reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix teraz badalam TSH na skierowanie ale w przyszly czwartek zbadam powtornie bo zaciekawilo mnie to na prawde. Bo badania robie okolo 8 rano a Euthyrox biore zaraz po wstaniu, czyli dzis np o 6.
a co do tycia, odkad u mnie stwierdzono niedoczynnosc to niestety powiazalam to z tyciem. Zawsze bylam szczupla osoba nawet bardzo a teraz w ciagu roku przybylo mi okolo 10kg. Skad ? nie mam pojecia :/

aljul Kochana na pewno warto zbadac bo jesli caly czas rzeczywiscie badamy po lekach a nie mozna to to chyba kompletnie niemiarodajne jest :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix ...czy ja wiem - po dwóch ciążach z których 1 przebiegała normalnie i przytyłam tylko 9kg ale po tej ostatniej wleciało mi 25kg do przodu (opuchlizna + duże dziecko 5100kg) to z pewnością rozmiar mi się zmienił z M na M/L i wydaje mi się że nie przytyłam tylko figura bardziej się zmieniła tu i ówdzie;-)

nie jestem pewna w 100% ale teściowa mi mówiła kiedyś (ona ma tarczyce od lat), że nie bierze się danego dnia leku na tarczycę bo fałszuje wtedy wyniki :confused: ale dla pewności się jej dzisiaj zapytam :-p ja tymczasem uciekam do lekarza po skierowanie na badanie tarczycy...

Witajcie

Ja po wizycie jest pęcherzyk, zarodek i słyszałam jak pięknie bije serduszko. Fasolek ma 11mm jak na 7t2d to chyba duży co ? bo suwaczek pokazuje ok 6mm. Ginek twierdzi, że wszystko w jak najlepszym porządku :-) :-):-)

Mamakaja - i Tobie gratuluję !!!! Nie martw się mi w każdej ciąży na moment włącza dopplera, ginek wie co robi i na pewno nie zrobi maluszkowi krzywdy.

Dziewczyny czy wy też łykacie/ łykałyście w ciąży jod, bo mi ginek przepisał na recepte ? Ginek tłumaczył, że mamy daleko do morza i dlatego trzeba to łykać.

Airfix - nie ukrywam, że bardzo chciałabym, aby tym razem to był chłopaczek więc oby się sprawdziło !!! Obie z Mamakaja będziemy zadowolone :tak: Dzięki !!

mamuśkamimi też kciukuję za chłopca:-), co do jodu to też mam baaardzo daleko do morza ale ani w 1 ani w 2 ciąży żaden lekarz mi o tym nie wspomniał...mało tego w 2 ciąży to nawet witamin nie przyjmowałam okropnie się po nich czułam, a musiałam jakoś funkcjonować ze względu na starszego synka

Dziewczynki, co kupowałyście na pieczenie pęcherza w ciąży? Jakieś syrop czy tabletki z apteki? Boję się, żeby się nie rozwinęło na zapalenie pęcherza. Narazie jem żurawinę.

reklama
Do góry