reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A powiedzcie mi czy to normalne że tydzień przed okresem mam już jakieś plamienia, cholera mam jeszcze trochę do okresu a tu już plamienia, ciekawe czy to niedobór progesteronu czy o co chodzi. Biorę dupka ale widzę że luteina jakoś lepiej na mnie działała bo nic nie miałam, albo po prostu to na starość już tak się dzieje ;-)
Mamakaja nie martw się, zaufaj lekarzowi, myślę zeby nie szkodził dziecku jak by wiedział że to szkodzi, na pewno Twojej córci nic się nie stanie :-)

Aljul oby dobrze wywróżyły:-)
Maggie aaaa córcia aaaa kochana jesteś.:-D Z tego co pamiętam to Piranha pisała, że zbyt wysoka prolaktyna jest powodem tych plamień, też miałam tak ze 3 miesiące temu. :wściekła/y:

Ja wiem własnie Nuuusia że nie powinno się badać po tabletce bo niby że wtedy już organizm nasyca się tym hormonem i wynik jaki otrzymujemy jest wynikiem juz po jakiejs dawce hormonów, a jesli jej nie wezmiemy to wtedy pokazuje nam wynik rzeczywisty czyli wychodzi ile tak naprawde nam brakuje tych hormonów. Kurcze nie umiem inaczej tego wytłumaczyc, moze mnie skumasz boś Ty kumata jest ;) Choc moze co lekarz to inna opinia i zalecenie

A jak pytałam o sam fakt robienia badań w diagnistyce ( pewnie mysla zawsze ze morfologia tylko ) to tez mowia mi ze nie trzeba byc na czczo. Ale wiem ze jeste chodzi o TSH to bez tabletki i co sie wiarze z tym to i na czczo, choc ja jak juz głodem przymieram to zjadam coś i dopiero potem łykam tabletke, po badaniu :)

Ostatnia edycja:
Mamakaja bo popatrz kruszynka mała i do tego te mdłości jak byk córeczka, tak mi to pasuje :-)
Mówisz wysoka prolaktyna hmm może rzeczywiście cos w tym jest wiesz że ja już nie karmię ponad pół roku a ostatnio z ciekawości ścisnęłam i coś tam wyleciało, pewnie by trzeba było sobie zbadać ?

Airfix mamakaja ja Cie :eek: no to patrzcie a ja zawsze badam na czczo ale po zazyciu leku. Nikt mi w zyciu nie powiedzial ze tak nie mozna. Ale juz wiem, i za miesiac zbadam w takim razie przed jego zazyciem. Ale czy orientujecie sie w roznicach ? Czy to diametralnie moze zmienic wynik ? bo teraz zglupialam :eek:

Nuuuska róznica powinna być jakaś napewno, tyle że to też pewnie zalezy jak długo po wzięciu tabletki miałaś badanie zrobione, bo co innego pewnie wyjdzie po 10min, a co innego po godzinie bo pewnie tych hormonów sztucznych po godzinie juz wiecej krąży w oragnizmie niz po 10min od zazycia leku. Kurcze cięzko mi Tobie pomóc, bo ja od poczatku jakos robiłam bez tabletki bo za pierwszym razem poszukałam w necie, a potem juz lekarza pytałam jak robic.
Może się okazać że dlatego tak różne wyniki Ci wychodzą,i ze tabletki raz lepiej raz gorzej działają wedlug lekarza Twojego. Mogłabys za pare dni isc powtorzyc badanie i zobaczyc o ile bedzie sie roznił wynik, tyle ze to znow strata kasy

Nuuusiu chyba też za jakiś czas tak zbadam - bo w tamtym tygodniu robiłam też po samej tabletce

maggie to z pewnością prolaktyna - też tak miałam, ale karmiłam małego tylko 1,5 m-ca, ale po 6 m-cach jak ścisnęłam to w jednej piersi jak pokazywał się pokarm, miałam też nieregularne miesiączki, zawroty głowy i straszna niemoc mnie ogarniała - okazało że prolaktyna i TSH jest podwyższone - na prolaktynę dostała LUTEINĘ która pomogła na krótko i za jakiś czas wróciłam do tematu i inny lekarz przepisał mi jakiś inny lek - sporo droższy ale bardziej skuteczny a problemy z TSH zostały do dziś (niedoczynność tarczycy)

aljul a mozesz mi powiedziec taką rzecz - czy mając niedoczynnosc tarczycy tyjesz?? Bo ja cale zycie byłam chuda od roku mam zdiagnozowane Hashimoto i niedoczynnosc tarczycy z tym że ja chudne jeszcze bardziej :/ a lekarz mowi ze nie spotkał sie z takim przypadkiem

reklama
Alyul już zaczynam zapisywać :-)

Mamakaja tak oglądałam , masakra :-D

a ta masakra piłą mechaniczną też jest faktach jakaś chora rodzinka zabiła mnóstwo ludzi szok:szok:

Do góry