reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witajcie kochane,
Też korzystam z tej stronki co Nuuusia i naprawdę jest godna polecenia:)

Dziewczyny upiekłam dziś:
Ale Babka!!! i robi to co lubi:): Śmietanowiec - ciasto I panieńskie:)
jak już wcześniej pisałam jest rewelacyjne i naprawdę szybko znika z talerza:-) - coś na zasadzie sernika tyle że bardziej puszyste.
Ja z zasady jestem anty-mleczna i wszystkie serniki zazwyczaj kończą się czkawką:-)...ale nie ten
To komu kawałeczek...bo jak mąż wróci z pracy to pewnie za wiele nie zostanie:-):-):-)

Ostatnia edycja:
maggie hej kochanie :* ja wierze - Ty wierzysz wiec musi byc dobrze nie ??

anias pytasz czy czuje nadchodzaca @...eh no caly czas mam wrazenie ze mi cos cieknie ale to tylko moje wrazenie :| a filmow duzo kochana duzo ale jakie gatunek lubisz najbardziej ?? :happy2:

matik tam zawsze sa nowosci , najczesciej znajdziesz je w opcjach NAJPOPULARNIEJSZE, filmow jest na prawde wiele, my czasem juz nie nadazamy z ogladaniem i teraz mamy duzo zaleglosci, bo ostatnio niestety cos stronka sie wieszala i nie wgrywaly sie cale filmy nie wiem czemu.

anias bo my to najczesciej horrory ogladamy :-D jak wroce do domku spisze te najfajniejsze i wysle bo musze miec wiecej czasu i Ł. kolo siebie bo on najlepiej sie zna i pamieta :tak:

Ok to daj znac. Horrorow nie ogladam bo sie boje. Jestem boi dudkiem.

Dziewczyny a ma ktoras z Was psa shih tzu??

Hello!

anias, tak to już jest, gdy czegoś mocno pragniemy a to się nie udaje to ciężko myśleć o czymś innym, w każdym razie ja tam mam. Dobrze by było gdybyś dała radę namówić M. Jestem pewna, że niebawem wkleisz nam tu piękne II.

Daria, ale super, że Natan wraca dziś do domu.Tak patrzę na Twoje suwaczki - cudne masz dzieci!

zakręcona, jak tam wczorajsze boje z pH? :-)

gorgusia, Duphaston trzeba brać do momentu całkowitego wykształcenia się łożyska, ja przerwałam w 16 tc po wizycie, na której widziałam na USG łożysko a w wydruku z badania był jego opis. Już za tydzień będziesz mogła nuba podejrzeć :-)

Nuuśka, widziałam zapiski, endo faktycznie nie za grube i umieram z ciekawości jakie było w tym cyklu. Być może niemyślenie o ciąży też pomogło ale nie wierzę, że to było jedyną zasługą gdyż endo naprawdę wymaga tuningu :-) Poza tym ten cykl był chyba jednym z bardziej stresujących dla Ciebie, czy nie? :-) A może spróbuj w tym cyklu wmówić sobie i uwierzyć w to, że zachodzisz w ciążę ale nie myśląc o tym i nie stresując się tylko przyjmując to za fakt oczywisty. To jest trudne ale da się to wypracować - podobno mózg działa na skróty i pod wpływem danego impulsu działa "zapamiętaną" przez wcześniejsze wydarzenia drogą (ścieżką neuronową). Odpowiednim myśleniem można to zmienić tworząc w mózgu nowe połączenia a tym samym dając sobie ogrom nowych możliwości. Jest to trudne ale do zrobienia, przetestowałam kilka razy i działa :-), to jest udowodnione badaniami, pozytywne myślenie (ale bez stresu tylko w postaci uznania czegoś za fakt oczywisty) to połowa sukcesu, nasz organizm ma mega możliwości o których nie mamy pojęcia, w końcu zajściem w ciążę i hormonami też steruje mózg ...siostra ma książkę na ten temat, stosuje ta metodę i jest już prawie szefem w korporacji, ma dobrze rokującą własną firmę dającą jej mnóstwo satysfakcji, lepiej jej się układa i osiąga sukcesy, odzyskała wiarę w siebie, coś w tym na pewno jest. Ja takim sposobem myślenia próbowałam zwalczać rozwijające się przeziębienie w zarodku i w większości się udawało :-D, ludzie bardzo ciężkie choroby tak pokonują, wszystko przecież zależy od naszego mózgu. To tak na marginesie :-D No to szykujemy się znów do wojny :-) Olusia chyba bierze anty by wyciszyć teraz jajniki i by lepiej produkowały do stymulacji po odpoczynku, Olusia, mam rację? :-) Po takiej przerwie jajniki lepiej pracują, stąd po odstawieniu anty większe szanse na podwójne szczęście. A co to jest kino? :-D Zdążyłam zapomnieć ;-), a szkoda, bo uwielbiałam chodzić do kina.

Olusia, ja bym je zrobiła :tak:

ilaczek, to może mieć związek z progesteronem i prolaktyną (ja mam zawsze plamienia od 12 dpo ale zdarzały się już wcześniej, mam prolaktynemię czynnościową) więc warto posprawdzać te hormony. Co prawda niski progesteron sprzyja poczęciu synka ale zdrowa ciąża najważniejsza i dobrze gdyby progesteron miał minimum 15 ng/ml.

krystianmartin, z takim wsparciem suplementowym UDA SIĘ! :tak:

Ostatnia edycja:
Niuśka dzięki to super :-), spróbuję z mężem i dam znać :-)
Lily jjjjjjjaaaa chcę ciasto :-)

Ja to szukam przepisu na prawdziwe ptasie mleczko albo ciepłe lody , próbowałam już wiele przepisów i niestety to nie to :eek:
może , któraś z Was zna?

Pirania mam nadzieję, ze Ty nie brałaś nic do siebie ? co pisałam wczoraj
TO nie do Ciebie kochana , napisałam ogólnie
Nie śmiałabym !!
Pomagasz wielu i również mi, jestem Ci bardzo za to BARDZO wdzięczna :*

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny za porady odnośnie mdłości, widać że nie mam jakiegoś skutecznego środka, kurcze aż dziwne medycyna tak idzie do przodu, a środka na mdłości nie wymyślili :dry: No nic trzeba przetrwać, mi troszkę pomaga miętowa herbata i miętowe cukierki, ale ogólnie ciężko bardzo.

Mamakaja - łapkę podaję, ty to masz jeszcze gorzej biedaczko jak Cię wymioty nawet męczą, trzymaj się !

Nuuuśka - nie martw się cosiek chce się ujawnić się w przyszłym cyklu, w tym troszkę się zawstydził ;-)

Nie marudzę już, pozdrawiam kobitki :tak:

reklama
Matik to już kroję kawałeczek dla Ciebie - chyba dobre jak dla nas bo ze śmietaną to chyba na dziewczynkę:-) a do tego zaserwujemy sobie herbatkę z mięty:-):-):-) (też dziewczynkowo)

Nuuusiu podłączę się do tego co pisze Piranha - mi też moja endo powiedziała przy TSH na poziomie 2,54 że teraz powinnam podjąć działania co do ciąży i nic z tego nie wyszło za to ja nakręciłam się że na 1 dziecku się skończy. Za kilka m-cy moje TSH było na poziomie 3,5 i wtedy usłyszałam że chyba znowu muszę zaczekać ...i tak sobie żyłam z tą świadomością a za niedługo "fantastyczny" zawrót głowy był powodem do zrobienia testu ciążowego który okazał się pozytywny. TRZYMAM KCIUKI!!!!!

Do góry