reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marchew myslalam dzis o Tobie :) a masz jakies foty? Mi lekarz tez mowil ze czasem ten siusiak sie gdzies przykleja ale jadra chyba powinny byc wieksze niz wargi sromowe nie? A Ty cos widzialas na usg?

Macy widze widze i sama jestem w szoku :-D stresuje sie na kazdy skurcz bo ja akurat na akcje porodowa nie czekam :baffled: Nastawiam sie na przyszly tydzien na cc wiec i chcialabym spokojnie doczekac.
Piraniu no szok, nie wiem kiedy to zlecialo. Torba spakowana gdzies tam sobie lezy. Ide jeszcze dzis do fryzjera a potem moge rodzic ;-)

Gorgusia wiele ludzi ma parki bez planowania wiec moze akurat??? Alez jestem ciekawa co tam wypatrzysz :-)

reklama
Matik - ale super... bardzo się cieszę:) trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :)

dziewczyny nie znam płci dziecka :/ kobieta nie była wstanie powiedzieć :/ powiedziała, że widzi jądra ale nie widzi siusiaka... więc mogą być to opuchnięte wargi sromowe ale jądra... powiedziała, że czasem siusiak idzie do góry i go nie widać...

u mnie w 18 tygodniu lekarka w pl powiedziala to samo ale w niemczech juz na usg siusiak sie pokazal :)
gorgusia ja mam pierwsza corke i nic nie zrobilam chyba zeby w tym jakos pomoc ;p wiec zawsze jest szansa :)

Matik, wielkie gratulacje :tak:, trzymam zaciśnięte &&&&&&&&&& żeby już tak zostało :-)
Agagsm, śliczny chłopczyk, gratuluję :-)

Piranho, niestety Krzysia już nie mogę obejrzeć bo pewnie wykasowałaś zdjęcia ale jeśli podobny do Kai to na pewno jest super przystojniakiem :tak:

Kiraa, trzymam kciuki za dzisiejsze próby :tak:

Nuuuśka, dawka 2x2 w przypadku Estrofemu Mite (1 mg) to nie jest wiele, chyba musimy zobaczyć jak Twój organizm reaguje na 2/3 poprzedniej dawki ...no chyba, że się obawiasz powtórki z "rozrywki" to możemy zmniejszyć do 2x1. Może i w tamtym cyklu coś innego przeszkodziło w owulce bo przecież był piękny pik LH więc i pęcherzyk był zapewne odpowiednio duży i produkował dużo estrogenu. Acard brałabym dopiero po owulce a Duphaston ...hmmm, może spróbuj jak Matik 1/4 tabletki na 3 dni przed owu czyli załóżmy od 15 dc?

gorgusia, poproś o wydrukowanie jak najwięcej fotek z boku dzidziusia :-) Ty miałaś suwaczki w tym samym serwisie co ja, jeszcze poczekam czy się nie pojawią bo żal mi z nich rezygnować, polubiłam je :-) Nie robiąc kompletnie nic masz 50% szans a to sporo, będę z całych sił trzymać kciuki za Kajusię i za te łzy szczęścia, których nie da się opisać słowami :-)

Marchew, szok, że na tym etapie nadal nie znasz płci :-), a masz jakieś fotki z USG?

Annette, wrzucam jeszcze na chwilkę fotki Krzysia (zagapił się tu na bajkę) ;-)

Zobacz załącznik 607890Zobacz załącznik 607891

Piranho, dziękuję za zdjęcia. Ale słodziak z Twojego synka, powiem krótko: wygląda jak śliczna dziewczynka - on pewnie nie byłby z tej opinii zadowolony :-D

Annette, hehehe :-D, Krzysia mi z dziewczynką na spacerach bardzo długo mylili pomimo, że był ubrany typowo chłopięco :-D Charakter ma taki typowo męski :-D, jest dość wysoki i mocnej budowy (waży ponad 19 kg, jeszcze do niedawna wychodził wagowo poza siatkę centylową ;-)), wiele osób myśli, że Krzyś jest starszy :-) ...zresztą Kaja też jest dość duża (nosi rozmiarówkę na 2-3 lata) i mało kto mi wierzy, że ona jeszcze 2 lat nie ma ;-) ...pewnie potem przystopują bo nie mają po kim być wysocy, ja zaledwie 164 cm a M taki przeciętny wzrostowo.

gorgusia, padł serwis fajnamama, z którego mamy suwaczki, mam nadzieję, że jeszcze podstawią go na nogi.

Ostatnia edycja:
Witajcie,
Matik super!!!!:-):-):-) Ależ się cieszę:-):-):-) Trzymam kciuki za róż dla Ciebie - jako pierwsza zaczniesz próbować naszych ciast.

Piranhiu mojego młodszego synka też długo brali za dziewczynkę a starszy tylko warczał pod nosem jak był w pobliżu że "to brat...:-). Nie widziałam Twojej córci ale domyślam się że też jest śliczna jaj jej barciszek

piranha co do Krzysia spytalam sie wczoraj Ł. i Oli ile by mu dali patrzac na zdjecia - Ł. powiedzial ze 8 lat, a Ola ze 6 :-) nikt mi nie wierzyl jak powiedzialam ile ma :happy:
a co do mnie, ja sie zdaje na Ciebie, zreszta wiesz, ale pytam co bedzie lepsze, zebysmy nie musialy potem zastanawiac sie czy pik bedzie czy nie i co bylo powodem tego i tego :-p A dupek na 3 dni przed owu ale kochana tylko w 15dc 1/4tabletki czy w 15,16 i 17 ? :-)
w srode mam nadzieje, ginka mimo wymazow zrobi rowniez usg :confused2: zwlaszcza jak jej opowiem o cośku...inaczej ja wyniose z tego gabinetu ! gdybym umiala sama, to bez ich pomocy bym sobie usg robila :wściekła/y:

Zmykam do pracy :* bede potem

Piranju, Krzysio może być wysoki jak dorośnie, mój M ma 188 a jego brat jest jeszcze wyższy, rodzice mają ok 160 i 170, więc nie ma reguły, dzieciaki teraz są coraz wyższe.
Ja pamiętam z dzieciństwa jaką obrazą było dla mnie jak ktoś mnie pomylił z chłopcem, było to bardzo częste bo nosiłam krótkie włosy i znienawidzony granatowy płaszczyk ale jak usłyszałam "chłopczyku" to miałam ochotę przyłożyć :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Matik!!!!! O rety ale wieści! Od rana o Tobie myślę, sprawdzałam przed pracą ale jeszcze nic nie pisałaś... ale tak czułam, że to będzie TEN CYKL :tak: Teraz mocno mocno zaciskam kciuki, żeby w środę test był już mega wyraźny i żebyś w czwartek razem z mężem świętowała i objadała się tortem do woli, bo już Ci będzie wolno! :-D

Piranhu, no ja zaniemówiłam jak wczoraj zobaczyłam zdjęcie Krzysia! Ale masz ślicznego synka!! Jak z reklamy :rofl2:

Marchew, nie widzę Twojego suwaczka ale Ty już chyba około 20 tc, prawda? Moim zdaniem w tym tygodniu już się nie da pomylić i jeśli są jądra to siusiak też gdzieś być musi :tak:

Elmo, Ewelin, teraz tylko czekać jak nagle znikniecie z forum, a potem po kilku dniach będą już sprawozdania z porodówki i zdjęcia Waszych maluszków! Ale Wam zazdroszczę!! :-D

Do góry