reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

piranha haha czyli jestes opozniona w czytaniu :-p:wściekła/y: Teraz musi byc dobrze ;) ziolka pilam juz wczoraj, na czuja chyba wyczytalam w Twoich myslach ze tak trzeba ;D tsh niestety dzis zbadalam po zazyciu tabletki, ja nie wiem czemu wczesniej nie wpadlam na to, zeby sie Was spytac kiedy trzeba badac. No ale postaram sie powtorzyc TSH za tydzien i wtedy bedziemy miec na swiezo jak wygladaja te z 'brania' i te czyste. No ciekawe kurcze...
A co do Femary, to pytalam bo wiesz, sadze ze jakbym lekarza poprosila to by mi ja nawet wypisal bez pytania ale co z tego ze ja wykupie jak gin nie bedzie o Niej wiedzial :dry: no do bani. Estrofem dopiero od 8dc kochana tak ? czy wczesniej ?

kiraa w ogole zapomnialam Ci odpisac - kurka wodna !! niedobrze ze znowu cien, przeciez ostatnio mialas taka sama sytuacje prawda ?? czemu wczesniej nie mowilas ??? :-( Masz jeszcze tesgo testa ?

reklama
Nuuuśka, a co powiesz na taki plan, poproś ginkę o CLO (powinna przepisać skoro miałaś tak cudny pęcherzyk "po CLO" ;-):-p i tak długą FF bez CLO :-D) i związany z nim monitoring ale zamiast CLO wykup Femarę? ...tylko musiałabyś umówić się na wcześniejszą wizytę bo planowałam Femarę od 3 do 7 dc. Estrofem od 8 dc :tak:

Ostatnia edycja:
Piranhiu i jak widać u mnie nie pomogła, a bromergon też później mi przepisała
Co do porodów to patrząc z perspektywy czasu też wybrałabym cesarkę za pierwszym razem ale chyba wtedy za bardzo ufałam ludziom i wierzyłam że z ich pomocą wszystko będzie dobrze - okazało się inaczej - swoją drogą obojczyk też mały miał złamany po przeciwnej stronie, a do tego żółtaczka i leżał w inkubatorze zazwyczaj na boku - ależ miałam dylemat na którym go kłaść żeby nie zaszkodzić - z jednej strony złamany obojczyk a z drugiej wylew w postaci guza wielkości dużej śliwki węgierki (i przy tym te domysły lekarzy co to jest - jak usłyszałam że obstawiają sepsę to wyłam i pytałam dlaczego ja i moje dziecko musimy to przeżywać) a przy tym uwagi innych "wiesz ...inni mają gorzej" oczywiście że to wiedziałam ale w danym momencie mnie to przerastało a do tego hormony mi szalały więc potem długo nie chciałam słyszeć o dziecku, ale jak zobaczyłam jak mojemu dziecku brakuje rodzeństwa to zmieniłam zdanie i powiedziałam że na 1000% nie będę rodziła sama bo nie chcę już tych niepotrzebnych atrakcji. Teraz jest inaczej młodszy nie ma żadnych problemów, jest bardzo spokojny, śpi od samego początku prawie całą noc (budził się tylko raz na jedzenie) a mi nadal marzy się córka...tylko mąż w to szczęście nie bardzo chce mi uwierzyć i powtarza że teraz też pewnie będzie synuś mamusi:-):-):-)

już po lekarzu... ile ja się naczekałam... i jeszcze jakaś znerwicowana była... eh... ale mam skierowanie... jutro pojade... muszę się dobrze najeść... odstawie córkę do przedszkola i pędem do szpitala ;p mam nadzieję, że się wyrobie...

Oczy niebieskie...żurawinka jest ok...ale to już wiesz (UroUp,UrovalManosa itp.)!!! Ja łykałam Prenatal UroCare...ma największą dawkę żurawiny. Ja przy córci w 26 tygodniu ciąży przez 3 tygodnie brałam Furagin ... ale to miałam stwierdzone zapalenie pęcherza.

Piranha niestety pracy nie dostałam ... szukam nadal !!!

Mamuśkamimi
SUPER ... niech rośnie zdrowy i duży chłopczyk !!!

Zaczęłam robić torcik dla mężusia...dzisiaj biszkopt jutro masa ... trzymajcie kciuki ...musi się udać !!! Wybrałam ten...niestety drogi jak cholera
Słodkie Fantazje - Tort kajmakowy
A wszystkie inne przez Was polecone zostawiam sobie na przyszłość...na pewno z nich skorzystam ...dziękuję !!!

Dorcia też fajny ten przepis, ale Ty na synka celujesz to możesz sobie chyba na słodkości pozwolić:-)
Te stronki które podsyłałam z ciastami mam już sprawdzone i ciasta z reguły wychodzą:-) ale przyda mi się dodatkowa stronka od Ciebie
Ja niestety zapisuję ...a później z dziewczynami będziemy się delektować:-)
Też trzymam kciuki za pracę - niebawem mnie to czeka bo kończy się wychowawczy i pewnie nie przedłużą mi z racji ciąży umowy. No ale nie zamieniłabym pracy na dziecko - bardzo się ciesze że ono jest...a praca z pewnością nie w zawodzie ale jakaś się trafi:-)
Powodzenia

piranha slonce ale ja nie mam kiedy wczesniej :/ bo ona jest u nas tylko w srody, wiec dopiero za tydzien moglabym z nia o tym pogadac :zawstydzona/y:a wtedy to juz po ptokach. Ale moze zrobmy tak ze spytam sie jej czy w razie czegos w kolejnym cyklu moglabym je brac i wtedy zamiast tego zrobilybysmy stymulke z Femara ?
CLO tak w ogole mam w domu jakby Ci jeszcze cos do glowy wpadlo :wściekła/y:

marchew a co Ty badasz kochana w sensie tarczycowego ?

Dorcia ale cudo !! :D matko az mi slinka pociekla ! ale drogie musi byc rzeczywiscie. Ile Cie wynioslo ?
Ł. uwielbia Rafaello , mam dobry przepis jak cos :D

Nuuśka masz dobre rafaello i nic nie mówisz ...buuuuu. Już za późno!
Biszkopt wyrósł na wysokość blaszki...jest idealnie równy ( nie ma górki)
Masę robię jutro...konspiracja musi być co by M miał niespodziankę !!!
Trzymajcie kciuki żeby mi się nie zważyła !
Zrobię fotki oczywiście jeśli się uda !!!
Koszt całego torcika na blaszkę okrągłą 26 cm około 50-60 zł !!! Więc sporo !!!

reklama
marchew a ile wynosilo kochana w momencie kiedy udalo Ci sie zajsc w ciaze ? bierzesz cos teraz ?

Dorcia na pewno wyjdzie przepiekny :-) koniecznie wklej zdjecie :-)

Do góry