reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, jak najbardziej może być ta witamina :tak: Cosiek coraz bliżej, sama zobacz jak się z nas śmieje :-D Strasznie jestem ciekawa co powie endo-gin ale nie ukrywam, że bardzo bym chciała byś musiała odwołać tą wizytę :-)

Kiraa, teraz to jesteście skazani na codzienne serduszka ;-) (od dziś zaczynając), M powinien być zadowolony :-D Nadal możecie spróbować z O+6 o ile wcześniejsze działania będą z zabezpieczeniem ...albo M będzie się pozbywał żołnierzyków innym sposobem ;-) O jakim silnym bólu piszesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Daria gratulacje! Prześliczne maleństwo!
Piranha dziękuję za razy, ale jak poczytałam ile i co mam robić na dziewczynkę to jakoś doszłam do wniosku że nie wiem czy będę w stanie to wszystko robić. U nas w ogóle bejbik będzie wciśnięty między terminy i jak nie wyjdzie przez pierwsze 2 miesiące to nie wiem co zrobimy - potem mam już zobowiązania i chyba nie pogodzę......

W ogóle można mnie wpisać na planowane starania Maj 2014 :-) i czytam i czytam o tym planowaniu płci.... i zmykam nadal czytać.

ps. dziękuje za miłe słowa dotyczące moich zdjęć :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

kiraa super ze udalo sie z pH :tak: jak ja mocno trzymam kciuki za Ciebie kochana !

piranha kochana ale moge kupic ta pierwsza tak ? tam gdzie jest 100tabletek ? :happy2:

dziekuje za mile slowa :) napewno go ucaluje :)

co do figury to nawet moj maz powiedzial ze po żadnej ciazy nie wygladalam tak dobrze jak po tej a tak mi ciagle siostra i mama mowily ze mam taki wielki brzuch;/ teraz jak by byl jedrny to bym nie wiedziala ze urodzila a jednak skora jeszcze jest taka wiotka;p a jak po porodzie przyszlam do przedszkola po nadie to ludzie mysleli ze urodzilam w grudniu bo nie bylo po mnie widac a ja mowie ze 3 dni temu rodzilam to sie dziwily . i w ogole pamietacie kiedys podalam wymiary dziecka i mialo wieksza glowke niz na swoj wiek i polozna mi ostatnio tlumaczyla czemu tak bylo i mam taka skleroze ze nie pamietam co ona mi tlumaczyla;/

a powiedzcie mi mamy ktore rodzily kilka razy czy np z kazdym porodem mieliście lżejszy czy troszkę cięższy porod? bo ten dla mnie byl idealny bez pekniecia ale to chyba dzieki poloznej bo ona mowi ze jak bym wyparla za szybko to bym pekla a ze troszke zatrzymaliśmy to skora nie pekla i oliwka mnie smarowala zeby dziecku lepiej sie wyszlo , nie powiem to jak dziecku glowka wyszla i lekarka nie pozowlila przec troszke bolalo ale nie mialam wyjscia bo dziecko 3 razy owiniete pepowina i sie oplacalo mimo bolu bo siadanie po porodzie rewelacja :) jak patrze na Natan to mam ochotę miec jeszcze dzieci bo sa wspaniale nie wiem jak niektórzy moga krzywdzić takie male dzieciatka ...

aljul wiesz mi pielegniarka od mojej ginekolog powiedziala ze wolalaby dwoch chlopakow niz taka corka jak moja :-D

a w ogole to nie powiedzialam wam jak teraz ludzie w mojej miescowosci gadaja o tym ze 3 dziecko urodzilam o niczym innym nie mowia a nawet moj kuzyn byl tak chamski ze imie mojego syna obrazil;/ ze natan to hurtownia tkanin ;/ ludzie sa tacy dziwni ze jak sie nie beda czepiali ciazy to tak jak u ewelin beda glupio gadac;/

Ostatnia edycja:
Dziekuje Piranju
postaram sie zastosowac do Twoich zalecen, ale nie wiem czy i jak sie uda... Czuje silny bol owu/przedowu? A do owu powinno jeszcze byc z 2-3 dni...

DSCN7135.jpgDSCN7141.jpg

Oto mój torcik...jestem z niego bardzo zadowolona bo smakował wszystkim !!!

Zmykam do gości ... buziaki

Miłego weekendu !!!

Załączniki

• DSCN7135.jpg
    DSCN7135.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 45
  • DSCN7141.jpg
    DSCN7141.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 50
Daria Natanek cudny, jak i dwójka jego rodzeństwa zresztą. Co do pielęgniarki to ...JAK ONA TAK MOGŁA!!!! Mi tylko jedno słowo przychodzi do głowy na określenie jej - świ....a. Powiem Ci że ja też przy 2 dziecku nabrałam ochoty żeby mieć ich więcej...te maleństwa są takie cuuudne i tak fajnie bobaskowo pachną....
Doracia tort REWELACJA!!! Zdolna kobietka z Ciebie!!! Udanej imprezki:-):-):-)

Piranhiu
Czy dobrze zrozumiałam że wszelkie starania powinnam zacząć od przebadania hormonów swoich (progrsteron, testosteron i estrogen) i męża (estrogen i testosteron)?

Ostatnia edycja:
Dorcia jak juz pisalam - cudo :D !! az bym zjadla kawalek !! Milego wieczorku :-)

matik ogromne kciuki za jutrzejsza tempke :*

Amerie witaj :-) Mam nadzieję, że nie pomyliłam nicku

Dorcia
piękny tort - jaki ma smak? Widzę, że biszkopt ciemny robiłaś - czy mogę prosić o przepis? Zrobiłabym podobny tort za tydzień - mój synek kończy w następną sobotę 4 lata

Matik piękny wykres trzymam kciuki :-)

Kira do dzieła! - owulka tuż tuż, tak? kciuki za ciebie i za Zakręconą! za pare-naście dni chwalicie się tutaj pięknymi II kreskami

Pirahniu dziękuję za odp - napisz mi jeszcze czy ten lek który obniża testosteron jest na receptę? Pewnie tak..?

Lilly - super, że tak dobrze czujesz się w ciąży! wydaje mi się, że mdłości raczej cię ominą, albo będą łagodne i nie wymęczą bardzo

Daria - śliczny synek i jak dużo włosów ma :-)!

Jeśli chciałybyście obejrzeć dziś lub jutro jakąś komedię i lubicie czeskie filmy, polecam "Młode wino" z 2008 roku. Byłam kiedyś z m. na tym filmie w kinie - a dziś robimy sobie powtórkę i zaraz zabieramy się za oglądanie - miłego wieczorku i niedzieli!!!

reklama
Aljul ja na pewno sprawdzę, nawet muszę sprawdzić swoje hormony, męża zbadam z ciekawości :-) - wydaje mi się, że ma wysoki poziom testosteronu, co by nie sprzyjało dziewczynkowym staraniom.

Dziś moja dobra koleżanka stanowczo stwierdziła, że będzie u nas trzeci chłopak i lepiej nie nastawiać się na córcie. Wie, że w rodzinie K. same chłopaki - w linii teścia od pra pra pra dziadka sami chłopcy sie rodzili, tak więc rzeczywiście CUD musiałby się wydarzyć i to ja musiałabym przełamać tą "chłopięcą produkcje". A tak MARZY mi się dziewczynka, córcia!!!!! dziś wyściskaliśmy córcie mojej koleżanki - cudna kruszynka. Mój m przytulał się do niej i widziałam w jego oczach, że zakochałby się w swojej córci bez pamięci. Na co dzień mówi że będzie trzeci Grzesio, Jerzyk albo Krzyś i niby mówi że chce trzeciego chłopaka, że dziewczynka to dla niego byłaby nowość, a on lubi sprawdzone "sytuacje" - ale po dzisiejszym dniu widzę, że chyba w głębi też marzy mu sie córcia i szalałby ze szczęścia. Ja bym chyba skakała do sufitu jakbym dowiedziała się, że mamy dziewczynkę!

dobrej nocy

Do góry