reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maggie
ja tez....:blink: Ale. nie chce , boje sie nakrecac... Nastawiac psychicznie.... Zeby nie wyrzadzic sobie i ew, drugiemu dziecku krzywdy jesli nie bedzie mi dane miec dziewczynki.... Bo na wiecej dzieci nie bede miec mozliwosci, czas goni... A zawsze jako jedynaczka chcialam miec duuuzo dzieci :-)

dobrej nocy kochana, mysle i zaciskam kciuki za Ciebie, Twoje zdrowko i rozowe kokardki za niedlugo :happy2:

ps tak sie zastanawiam czym jest spowodowana ta chec posiadania corki, czy chec posiadana syna jest tez tak silna? Inna? Hm.... Ale mnie naszlo :happy2:

reklama
Kiraa ja też boję się nakręcać z powodu przeżyć wcześniejszych, sama wiesz co mam na myśli bo też swoje przeszłaś
Podobno z wiekiem wzrasta prawdopodobieństwo posiadania córci :tak:
Nie wiem jak to jest z córkami, bo mam kochanego synusia dla którego jestem najważniejsza, a może to że matka z córką tworzą zupełnie inny rodzaj więzi, choć córki z reguły są tatusiowe. U mnie w domu też był taki podział, mam brata którego moja mama zawsze brała w obronę, a ja zawsze leciałam do taty. Także nawet jak u mnie byłby drugi synuś to więcej do kochania :-)
Ja też na dwójce kończę raz że latka lecą a dwa no materialnie nie mam szans
Dobrej nocy kochana, wierzę że będziesz mieć tą córcię bo naprawdę dużo robisz w tym kierunku :tak:
Aaa i dziękuję ze ciepłe słowa

Ostatnia edycja:
Kiraa ja zawsze myslalam, ze bede miala 2 synow pewnie dlatego, ze mam 3 braci i nie wyobrazalam sobie w ogole, ze moge miec corki a mam i to wladnie 2 jakby z przekory, ale mysli o synku ciagle powracaja i gdzies to pragnienie, choc wypychane powraca do mnie, wiec mysle ze zarowno pragnienie corki jak i syna jest tak samo silne ;) no i mnie splodzic corki nie bylo trudno bo obie w pierwszym cyklu staran poczete z Ala to nie bylo wiekszych planow i wyliczania dni plodnycg starania byly 26 maja a owulacja najprawdopodobniej 2dni pozniej a z Maja to byly sexy czeste codzienne od 8 dnia cyklu do 18 wlacznie gdzie owu byla w 17 dniu wiec niespodziewanie zastosowalam tez metode o+12 do tego dieta dukana 8 tygoni przed staraniami i corka jak malowana wiec dla mnie splodzenie corek nie bylo w ogole trudne, klopotliwe i dla mnie widac trudniej o syna ;)
Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocki wszytkim zycze i trzymam kciuki za wszystkich kazdemu wedlug potrzeb &&&&

Hej

Kiraa
u mnie wyszło wszystko dziwnie. Czekałam na owu a ona już niby pojawiła się 9 dnia cyklu czyli zanim zdążył przyjechać M. Więc ten cykl juz na luzie. W czwartek miałam temp 36,7 a juz w piatek 36,9, w sobotę 37 a dzisiaj 36,95 więc do owu pasuje. Ale nie czułam bólu nie miałam mega płodnego sluzu... więc sama nie wiem. Weekend szybko zleciał. Juz dzisiaj niedziela a jurto M już wyjeżdża. Ale od lipca to się zmieni

Miłej niedzieli

maggie na moim przykladzie chyba moge powiedziec, ze zrobienie synusia to jednak nie taka prosta sprawa ;-) Ja Wam powiem szczerze,ze u Nas jest tak ze ja chyba bardziej od poczatku bylam za dziewczynka, Ł. z kolei za chlopcem ale po pewnym czasie jak zaczelo nie wychodzic to wszystko poszlo na dalszy tor.
Kiedys pamietam jak spytalam sie go " To co bys tak bardziej chcial miec ? chlopca czy dziewczynke ?" a on odparl Ze najbardziej to chcialby miec dziecko. I wtedy chyba pekla ta granica i to wszystko czym zylam do tej pory, bo tak na prawde czy to wazne jakiej plci bedzie nasze dziecko ? Czy z dziewczynki nie bedziemy sie tak samo cieszyc jak z chlopca? Pewnie, ze gdzies tam w naszych glowach chyba zawsze pozostanie ta pierwsza mysl ktora naszla nas kiedy zaczelysmy sie starac, ale chyba najwazniejsze to to, zeby sie udalo zajsc w ciaze, i szczesliwie donosic. Po to jestemy tu wszystkie i do tego dazymy :happy:

matik jak tempka ?

krystian a moze jeszcze nie wszystko przesadzone, moze owu jeszcze Cie zaskoczy w tym cyklu :tak:

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 8

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )
Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 19-23.02 ( 22 miesiąc starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 01.03 ( 10 cykl starań )
anias2 - termin @ 02 .03 ( 5 cykl starań)

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( marzec 2014 )
milla ( marzec 2014 )
kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( I połowa 2014 )

Ostatnia edycja:
Hejka!

Amerie
, możesz spróbować zmienić tylko dietę - w jakimś stopniu zwiększysz szanse :tak:

Nuuuśka, jak najbardziej może być ta witamina z pierwszego linka :tak:

Kiraa, ale to ból jajników czy ten charakterystyczny (u mnie ten ból jest taki uciskowy jakby mi ktoś za dużo płynu do podbrzusza wstrzyknął albo balon w środku napompował) ból przy siadaniu, poruszaniu?

Dorcia, torcik cudo, wygląda ślicznie i mega apetycznie, nie dziwię się, że na drugim zdjęciu już połowy nie ma :-)

aljul, warto sprawdzić hormony gdyż mają one też duży wpływ :tak:

małe liski, nie jest na receptę :-), można kupić np. na eBay NOW Foods Licorice Root 450 MG 100 Capsules | eBay.

krystianmartin, to byłby niesamowity pech (pik LH i wzrost tempek faktycznie może być niepokojący), trzymam kciuki by jednak jutrzejsza tempka zleciała na łeb, na szyję i byście zdążyli do 3 lutego.

Witajcie niedzielnie !!!

Wpadał tylko życzyć Wam miłego dzionka ...

Nuuśka u mnie było tak samo jak u Ciebie...niby w mojej głowie synuś gdzieś tam się pojawia...ale teraz to marzę tylko o zdrowej i donoszonej spokojnie ciąży i zdrowiuteńkiego różowego bobaska nie ważne jakiej płci !!! I już !!!

Krystianmartin bez monitu to ciężko określić moment owulacji...ale ja mocno wierzę że udało Wam się idealnie "trafić" w owulkę ...teraz zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&

Matik chyba jeszcze śpi ?

Witam sie porannie, ale sie wyspalam. Synus wstal o 7 i do teraz sam bawil sie w pokoju u siebie...:-)

Piranju
tak to byl ten bol ktory czuje jak rosnie/ peka pecherzyk. Testy owu zaciemniaja sie, Persona jeszcze nie pokazuje owu, mimo ze kreski Estrogenow i LH na personie na to by wskazywaly :eek:. Kurde, zeby nie bylo jakiegos zonka w tym cyklu..... Czyli Piranju oslabiamy codziennie zolnierzyki niedowcipnie tak? ;-)Dobre wyrazenie nie :-D

dlaczego nie mozna podziekowac za posta, tez tak macie..

matik, zarecia wstawac!!!!!

Ostatnia edycja:
Kiraa, ale kochany ten Twój synek, mój nie omieszka oznajmić mi, że wstał jak tylko się obudzi :-D Taka metoda (nazwa udana :-D) będzie najlepsza bo ominą Ciebie boje z pH a każde potknięcie w tej walce może spowodować, że jakieś Y będą już sobie czekać w bańce jajowodu na odpowiedni moment ;-) U mnie też nie da się podziękować :-(

reklama
piranha ok kochana to zamowie ta :tak:a czy serducho moze byc w razie czegos dzis ? :-) bo mnie od dwoch dni Ł. napastuje :-D

Dorcia bo to chyba Slonce najwazniejsze nie ?? zeby sie udalo ! :tak: i uda sie, predzej czy pozniej kazdej z Nas ! :*
Jak imprezka ??

Do góry