reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
piranha haha dziekuje :-D tylko nastepne byloby wtedy dopiero w piatek :zawstydzona/y: no chyba ze we wtorek ? bo w srode mam wizyte u gin, i jak ona mi bd chciala pobierac wymazy to chyba nie bardzo sie seksowac rano nie ? a w czwartek z kolei mam na rano wyjatkowo.Mozemy zrobic tak : 5dc, 7dc, 10dc, 13 badz 14dc i potem to ju czekamy na owu. Co myslisz ? czy masz jakis inny plan ? :)

Ostatnia edycja:
mamawczesniaka mam do ciebie takie pytanie bo moj natan widac po twarzy ze to wczesniak polozna mowi ze jest jeszcze taki troszke dziwny ale to mu sie unormuje jak nabierze tluszczu u ciebie tez tak bylo z synkiem? u mnie natan np ma takie jeszcze oczka wypukle bo na twarzy zero tluszczu

Wlasnie widac na zdjeciu, ze chudzinka z niego jeszcze. U nas nie bylo tak tego widac, bo maly biedny byl bardzo napuchniety, bo woda sie zbierala w organizmie. Jak wszystko sie unormowalo i wychodzilismy to przez tez taka chudzinka byla. Ja go karmilam piersia i dodatkowo 2 razy dziennie dostawal mleko wysoko kaloryczne. Po nim bardzo szybko nabral masy :) Moze zapytaj sie o takie mleko?

Mamawczesniaka 30 tc wow :szok: Co u Ciebie? Jak Ci leci ciaza?
Daria ludzie gadaja bo zazdroszcza, jestescie wspaniala rodzina, jak z obrazka :tak: i tego sie trzymaj!
Dorcia bardzo apetycznie wyglada ten torcik, zazdroszcze umiejetnosci :tak:

Kiraa Nuska Krystian Zakrecona i wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Aljul Małe Liski - u mnie w rodzinie same dziewczyny, chlopak to jak szostka w totka. Marzenie o synku bylo we mnie od zawsze, ale wydawalo mi sie ze to jakas abstrakcja, niemozliwe. Mi nie udalo sie podejsc do planowania na luzie, podchodzilam do tego bardzo emocjonalnie, nie potrafilam myslec o niczym innym, planowanie pochlonelo mnie na maxa, przeczytalam prawie cale forum, dostosowalam sie do wytycznych prawie w 100%, to byl dla mnie ciezki czas bo ja naprawde nie myslalam o niczym innym, snilo mi sie po nocach. Pozniej czekanie na "efekt" planowania, dobijalo mnie, z jednej strony kocha sie dziecko calym sercem od II na tescie i ogromny wyrzut sumienia za tak silne pragnienie dziecka okreslonej plci a z drugiej poprostu nie potrafilam pozbyc sie tego pragnienia. Pewnie ze zdrowe dziecko najwazniejsze, ale kazdy z nas o czyms marzy. A ja akurat tak bardzo marzylam o synku. Wiele wyrzeczen mnie to kosztowalo ale byc moze sie udalo. Czy bylo warto? Nie wiem, nadal nie do konca wierze ze bede miela synka, uwierze jak zobacze. I kiedys sie wypowiem czy bylo warto. Ale z jednego powodu napewno bylo warto i to moge powiedziec juz dzis, odkad wiem ze marzenie o chlopcu najprawdopodobniej sie spelni bardziej doceniam fakt posiadania corki, zawsze wiedzialam ze jest ona dla mnie wszystkim ale i zawsze na dnie w sercu pozostawal ten niedosyt. Nie wiem czy mnie rozumiecie, ona jest najlepszym co mnie w zyciu spotkalo ale... zawsze bylo to ale. Widzac statystyki Piranii jesli ktos sie naprawde przylozy to naprawde moze sie udac. Czego i wam zycze z calego serca ;)

Milej niedzieli babeczki!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny

zrobimy slownik
milego serduszka :-)
Niedowcipne oslabianie :-)

gdzie ta matikowska i zakrecia?????? :angry:

Piranju
ja tak skutecznie sie "zagescilam" jesli chodzi o sluz wszedzie, ze mam pluca zawalone wydzielina od przeziebienia i ie moge odkaszlnac...:tak: Czyli widac dziala, czekam na owu zebym choc acc mogla wziac , narazie inhaluje :tak:

piranju
teraz do owu mam ciagle sprawdzac ph, czy nosic limonkowym na stale ;)

wszystkim milej niedzieli

Ostatnia edycja:
Wstawiam moje testy owu

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 31
Daria, gratuluje prześlicznego synka. Mój synek urodził się z wagą 2150 :tak:Jak zabieraliśmy go ze szpitala ważył niespełna 2000 g, tłuszczyku nie miał wcale, jak go rozbierałam robił się momentalnie siny z zimna, kąpaliśmy go z M prawie biegiem :-) Jednak szybko nadrobił, dużo jadł i spał, teraz wagą ani wzrostem wcale nie odbiega od swoich kolegów z przedszkola :tak:

Dorcia, ale smakowity torcik, ślinka leci...

Kira, trzymam kciuki za staranka :tak:

Piranho, Dziewczyny, nie zakwaszałam się przed serduszkowaniem, chwilę po miałam ph ok 6, szybko je zbiłam do dziewczynkowych wartości i utrzymywałam do owulacji. Teraz się trochę boję, że przegięłam :-D Dziękuję Wam za pomoc.

Kiraa, 1,5 dnia przed serduszkiem cały Rephresh, zaraz po kropelka Rephresh na palcu dość głęboko, powtarzałam to co pół godziny aż do 4 h. Na resztę nocy zaaplikowałam sobie Lactovaginal bo mi chyba najlepiej zbija i utrzymuje ph. Mam teraz obawy, że za dużo sobie pozwoliłam z tym Rephreshem ale trudno.
Zaraz po podaniu Rephreshu ph ładnie mi się obniżało do ok 4.3-4.4. Po pół godzinie było ok 5 i znowu zbijałam. Rano ph było ok 4.5.
Owulację miałam wczoraj, dzień wcześniej niż zwykle.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki z rana

Niuśka wczoraj weszłam na tą stronę z filmami, zapłaciliśmy i oglądaliśmy 2 filmy polski film market :tak: bardzo ciekawy jak na polski film, no i teraz strach chodzić do sklepu , my jak wchodzimy do sklepu to coś do picia zawsze bierzemy i otwieramy a czasem i jakieś ciastko otworzymy :-D tylko , że wszystkie opakowania zawsze są w wózku :-D uf

Niuśka nie widać listy starających się poczekalni itp. u ciebie :no:

Daria moi chłopcy jak się urodzili to też malutcy 2450 i 2670 :tak: ale bardzo szybciutko przybrali i na zdjęciach teraz widać klocuszki ;-)

Pirania czemu ten mój wykres jest taki dziwny???? góry takie , coś mi się wydaje , że to nic z tego nie będzie:no:

Ostatnia edycja:
Do góry