reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

podoba mi się Wasza teoria... u mnie dzidzia też od początku większa niż powinna :) Hania od początku była mniejsza...
mamuskamimi - super, że zobaczyłaś bijące serduszko... :)
oczy niebieskie - ja od gina miałam jakieś ale były na recepte... ja wczoraj w pracy sobie sprawdziłam i mam lekkie zapalenie... ale będę więcej pić i spawdze znowu w sobote...

Ostatnia edycja:
reklama
Oczy niebieskie, ja nie miałam problemów z pęcherzem w ciąży, ale z tego co się orientuję to większość leków na to jest bezpieczna dla ciężarnych bo są oparte właśnie na żurawinie, najlepiej idź do apteki i spytaj ;-)

aljul - dzięki kochana :-) wiesz ja też nie brałam w dwóch poprzednich ciążach, teraz podobno przeprowadzono badania, żeby lepiej łykać jak się mieszka daleko od morza.

Marchew - dzięki, mnie też ta teoria się podoba :tak:

Ostatnia edycja:
Mamakaja nie mozesz sie tak zamartwiac! Przestan juz czytac w tym necie bo Cie zaraz ochrzanie, naprawde :tak: Po pierwsze dziewczyny mowia ze tez mialy, po drugie gdyby nie wlaczyl dopplera i nie wyczul serduszka zamartwialabys sie jeszcze bardziej! Daj juz spokoj. Babeczki sa silne wiec i Twojej coreczce nic nie bedzie! Powiem Ci tylko tyle ze jakis czas temu moja kolezanka wpadla, nie wiedzac ze jest w ciazy miala robione przeswietlenie kregoslupa na samym poczatku (pozniej lekarz powiedzial jej ze moze to grozic rozszczepem kregoslupa u dziecka :szok:), gdy okazalo sie ze to rwa kulszowa miala jakies zabiegi z pradami. Rowniez na samym poczatku ostre przeziebienie i antybiotyk. Pomijajac szczegol ze w trakcie ciazy zmarl jej nagle maz wiec nie jestesmy w stanie nawet wyobrazic sobie co przeszla. Wszyscy bali sie ze nie donosi ciazy, a jesli juz bedzie miala chore i znerwicowane dziecko. Ma fantastyczna coreczke, urodzila po terminie (porod wywolywany), a mala jest oaza spokoju i ukojeniem jej duszy. Jest zdrowa i silna. Mowie Ci babeczki sa silne, i widzisz naprawde nie ma tu zadnych regul, wiec ciesz sie ciaza a nie szukaj sobie problemow bo to Ci nie pomaga a wrecz przeciwnie, no! :-)

Mamuśkamimi gratuluje kochana. I trzymam kciuki za zdrowego synka :-)

Oczy niebieskie polecam ProUro, tabletki, lykasz jedna dziennie. Ja łykalam czasem nawet zapobiegawczo przez tydzien.

Ewelin łer ar ju???? Odezwij sie!

mamuśkamimi super kochana !! :D ciesze sie ze wszystko w porzadku :)

marchewka kochana spytaj sie dla pewnosci ale chyba juz wiemy ze zle robimy bo sie okazuje ze jednak po lekach nie mozna :dry:

anias czyli jestesmy prawie na rowni :D:-) juz wpisuje !! a co do terminu @ to na prawde jeszcze kupa czasu o_O ale jestesmy we dwie :D

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 8

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )
Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 19-23.02 ( 22 miesiąc starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 01.03 ( 10 cykl starań )
anias2 - termin @ 02.03 ( 5 cykl starań)

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( marzec 2014 )
milla ( marzec 2014 )
kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( I połowa 2014 )

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka! tego posta pisałam 2,5 godziny w dziesiątkach rat bo dzieci mamusi nawet chwileczki spokoju nie dały :-D, niestety nie doczytałam wszystkiego.

Dorcia, mega kciuki za duży odzew pracodawców byś mogła wybierać i przebierać!

lilly, wedle moich obliczeń to skończone 5t+2d, zarodek zatem mógł być jeszcze niewidoczny na USG, za 2 tygodnie ujrzysz już serduszko :tak: Ja specjalnie na pierwszą wizytę szłam w skończonym 7 tygodniu by sobie oszczędzić stresów z powodu braku pęcherzyka, zarodka, serduszka :-)

zakręcona, na którym sezonie jesteś? :-D Ja obejrzałam ostatni odcinek 2 dni temu i nie ukrywam, że brakuje mi wieczorów z "Breaking Bad" ;-) Dzięki kochana, że pytasz. Niestety u Kai początek kataru więc zapowiadają się ciężkie nocki, kicha dziś jak szalona ....i zarazki rozsiewa ;-)

Nuuuśka, no to razem rozpoczynamy nowy cykl, tyle, że nasze cykle zakończą się przeciwstawnym wynikiem :-D Pij już ziółka ale przerwij po owulce :tak: Co do Femary to lepiej, podobnie jak w przypadku CLO, nie stosować jej bez monitoringu, plus jej jest taki, że nie ma negatywnego wpływu na endo w przeciwieństwie do CLO, można by zatem połączyć opóźniający wzrost pęcherzyków Estrofem z czymś, co stymuluje pęcherzyki do wzrostu. Ja też czytałam, że dc nie ma żadnego znaczenia przy pomiarze TSH. Co do badania TSH - zdania są czasem podzielone ale w większości zalecane jest ono przed połknięciem tabletki.

aljul, moja siostra urodziła synka przez SN, poród ciężki, mały miał przez to bardzo wzmożone napięcie mięśniowe (nawet język mięśnie wyginały mu w górę i nie mógł ssać z piersi) i musiał być długo rehabilitowany metodą Vojty, miał przy porodzie złamany obojczyk, siostra cała popękała, szyjka macicy też, przy rodzeniu córki załatwiła sobie CC i tak mnie nastraszyła SN, że byłam mega szczęśliwa, że nie dane mi będzie doświadczyć tego (miałam 2 CC).

Kiraa, ten cień był w tych "okolicach" gdy tempka podskoczyła na "chwilę" w górę? Do zapłodnienia zatem doszło (czyli możesz znów spróbować takiego odstępu) ale jak sama wiesz ciałko żółte nie było zbyt wydolne (co potwierdził wynik progesteronu) i zapewne zarodek nie mógł się dobrze zagnieździć ...bądź miał jakieś wady. Nie powinnaś się zadręczać, przecież to nie była Twoja wina, organizm robi naturalną selekcję, jest to smutne ale tak niestety musi być. Co do informatyczki, obiecała tym razem nie robić mamusi psikusów, przypilnuję by słowa dotrzymała :-D

mamakaja, faktycznie podobno badanie dopplerowskie lepiej ograniczyć do minimum w pierwszym trymestrze ale skoro lekarz włączył aparat tylko na króciutką chwileczkę to absolutnie nie masz się czym kochana martwić! Przynajmniej wiesz, że biło serduszko i nie musisz się już zamartwiać bo Twoje Małe Wielkie Szczęście żyje i na pewno zdrowo rośnie.

Matik, nie cierpię takich horrorów ;-), horrory lubię ale tylko te gdzie nastrój budowany jest czymś innym jak krew i flaki :-D

maggie, ja mam najczęściej plamienia od 12 dpo a normalne krwawienie w 14 dpo, zdarzały się jednak od 9 dpo, może mieć to związek z prolaktyną i obniżonym poziomem progesteronu (ja mam prolaktynemię czynnościową).

aljul, Luteina nie pomoże na prolaktynę, ona tylko sztucznie podniesie progesteron (co może zlikwidować plamienia), który prolaktyna obniża, prolaktynę obniży Bromergon, Parlodel, Dostinex, Norprolac itp., w mniejszym stopniu np. witamina B6 w dawce 100 mg.

mamuśkamimi, super wieści, GRATULUJĘ!!!Dzidziuś faktycznie duży :tak:, Krzyś w 7t3d miał 9,4 mm a Kaja 11 mm (tak więc dziewczynki nie zawsze są mniejsze :-p). Ja jodu osobno nie łykałam, tylko tyle ile było zawarte w Femibion Natal 1 (150 mcg).

Wy tu o magicznych stronach a ja mam ustawioną maksymalna ilość postów na stronę (by się nie dołować, ze mam do nadrobienia 10 stron a np. tylko 2 :-D) i jestem dopiero na 1948 stronie :-)

Ostatnia edycja:
Do góry