reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gorgusia, już sobie wyobrażam Twoje emocje przed USG :tak:
Podpisuje się jednak pod słowami dziewczyn, zawsze jest 50 % szans. Ja mam pierwszą córeczkę bez żadnych przygotowań i planowania a dodam, ze zawsze lubiłam ziemniaki i pomidory :-)
Trzymam oczywiście kciuki za dziewczynkę &&&&&&&&&&

reklama
pirahna widze ze chyba ci szkoda obciac wloskow synowi bo ja colinowi tez takie dluzsze zostawiam tylko grzywke mu tak bardziej na bok robie bo on ma rzadsze wlosy od twojego synka :)maz to by go obcial a ja nie i tym bardziej mi szkoda bo mu sie caly tyl kreci ;p

Witajcie dziewczyny, ale sporo się wydarzyło przez ten weekend, to jest chyba najgorętsze forum jakie znam ;) Mam pytanie do kobiet dziewczynkowych, skąd bierzecie spis diet dziewczynkowych? Wiem, że bogate w wapń i magnez, czy to znaczy, że można jeść ciemną czekoladę? No i jak długo należy stosować dietę, minerały i suplementy, aby "przytulić się" do męża?

Lili81, dieta i suplementy min 6 tygodni przed przytulaniem. Dieta była tu na forum opisywana kilkakrotnie, trzeba jeść produkty bogate w wapń i magnez, unikać tych bogatych w sód, potas i cukier. Czekolada nie jest wskazana niestety.
Zerknij na forum na stronę 4957, w poście Piranii jest dokładnie opisane co i jak trzeba robić.

Nuuuśka, hehehe, niezła rozbieżność :-D Jestem za tym by w tym cyklu wypróbować jednak 2x2, co do dupka to weź w 15,16 i 17 dc, będziemy jednak na bieżąco modyfikować gdyby pik chciał nam znów jakiegoś psikusa wywinąć ;-) Fajnie gdyby udało się załapać na USG w okolicy owulacyjnej.

Daria, jakiś czas temu miał trochę krótsze ale znów podrosły, chyba Krzysiowi najlepiej w takich włosach średniej długości, takich króciuteńkich nigdy nie miał :-), ma strasznie gęste włosy (w wieku Kai miał już strasznie gęstą, przycinaną czuprynę, Kaja ma rzadsze włoski) i z tyłu też ma loki :-) To chyba geny M bo 9-letnia Amelka w jego rodzinie ma warkocz do uda grubości męskiego przedramienia :-) Wrzucisz jakieś aktualne fotki swojej trójeczki? :-)

Lili, dietę i suplementy należy stosować minimum 6 tygodni i nie dłużej jak 6 miesięcy. Na in-gender można pobrać w FAQ przykładowe przepisy. Ciemna czekolada (ale bez cukru) może czasem być, trzeba mieć na względzie też to, że poczęciu córeczki nie sprzyja wysoki poziom cukru w krwi a czekolada na długo podnosi ten poziom.

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny
czytam wasze posty i jestem pod ogromnym wrażen iem ;)
Jestem mamą 3 i pół letniego synka Kocham go jak nikogo na świecie to taki typowy synuś mamusi :)
ale zawsze marzyłam o tym by mieć pierwszego syna, a późnej córkę
zagłębiam się więc w lekturze i myślę, że w okolicach majówki zaczniemy starania jak już wchłonę waszą wiedzę i doświadczenie
Pirania szacunek za ten post 4957 będę go miała do poduszki :) bo aktualnie w pracy jestem ;p
sądząc po twoich suwaczkach udało ci się zaplanować parkę idealnie

POZDRAWIAM Justyna

Ostatnia edycja:
dziewczyny chcę na środę kupić test clearblue ale nie elektroniczny , widziałam na galerii że ładnie pokazuje
Czy któraś z Was nie ma do nie go zaufania?

reklama
Anneette, Piranha, aljul , dziękuję bardzo za pomoc. Dopiero po waszych poradach widzę w jakiej nieświadomości żyłam. A najgorsze, że ginekolodzy, mówią, że nie warto się "bawić" w planowanie płci.

Piranha, również uważam, że Twoja książka zrobiłaby furrore!!!

Do góry