reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
...Dorcia kociaki prześliczne...osobiście uwielbiam...a ile jonów :)......zakręcona tak się cieszę bo wygląda na to ze dużo czasu i wyrzeczeń wam to zajęło...trzymam kciuki oby było warto...co ja mowie napewno będzie malutka zakretka zakręconej :)...kochana jakbym mogła Cię prosić o odp. a pytania masz na poczcie...z góry dziękuję...

Zakręcona gratki , piękna beta

Lilly beta super , teraz tylko powtórka w pn i &&&&&& za przyrost

I ja się w końcu doczeklam na wyniki, ale diagnostyka mnie rozczrowala, nigdy tyle nie czekalam zazwyczaj po kilku godzinach byly a teraz po 24
U mnie 71 482 , tydzień wczesniej byli 45 454 , wiec rośnie i mieści się w normach , sprawdzalam nawet na kalkulatorach czy dobrze przyrasta i wszystko w normie ,czyli czekamy dalej

Hejka! Jeszcze jestem chwilkę :-)

kifsi
, wedle norm, które mam, dotyczących poszczególnych dni wczesnej ciąży, Twoja beta jest idealna bo dla 7t+5d powinna wynosić 58 200 - 108 230 mIU/ml (średnio 78 350 mIU/ml), super, trzymam mocno kciuki!

piranha kochana tempka dzis poszla w gore, nie wiem sama do konca na kiedy obstawiac owulacje, ale wydaje mi sie, ze w 16dc ? jak myslisz ? :happy2: Nie wiem tylko jak teraz z lekami, ziolka i oeparol odstawic juz ? Jak z acardem i dupkiem ? :blink:
Nie umiem niestety znalezc tych linkow na FF :/ wchodze w Share ale u mnie nie wyswietla sie nic procz jakis komunikatow po angielsku :|

zakrecia dzien dobry :)*** pewnie ze zadowolone !! :* jak sie czujesz, jak minal wczorajszy dzionek ? :blink:

kifsi piekna betka !! :-)

czarna_perła
małe liski
ilaczek
zrobione :)))):-)

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 11

LUTY 2014 :

Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 01.03 ( 10 cykl starań )
anias2 - termin @ 02 .03 ( 5 cykl starań)
krystianmartin - termin @ 09-12.03 ( 23 miesiąc starań )
gochaa - termin @ 23.03 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( marzec 2014 )
milla ( marzec 2014 )
ilaczek ( marzec/kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, zmień na 36,53 to OF powinien zaznaczyć owulkę hehehe :-p (żartuję :-D). Ja też obstawiam tak owulację na podstawie wykresu (16-17 dc), brakuje mi strasznie tych obszernych notatek na enpr. Odstaw ziółka i Oeparol, zacznij łykać Acard i Duphaston w normalnej dawce 2x1, ja bym łykała jeszcze Estrofem 1x1 do 5 dpo, łykałabym też koenzym Q10 (nie zamawiałaś większej dawki?), E 400 iu i L-argininę 500 mg. Pozmieniałam coś tam w ustawieniach FF i zobacz teraz czy działa :-)

piranha kochana witaminke E400 lykam caly czas odkad mi przyszla, tak samo jak L-Arginine 500mg ( mowilam Ci, znowu zapomnialas chyba :-phah ) koenzymu nie zamowilam jeszcze bo powiem Ci szczerze nie znalazlam tego taniego co ostatnio byl :dry: ale dzis poszukam jeszcze. :tak:
Ok, czyli Ziolka i Oeparol odstawiam, Acard juz od dzis po 1tabletce dziennie i dupek juz od dzis 2x1 ? czy od jutra dopiero ? Estrofem do 5dnia po, a dzis obstawiamy ktory dzien ? :p drugi tak ?
Myslisz ze jesli owulacja byla 16-17dc to dobrze sie wstrzelilismy ? Na ovufr kochana codziennie wpisuje obszerne notatki na dole w zoltym kwadraciku, specjalnie dla Ciebie bo wiem ze latwiej tak czytac ( mnie zreszta tez ) :)**

Zrobilam i widac juz wykres w sygnaturce :) tylko zastanawiam sie, czy da sie jakos zrobic zeby bylo widac tez leki jakie biore i seeducha czy nie da sie tak ? Jakbys mogla jeszcze na to zerknac, bo pewnie tam trzeba cos zaznaczyc to bede wdzieczna :**

Ostatnia edycja:
Witajcie :)
Zakecona :)
Kifsi- super!

Piranha- jednak nie odpoczywasz? :*

My wczoraj byliśmy w teatrze na "berek, czyli upiór w moherze"- super się bawiłam! A później meksykańska kolacja. Fajny wieczór. Tylko Kacu dawał koncert szwagierce....nie chciał zasnąć :(
Dziś ja już w pracy, ale tylko do 16.

Piranha-moja endokrynolog kazała mi zrobić poziom D3,B12,magnezu,żelaza, fosforu i potasu. Myślisz,że wszystko konieczne?

reklama
Nuuuśka, pamiętam, miałam tylko na myśli by nie odstawiać w FL :-) A nie zamówiłaś większej dawki Q10? ...według mnie 200 mg to takie minimum, dziewczyny łykają nawet 300-400 mg. Weź dziś może dupka 1x1 i jeśli jutro tempka podskoczy jeszcze wyżej to 2x1. Załóżmy, że dziś jest 1-2 dpo, nie mam pewności co do owulki - czy była w 16 czy w 17 dc (kiedy kreski na testach były najmocniejsze?). W tych notatkach są tylko dawki leków, no chyba, że nie pisałaś nic więcej :-) Sprawdzałaś czy już działa wygenerowanie bbCode na FF?

gorgusia, wyjeżdżam gdzieś tak za godzinę, robię sobie na BB przerwy w pakowaniu dzieci :-) Myślę, że te badania warto zrobić.

Do góry