reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maggie
ja tez....:blink: Ale. nie chce , boje sie nakrecac... Nastawiac psychicznie.... Zeby nie wyrzadzic sobie i ew, drugiemu dziecku krzywdy jesli nie bedzie mi dane miec dziewczynki.... Bo na wiecej dzieci nie bede miec mozliwosci, czas goni... A zawsze jako jedynaczka chcialam miec duuuzo dzieci :-)

dobrej nocy kochana, mysle i zaciskam kciuki za Ciebie, Twoje zdrowko i rozowe kokardki za niedlugo :happy2:

ps tak sie zastanawiam czym jest spowodowana ta chec posiadania corki, czy chec posiadana syna jest tez tak silna? Inna? Hm.... Ale mnie naszlo :happy2:

reklama
Kiraa ja też boję się nakręcać z powodu przeżyć wcześniejszych, sama wiesz co mam na myśli bo też swoje przeszłaś
Podobno z wiekiem wzrasta prawdopodobieństwo posiadania córci :tak:
Nie wiem jak to jest z córkami, bo mam kochanego synusia dla którego jestem najważniejsza, a może to że matka z córką tworzą zupełnie inny rodzaj więzi, choć córki z reguły są tatusiowe. U mnie w domu też był taki podział, mam brata którego moja mama zawsze brała w obronę, a ja zawsze leciałam do taty. Także nawet jak u mnie byłby drugi synuś to więcej do kochania :-)
Ja też na dwójce kończę raz że latka lecą a dwa no materialnie nie mam szans
Dobrej nocy kochana, wierzę że będziesz mieć tą córcię bo naprawdę dużo robisz w tym kierunku :tak:
Aaa i dziękuję ze ciepłe słowa

Ostatnia edycja:
Kiraa ja zawsze myslalam, ze bede miala 2 synow pewnie dlatego, ze mam 3 braci i nie wyobrazalam sobie w ogole, ze moge miec corki a mam i to wladnie 2 jakby z przekory, ale mysli o synku ciagle powracaja i gdzies to pragnienie, choc wypychane powraca do mnie, wiec mysle ze zarowno pragnienie corki jak i syna jest tak samo silne ;) no i mnie splodzic corki nie bylo trudno bo obie w pierwszym cyklu staran poczete z Ala to nie bylo wiekszych planow i wyliczania dni plodnycg starania byly 26 maja a owulacja najprawdopodobniej 2dni pozniej a z Maja to byly sexy czeste codzienne od 8 dnia cyklu do 18 wlacznie gdzie owu byla w 17 dniu wiec niespodziewanie zastosowalam tez metode o+12 do tego dieta dukana 8 tygoni przed staraniami i corka jak malowana wiec dla mnie splodzenie corek nie bylo w ogole trudne, klopotliwe i dla mnie widac trudniej o syna ;)
Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocki wszytkim zycze i trzymam kciuki za wszystkich kazdemu wedlug potrzeb &&&&

Hej

Kiraa
u mnie wyszło wszystko dziwnie. Czekałam na owu a ona już niby pojawiła się 9 dnia cyklu czyli zanim zdążył przyjechać M. Więc ten cykl juz na luzie. W czwartek miałam temp 36,7 a juz w piatek 36,9, w sobotę 37 a dzisiaj 36,95 więc do owu pasuje. Ale nie czułam bólu nie miałam mega płodnego sluzu... więc sama nie wiem. Weekend szybko zleciał. Juz dzisiaj niedziela a jurto M już wyjeżdża. Ale od lipca to się zmieni

Miłej niedzieli

maggie na moim przykladzie chyba moge powiedziec, ze zrobienie synusia to jednak nie taka prosta sprawa ;-) Ja Wam powiem szczerze,ze u Nas jest tak ze ja chyba bardziej od poczatku bylam za dziewczynka, Ł. z kolei za chlopcem ale po pewnym czasie jak zaczelo nie wychodzic to wszystko poszlo na dalszy tor.
Kiedys pamietam jak spytalam sie go " To co bys tak bardziej chcial miec ? chlopca czy dziewczynke ?" a on odparl Ze najbardziej to chcialby miec dziecko. I wtedy chyba pekla ta granica i to wszystko czym zylam do tej pory, bo tak na prawde czy to wazne jakiej plci bedzie nasze dziecko ? Czy z dziewczynki nie bedziemy sie tak samo cieszyc jak z chlopca? Pewnie, ze gdzies tam w naszych glowach chyba zawsze pozostanie ta pierwsza mysl ktora naszla nas kiedy zaczelysmy sie starac, ale chyba najwazniejsze to to, zeby sie udalo zajsc w ciaze, i szczesliwie donosic. Po to jestemy tu wszystkie i do tego dazymy :happy:

matik jak tempka ?

krystian a moze jeszcze nie wszystko przesadzone, moze owu jeszcze Cie zaskoczy w tym cyklu :tak:

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 8

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )
Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 19-23.02 ( 22 miesiąc starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 01.03 ( 10 cykl starań )
anias2 - termin @ 02 .03 ( 5 cykl starań)

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( marzec 2014 )
milla ( marzec 2014 )
kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( I połowa 2014 )

Ostatnia edycja:
Hejka!

Amerie
, możesz spróbować zmienić tylko dietę - w jakimś stopniu zwiększysz szanse :tak:

Nuuuśka, jak najbardziej może być ta witamina z pierwszego linka :tak:

Kiraa, ale to ból jajników czy ten charakterystyczny (u mnie ten ból jest taki uciskowy jakby mi ktoś za dużo płynu do podbrzusza wstrzyknął albo balon w środku napompował) ból przy siadaniu, poruszaniu?

Dorcia, torcik cudo, wygląda ślicznie i mega apetycznie, nie dziwię się, że na drugim zdjęciu już połowy nie ma :-)

aljul, warto sprawdzić hormony gdyż mają one też duży wpływ :tak:

małe liski, nie jest na receptę :-), można kupić np. na eBay NOW Foods Licorice Root 450 MG 100 Capsules | eBay.

krystianmartin, to byłby niesamowity pech (pik LH i wzrost tempek faktycznie może być niepokojący), trzymam kciuki by jednak jutrzejsza tempka zleciała na łeb, na szyję i byście zdążyli do 3 lutego.

Witajcie niedzielnie !!!

Wpadał tylko życzyć Wam miłego dzionka ...

Nuuśka u mnie było tak samo jak u Ciebie...niby w mojej głowie synuś gdzieś tam się pojawia...ale teraz to marzę tylko o zdrowej i donoszonej spokojnie ciąży i zdrowiuteńkiego różowego bobaska nie ważne jakiej płci !!! I już !!!

Krystianmartin bez monitu to ciężko określić moment owulacji...ale ja mocno wierzę że udało Wam się idealnie "trafić" w owulkę ...teraz zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&

Matik chyba jeszcze śpi ?

Witam sie porannie, ale sie wyspalam. Synus wstal o 7 i do teraz sam bawil sie w pokoju u siebie...:-)

Piranju
tak to byl ten bol ktory czuje jak rosnie/ peka pecherzyk. Testy owu zaciemniaja sie, Persona jeszcze nie pokazuje owu, mimo ze kreski Estrogenow i LH na personie na to by wskazywaly :eek:. Kurde, zeby nie bylo jakiegos zonka w tym cyklu..... Czyli Piranju oslabiamy codziennie zolnierzyki niedowcipnie tak? ;-)Dobre wyrazenie nie :-D

dlaczego nie mozna podziekowac za posta, tez tak macie..

matik, zarecia wstawac!!!!!

Ostatnia edycja:
Kiraa, ale kochany ten Twój synek, mój nie omieszka oznajmić mi, że wstał jak tylko się obudzi :-D Taka metoda (nazwa udana :-D) będzie najlepsza bo ominą Ciebie boje z pH a każde potknięcie w tej walce może spowodować, że jakieś Y będą już sobie czekać w bańce jajowodu na odpowiedni moment ;-) U mnie też nie da się podziękować :-(

reklama
piranha ok kochana to zamowie ta :tak:a czy serducho moze byc w razie czegos dzis ? :-) bo mnie od dwoch dni Ł. napastuje :-D

Dorcia bo to chyba Slonce najwazniejsze nie ?? zeby sie udalo ! :tak: i uda sie, predzej czy pozniej kazdej z Nas ! :*
Jak imprezka ??

Do góry