reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
...Dorcia kociaki prześliczne...osobiście uwielbiam...a ile jonów :)......zakręcona tak się cieszę bo wygląda na to ze dużo czasu i wyrzeczeń wam to zajęło...trzymam kciuki oby było warto...co ja mowie napewno będzie malutka zakretka zakręconej :)...kochana jakbym mogła Cię prosić o odp. a pytania masz na poczcie...z góry dziękuję...

Zakręcona gratki , piękna beta

Lilly beta super , teraz tylko powtórka w pn i &&&&&& za przyrost

I ja się w końcu doczeklam na wyniki, ale diagnostyka mnie rozczrowala, nigdy tyle nie czekalam zazwyczaj po kilku godzinach byly a teraz po 24
U mnie 71 482 , tydzień wczesniej byli 45 454 , wiec rośnie i mieści się w normach , sprawdzalam nawet na kalkulatorach czy dobrze przyrasta i wszystko w normie ,czyli czekamy dalej

Hejka! Jeszcze jestem chwilkę :-)

kifsi
, wedle norm, które mam, dotyczących poszczególnych dni wczesnej ciąży, Twoja beta jest idealna bo dla 7t+5d powinna wynosić 58 200 - 108 230 mIU/ml (średnio 78 350 mIU/ml), super, trzymam mocno kciuki!

piranha kochana tempka dzis poszla w gore, nie wiem sama do konca na kiedy obstawiac owulacje, ale wydaje mi sie, ze w 16dc ? jak myslisz ? :happy2: Nie wiem tylko jak teraz z lekami, ziolka i oeparol odstawic juz ? Jak z acardem i dupkiem ? :blink:
Nie umiem niestety znalezc tych linkow na FF :/ wchodze w Share ale u mnie nie wyswietla sie nic procz jakis komunikatow po angielsku :|

zakrecia dzien dobry :)*** pewnie ze zadowolone !! :* jak sie czujesz, jak minal wczorajszy dzionek ? :blink:

kifsi piekna betka !! :-)

czarna_perła
małe liski
ilaczek
zrobione :)))):-)

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 11

LUTY 2014 :

Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 01.03 ( 10 cykl starań )
anias2 - termin @ 02 .03 ( 5 cykl starań)
krystianmartin - termin @ 09-12.03 ( 23 miesiąc starań )
gochaa - termin @ 23.03 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( marzec 2014 )
milla ( marzec 2014 )
ilaczek ( marzec/kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, zmień na 36,53 to OF powinien zaznaczyć owulkę hehehe :-p (żartuję :-D). Ja też obstawiam tak owulację na podstawie wykresu (16-17 dc), brakuje mi strasznie tych obszernych notatek na enpr. Odstaw ziółka i Oeparol, zacznij łykać Acard i Duphaston w normalnej dawce 2x1, ja bym łykała jeszcze Estrofem 1x1 do 5 dpo, łykałabym też koenzym Q10 (nie zamawiałaś większej dawki?), E 400 iu i L-argininę 500 mg. Pozmieniałam coś tam w ustawieniach FF i zobacz teraz czy działa :-)

piranha kochana witaminke E400 lykam caly czas odkad mi przyszla, tak samo jak L-Arginine 500mg ( mowilam Ci, znowu zapomnialas chyba :-phah ) koenzymu nie zamowilam jeszcze bo powiem Ci szczerze nie znalazlam tego taniego co ostatnio byl :dry: ale dzis poszukam jeszcze. :tak:
Ok, czyli Ziolka i Oeparol odstawiam, Acard juz od dzis po 1tabletce dziennie i dupek juz od dzis 2x1 ? czy od jutra dopiero ? Estrofem do 5dnia po, a dzis obstawiamy ktory dzien ? :p drugi tak ?
Myslisz ze jesli owulacja byla 16-17dc to dobrze sie wstrzelilismy ? Na ovufr kochana codziennie wpisuje obszerne notatki na dole w zoltym kwadraciku, specjalnie dla Ciebie bo wiem ze latwiej tak czytac ( mnie zreszta tez ) :)**

Zrobilam i widac juz wykres w sygnaturce :) tylko zastanawiam sie, czy da sie jakos zrobic zeby bylo widac tez leki jakie biore i seeducha czy nie da sie tak ? Jakbys mogla jeszcze na to zerknac, bo pewnie tam trzeba cos zaznaczyc to bede wdzieczna :**

Ostatnia edycja:
Witajcie :)
Zakecona :)
Kifsi- super!

Piranha- jednak nie odpoczywasz? :*

My wczoraj byliśmy w teatrze na "berek, czyli upiór w moherze"- super się bawiłam! A później meksykańska kolacja. Fajny wieczór. Tylko Kacu dawał koncert szwagierce....nie chciał zasnąć :(
Dziś ja już w pracy, ale tylko do 16.

Piranha-moja endokrynolog kazała mi zrobić poziom D3,B12,magnezu,żelaza, fosforu i potasu. Myślisz,że wszystko konieczne?

reklama
Nuuuśka, pamiętam, miałam tylko na myśli by nie odstawiać w FL :-) A nie zamówiłaś większej dawki Q10? ...według mnie 200 mg to takie minimum, dziewczyny łykają nawet 300-400 mg. Weź dziś może dupka 1x1 i jeśli jutro tempka podskoczy jeszcze wyżej to 2x1. Załóżmy, że dziś jest 1-2 dpo, nie mam pewności co do owulki - czy była w 16 czy w 17 dc (kiedy kreski na testach były najmocniejsze?). W tych notatkach są tylko dawki leków, no chyba, że nie pisałaś nic więcej :-) Sprawdzałaś czy już działa wygenerowanie bbCode na FF?

gorgusia, wyjeżdżam gdzieś tak za godzinę, robię sobie na BB przerwy w pakowaniu dzieci :-) Myślę, że te badania warto zrobić.

Do góry