reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

małe liski ja dla swojego starszego synka piekłam tort (z racji że jest strasznym fanem piłki nożnej) - formę wzięłam stąd:
Tort Piłka
a masa: śmietana 30% ubita na sztywno + serek mascarpone + owoce + cukier puder:-)
Swojego tortu niestety nie sfotografowałam

Co do odczuć na dziewczynkę to czytając co piszesz to jakbym czytała w swoich myślach. Mój teść też cały czas powtarza że będziemy mieli 3 syna - bo tak nam wróżby na weselu wyszły (ja niestety ich nie zapamiętałam). A co do tych męskich pokoleń to mam koleżankę u której od strony męża (on + 2 braci) przez 60 lat rodzili się sami chłopcy a ona ma 1 chłopca a 2 dziewczynkę i w rozmowie ze mną przyznała że celowali tylko w 3 dzień przed owulacją i udało jej się - więc na Twoim miejscu nie poddawałabym się bo wydaje mi się że może Ci się udać - chociaż sama też przyjęłam strategię że będę robić wszystko na dziewczynkę ale pewnie też urodzi się 3 synuś....tak bym chciała poznać smak tego widoku na USG córci a potem móc ja przytulić...ach szkoda gadać:)))

Ostatnia edycja:
reklama
co prawda moja nadia jest nadpobudliwa i ma ciezki charakter ale jak sie zmeczy to jest kochana jak aniolek:-) mysle zeby ja zapisac na jakas szkole tanca zeby mogla sie wyladowac :tak: tak mi polozna radzi :-p maz do mnie mowi mam ta swoja wymarzona córkę :-D

pewnie gdybym ciaze natana donosila to by byl kudłaty jak malpka :-pale fajnie ze ma chociaz takie wloski :-)

sliczny torcik i pewnie pyszny :)

mamawczesniaka mam do ciebie takie pytanie bo moj natan widac po twarzy ze to wczesniak polozna mowi ze jest jeszcze taki troszke dziwny ale to mu sie unormuje jak nabierze tluszczu u ciebie tez tak bylo z synkiem? u mnie natan np ma takie jeszcze oczka wypukle bo na twarzy zero tluszczu

Ostatnia edycja:
Daria mój 1 synuś też taki był (myślę że z racji rehabilitacji które trwały od jego 3 tyg. do 1,5r) - od maleńkiego nas rozstawiał po kątach, ale wyrósł z tego wydaje mi się że dużo dało przedszkole

Daria patrzę na zdjęcia twoich dzieci i napatrzeć się nie mogę - masz piękną rodzinę, i dużo kobiet będzie ci jej zazdrościć, ja zawsze chciałam mieć dużą rodzinę i jak widzę na ulicy małżeństwo z trójką dzieci (chociaż w PL to rzadki widok :)) to sama się do siebie uśmiecham, uwielbiam takie duże rodziny. Jest pewnie kupa roboty w domu ale i wiele śmiechu, miłości. Nie mogę się doczekać naszych starań!

Pare dni temu odezwała się tutaj pewna dziewczyna, nicku nie pamiętam, ale zapamiętałam że będzie się starała o 4te dziecko - super:)) i dużo kciuków niebieskich dla niej, bo zapamiętałam, że stara się o chłopca

Aljul jeju - czytam twój wpis... czytasz w moich myślach i pragnieniach :-) widzę, że mamy podobną sytuację - u ciebie chłopcy, synkowie i w rodzinie same chłopy. Dziś przydołowałam lekko - głupia ja, w ciąży nawet nie jestem a pomyślałam sobie, że rzeczywiście szanse na dziewczynkę nie są u mnie wielkie. Chłopca oczywiście też pragnę, zresztą wiadomo co najważniejsze - zdrowa ciąża, zdrowe dziecko. No nic - obiecałam sobie że do starań będę mega pozytywnie nastawiona, będę sobie wizualizowała, że mamy małą dziewczynkę :-D i że jak najbardziej i ja mam szanse na córcie!!! i tego się trzymam!!! Podobno jak się bardzo bardzo o czymś marzy, czegoś pragnie, to się spełnia, prawda :-)?

Dziewczyny, u mnie pierwszy synek też pędziwiatr - jak był mniejszy jak strzała pędził jak się go z wózka wyjęło. A teraz z miesiąca na miesiąc coraz bardziej spokojniejszy.

No nie mogę się od was oderwać, mąż już wzywa pa :-)

małe liski moja ciocia która ma 4 dzieci zawsze mi i swojej córce (jesteśmy rówieśniczkami, mamy po 2 synków w praktycznie tym samym wieku i marzymy o córci) zawsze powtarza że 3 dzieci jest naprawdę ok bo 2 to jedno dla mamy a 2 dla taty (i ja zaczynam to powoli u nas zauważać). Tak sobie obiecałam że gdyby mi się ta córcia udała to też chciałabym pomóc siostrzyczce:)) żeby jej też się udało:-)

Ja z kolei zawsze sobie powtarzam po jakimś upadku że najlepsze zostaje na sam koniec:)) ale nie chcę już łudzić sie że teraz to na 100% będę miała córkę bo przy 2 ciąży tak miałam... i potem miałam wielki żal do siebie

Małe liski pewnie pisałaś o Ilaczek ma trzy córcie z tego co pamiętam
Daria, Natan jest przesłodki, jeszcze raz Ci gratuluję, ale normalnie śliczny i kochany z niego chłopczyk :-)
Dorcia jaki super tort i pewnie smaczny jak nie wiem, w życiu nie upiekłam jeszcze tortu także podziwiam Twoje dzieło :tak:
Ajlul ja myślę że szanse na dziewczynkę każda z nas ma podobne przy spełnieniu tych czynników i tego się trzymajmy :tak:
Kiraa no to zaciskam mocniej kciuki oby ten cykl był Twój :-)
Ewelin z tego co widzę to ludzie potrafią być naprawdę wredni, ale to pewnie z zazdrości
Elmuś oj tak byle do wtorku :-)
Nuuśka buziak !!!
Miłych i owocnych wieczorów ;-)

Dorcia
ale piekny tort, ja bede zamawiac na 4 te urodzinki :happy2:

maggie
zobacz ile z nas pragnie coreczki.... Czy to przypadek ze jest nas tu zdecydowanie wiecej.... Hm ?

Małe liski...torcik taki
Słodkie Fantazje - Tort kajmakowy
tylko zmieniłam wierzch...ozdobiłam bitą śmietaną z barwnikami. Wszystkim smakował...masa jest puszysta i pyszna. Mnie wyjątkowo smakował...ale jest niestety drogim smakołykiem.

Padam z nóg...dobrej nocy !!!

reklama
Kiraa bo mi się wydaje że zdecydowanie łatwiej zrobić chłopczyka ale może i nie wiem ;-)ale jak patrzę na takie małe dziewczynki to nie mogę ;-)no nie powiem że pragnienie mam ogromne w sercu :-)

Do góry