednak zrobić badanie prawidłowości kariotypu u Ciebie i męża i wykluczyć "nosicielstwo złych genów".

Nuuuśka, koniecznie musisz więcej pić, ja niestety z tych co potrafią wypić dziennie tylko 1-2 kubki kawy ale np. w ciąży zaczęłam wlewać początkowo na siłę litr wody mineralnej, na końcu mój organizm się przyzwyczaił i sam już jej potrzebował, piłam wtedy 2l dziennie, wyrobiłam sobie siłowym rozwiązaniem taka potrzebę :-) Polecam też ogromnie Guajazyl. Wyniki przeciwciał super, ufff!

zakręcona, wynik masz idealny, masz skończone 4t+1d a zaczęte 4t+2d, norma dla 4t+1d to 100 - 200 mIU/ml (średnio 150 mIU/ml) a dla 4t+2d 200-400 (średnio 300), sama więc widzisz, że wynik masz książkowy dla zaczętego 4t+2d :-)

gochaa, Twój synek jest po prostu do zacałowania stworzony! :-)

Ana, jeśli naprawdę wtedy była owulacja to moim zdaniem nie ma szans na ciążę przy takim odstępie.

reklama
widze, ze Elmo ma juz swojego księciunia ;) GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ewelin trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Elmo i Ewelin myslalam o Was bardzo czesto!!!! to wspaniale, ze Wam sie udało zaplanowac wymarzona płeć!!!! muszę wziąć z Was przykład! za jakiś czas zacznę działać ;)
kto jest jeszcze w ciąży? Antosia?
a krystianmartin jak tam?
Andzia, Mila zaglądają czasem?
piranha jak sie masz?

dziewczyny
a Wy mnie w ogole pamietacie?

u nas ok, Młody niedługo bedzie mial 9 miesiecy, jest uzależniony od piersi, ciagle wisi na cycku, mimo to wrócił mi cykl niedawno, wiec zaczynam obserwację, mozecie mi podaj jakis link z instrukcja jak mam sie do tego zabrac? plis ;) jak juz poznam swoj organizm bedziemy mysleć o starankach, niedługo do Was powrócę, a tymczasem przepraszam, ze tak rzadko zagladam.......
sciskam Was mocno i za każdą z Was trzymam kciuki
cium cium cium

Oczywiście że Cię pamiętam mamo już nie tylko Kubulki. Aż nie chce się wierzyć że młodszy synus ma już 9 mies. Szok jak ten czas szybko leci.
Buziaki dla chłopaków:*

male liski super to wszystko zebrałaś :) Wszystko mi wcieło z kompa, a tu mam z powrotem dzieki Tobie :)

Widzę że codzienni dochodzi jakaś staraczka dziewczynkowa :) Fajnie :) Będzie nas więcej :) Ja już się doczekać nie mogę starań :)

zakrecona prezent super :) ciekawe po czym mąż przeczuwał że coś jednak jest na rzeczy :)

Ana87 Witaj znów , ja też uważam że nie doszło do zapłodnienia, za duży odstęp. Ja w tym cyklu też miałam taki :) Bysmy obie były w ciązy w takim razie :)

Justi Witaj także i zostań. Ja tez dziewczynkowa - od czerwca zaczynam :) Termometr najbardziej dziewczyny polecaja z Microlife ( ja mam jakis elektroniczny zwykly Little Doctor - został w w spadku po synku :)) ja mierze temp dopochwowo bo pod jezykiem cuda mi wychodziły:) Paski do mierzenia PH pochwy kupisz na allegro :) Ja mam takie za ok 20zł jakoś - dobre są :) Testy owulacyjne kupowałam te w rozych opakowaniu na allegro - jedna partia była ok, druga mnie zawiodła, bede znow szukac czegos sprawdzonego. Suplementy to sobie spisz i kup i łykaj :)

Dziewczyny podpowiedzcie mi jeszcze - co moge kupić sobie na mdłości? Na bank w ciązy nie jestem, a nie mogę sobie poradzić z mdłościami. Zaczyna się to ok dzień - dwa przed owulacją i nasila aż do @. Obecnie dzień i noc jest mi niedobrze. łyknełam dziś Castagnus ( bo przeciez ja skleroze mam jesli chodzi o systematycznosc ) i troche pomogł, ale znów czuje ze sie coś zbiera

Ostatnia edycja:
Matik - jeszcze jedna dziewczyna pisała, że zaszła w cyklu z ziółkami - przez ostatnie 10 lat miała 10 ivf! i nic z tego... więc może... trzeba też uważać na oszustów... niestety... z tego co dziewczyny pisały, mieszanka jest dobierana pod kobietę... podaje Ci stronkę do przykładowej przychodni The Centre of Chinese Medicine - tyle, że to w UK... hiszpańskiego nie znam więc nawet nie mam jak poszukać czy na Twojej wyspie coś takiego jest... a jakie masz teraz plan? Opoczniesz sobie trochę? Nie rezygnuj ze starań... moim zdaniem warto walczyć o tak piękne marzenia :tak:

mama kubulki oczywiście ze ja Cie pamiętam....i nie wierze maleństwo ma juz 9 miesięcy...ten czas leci...no kochana to moze zaczniesz tak jak my tu niektóre od czerwca starania o swoja upragnioną dziewuszkę??? pozdrawiam i sciskam
zakręcona czyżby to juz...jesli tak to wielkie gratulacje
listki ode mnie tez wielkie dzieki ja to wsiąkam kazde info...większosc sama wyszperała i skopiowała ale tych dwóch ostatnich postów nie miałam
...co u mnie..narzie cisza czekam na @ jak na zbawienie hehe...juz nie moge sie doczekac wyliczania, zakreslania itp. itd. ..mój małżonek tez oczywicie połknął bakcyla i działamy prężnie jesli chodzi o diete i suplementy... na zakupach same serki i jogurty...oj tak cos czuje ze tez nie bede umiała patrzec na nie niedługo ale powiedziałam sobie ze muszę zrobic wszystko co w mojej i waszej wiedzy moc :-)bo pozniej nawet jak sie urodzi mój 3 synus to nie bede miała żadnych wyrzutów sumienia ze za mało zrobiłam....no własnie wspominał i dzis ze chciałby nawet kupic sobie taka odżywkę białkowa na noc(ja kulturyści zażywają) Piranhio poradź czy to będzie tez dobre...poza tym jestem tez juz umówiona na cytologie do gin...posprawdzam czy wszystko ok...a musze jeszcze zakupic lactovaginal i lacibios femine i sudafed...ja tu widze ze mało która robiła badania na hormony no chyba ze cos przeoczyłam...jak to u Was bylo dziewczynki?
ps. mnóstwo miłosci dla Was

Ostatnia edycja:
Mama Kubulki, jak miło, że do nas zajrzałaś, dołączam do zszokowanych upływem czasu :-), ucałuj ode mnie swoje dwa Szczęścia! Tutaj dziewczyny zakładają konta głównie na ovufriend, ja korzystałam z enpr ale niestety zamykają ten serwis.

lilly, a nie masz podanych norm laboratorium? ....podobno mogą one być różne zależnie od metody wyznaczania wartości w wynikach, czułości sprzętu itd. Ja korzystam z norm gdzie podane są wartości bety dla poszczególnych dni (a nie tygodni) ciąży, podane są tam wartości od 3t+5d kolejno aż do 8 tygodnia, zazwyczaj się sprawdzają ale warto znać laboratoryjne normy.

Airfix, skoro zaczyna się 1-2 dni przed owulkę a kończy przed @ to może mdłości powoduje progesteron? Na mdłości pomaga witamina B6 podobno, łykasz B-100?

czarna perła, a znasz skład tej odżywki? ...zazwyczaj sprzyjają bardziej synkowi ale muszę znać skład :-)

Nuuuśka, zrobisz jeszcze test wieczorkiem? :-) Weszłam przed chwilką na mój wykres na Fertility Friend i tam pod wykresem jest przycisk "Share", wyświetlają się wtedy różne linki, w tym bbCode.

Kiraa, jak sytuacja z tempką i testem?

Dziewczyny, jutro wyjeżdżam i wracam dopiero w niedzielę wieczorem, pewnie Was nie nadrobię potem :-( ale od niedzieli postaram się znów być na bieżąco.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry