reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marchew myslalam dzis o Tobie :) a masz jakies foty? Mi lekarz tez mowil ze czasem ten siusiak sie gdzies przykleja ale jadra chyba powinny byc wieksze niz wargi sromowe nie? A Ty cos widzialas na usg?

Macy widze widze i sama jestem w szoku :-D stresuje sie na kazdy skurcz bo ja akurat na akcje porodowa nie czekam :baffled: Nastawiam sie na przyszly tydzien na cc wiec i chcialabym spokojnie doczekac.
Piraniu no szok, nie wiem kiedy to zlecialo. Torba spakowana gdzies tam sobie lezy. Ide jeszcze dzis do fryzjera a potem moge rodzic ;-)

Gorgusia wiele ludzi ma parki bez planowania wiec moze akurat??? Alez jestem ciekawa co tam wypatrzysz :-)

reklama
Matik - ale super... bardzo się cieszę:) trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :)

dziewczyny nie znam płci dziecka :/ kobieta nie była wstanie powiedzieć :/ powiedziała, że widzi jądra ale nie widzi siusiaka... więc mogą być to opuchnięte wargi sromowe ale jądra... powiedziała, że czasem siusiak idzie do góry i go nie widać...

u mnie w 18 tygodniu lekarka w pl powiedziala to samo ale w niemczech juz na usg siusiak sie pokazal :)
gorgusia ja mam pierwsza corke i nic nie zrobilam chyba zeby w tym jakos pomoc ;p wiec zawsze jest szansa :)

Matik, wielkie gratulacje :tak:, trzymam zaciśnięte &&&&&&&&&& żeby już tak zostało :-)
Agagsm, śliczny chłopczyk, gratuluję :-)

Piranho, niestety Krzysia już nie mogę obejrzeć bo pewnie wykasowałaś zdjęcia ale jeśli podobny do Kai to na pewno jest super przystojniakiem :tak:

Kiraa, trzymam kciuki za dzisiejsze próby :tak:

Nuuuśka, dawka 2x2 w przypadku Estrofemu Mite (1 mg) to nie jest wiele, chyba musimy zobaczyć jak Twój organizm reaguje na 2/3 poprzedniej dawki ...no chyba, że się obawiasz powtórki z "rozrywki" to możemy zmniejszyć do 2x1. Może i w tamtym cyklu coś innego przeszkodziło w owulce bo przecież był piękny pik LH więc i pęcherzyk był zapewne odpowiednio duży i produkował dużo estrogenu. Acard brałabym dopiero po owulce a Duphaston ...hmmm, może spróbuj jak Matik 1/4 tabletki na 3 dni przed owu czyli załóżmy od 15 dc?

gorgusia, poproś o wydrukowanie jak najwięcej fotek z boku dzidziusia :-) Ty miałaś suwaczki w tym samym serwisie co ja, jeszcze poczekam czy się nie pojawią bo żal mi z nich rezygnować, polubiłam je :-) Nie robiąc kompletnie nic masz 50% szans a to sporo, będę z całych sił trzymać kciuki za Kajusię i za te łzy szczęścia, których nie da się opisać słowami :-)

Marchew, szok, że na tym etapie nadal nie znasz płci :-), a masz jakieś fotki z USG?

Annette, wrzucam jeszcze na chwilkę fotki Krzysia (zagapił się tu na bajkę) ;-)

Zobacz załącznik 607890Zobacz załącznik 607891

Piranho, dziękuję za zdjęcia. Ale słodziak z Twojego synka, powiem krótko: wygląda jak śliczna dziewczynka - on pewnie nie byłby z tej opinii zadowolony :-D

Annette, hehehe :-D, Krzysia mi z dziewczynką na spacerach bardzo długo mylili pomimo, że był ubrany typowo chłopięco :-D Charakter ma taki typowo męski :-D, jest dość wysoki i mocnej budowy (waży ponad 19 kg, jeszcze do niedawna wychodził wagowo poza siatkę centylową ;-)), wiele osób myśli, że Krzyś jest starszy :-) ...zresztą Kaja też jest dość duża (nosi rozmiarówkę na 2-3 lata) i mało kto mi wierzy, że ona jeszcze 2 lat nie ma ;-) ...pewnie potem przystopują bo nie mają po kim być wysocy, ja zaledwie 164 cm a M taki przeciętny wzrostowo.

gorgusia, padł serwis fajnamama, z którego mamy suwaczki, mam nadzieję, że jeszcze podstawią go na nogi.

Ostatnia edycja:
Witajcie,
Matik super!!!!:-):-):-) Ależ się cieszę:-):-):-) Trzymam kciuki za róż dla Ciebie - jako pierwsza zaczniesz próbować naszych ciast.

Piranhiu mojego młodszego synka też długo brali za dziewczynkę a starszy tylko warczał pod nosem jak był w pobliżu że "to brat...:-). Nie widziałam Twojej córci ale domyślam się że też jest śliczna jaj jej barciszek

piranha co do Krzysia spytalam sie wczoraj Ł. i Oli ile by mu dali patrzac na zdjecia - Ł. powiedzial ze 8 lat, a Ola ze 6 :-) nikt mi nie wierzyl jak powiedzialam ile ma :happy:
a co do mnie, ja sie zdaje na Ciebie, zreszta wiesz, ale pytam co bedzie lepsze, zebysmy nie musialy potem zastanawiac sie czy pik bedzie czy nie i co bylo powodem tego i tego :-p A dupek na 3 dni przed owu ale kochana tylko w 15dc 1/4tabletki czy w 15,16 i 17 ? :-)
w srode mam nadzieje, ginka mimo wymazow zrobi rowniez usg :confused2: zwlaszcza jak jej opowiem o cośku...inaczej ja wyniose z tego gabinetu ! gdybym umiala sama, to bez ich pomocy bym sobie usg robila :wściekła/y:

Zmykam do pracy :* bede potem

Piranju, Krzysio może być wysoki jak dorośnie, mój M ma 188 a jego brat jest jeszcze wyższy, rodzice mają ok 160 i 170, więc nie ma reguły, dzieciaki teraz są coraz wyższe.
Ja pamiętam z dzieciństwa jaką obrazą było dla mnie jak ktoś mnie pomylił z chłopcem, było to bardzo częste bo nosiłam krótkie włosy i znienawidzony granatowy płaszczyk ale jak usłyszałam "chłopczyku" to miałam ochotę przyłożyć :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Matik!!!!! O rety ale wieści! Od rana o Tobie myślę, sprawdzałam przed pracą ale jeszcze nic nie pisałaś... ale tak czułam, że to będzie TEN CYKL :tak: Teraz mocno mocno zaciskam kciuki, żeby w środę test był już mega wyraźny i żebyś w czwartek razem z mężem świętowała i objadała się tortem do woli, bo już Ci będzie wolno! :-D

Piranhu, no ja zaniemówiłam jak wczoraj zobaczyłam zdjęcie Krzysia! Ale masz ślicznego synka!! Jak z reklamy :rofl2:

Marchew, nie widzę Twojego suwaczka ale Ty już chyba około 20 tc, prawda? Moim zdaniem w tym tygodniu już się nie da pomylić i jeśli są jądra to siusiak też gdzieś być musi :tak:

Elmo, Ewelin, teraz tylko czekać jak nagle znikniecie z forum, a potem po kilku dniach będą już sprawozdania z porodówki i zdjęcia Waszych maluszków! Ale Wam zazdroszczę!! :-D

Do góry