reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Alyul no właśnie to nie jest typowe ptasie mleczko to jest pianka

Nie wiem czy Wy pamiętacie kiedyś ptasie mleczko można było kupić w takim zielonym opakowaniu z ptaszkiem na pudełku i miało taką wilgotną konsystencję :cool:

Nie no cytryn nie jem :-D

reklama
Nuuuska zadałaś fajne pytanie do Piranhy- też sie długo nad tym zastanawiałam czy jest mozliwe ze kobiety ronią tylko dziecko określonej płci, czyli mogą mieć tylko dziewczynki lub tylko chłopców. Zastanawiałam się nad tym zanim zaszłam w ciaze z synkiem bo.. tylko teraz sie nie smiejcie ;) bo sugerowałam sie chinskim kalendarzem wtedy zachodzac w ciaze :) ....nad synkiem zeszło mi 8 miesiecy, bo bardzo pragnełam córci i w każdy miesiac kiedy ten chinski kalendarz pokazywał dziewczynke - nie udawało się,a starania były czesto, w grudniu po 5 miesiacach mi sie udało, a w styczniu na poczatku dostałam silnego krwawienia , w lutym znow nic i dopiero jeden miesiac-marzec-byl w kalendarzu oznaczony na niebiesko czyli chlopiec i udało się :) Tyle ze mam synka :)

anias mi tez sie ten piesek marzy :) Ale to jak juz bedziemy miec nowy domek to bedziemy myslec :) Słodkie sa :)

Airfix też sugerowałam się kalendarzem chińskim i w 1 przypadku się sprawdził, ale w drugim mój 2 synek miał być córeczką - więc teraz nie za bardzo w to wierzę:sorry2:

ajlul ja teraz tez podchodze do tego z rezerwą :) aczkolwiek mi sie sprawdziło, kolezankom też :) Ale nie nakręcam się już teraz, wtedy się miało te 22 lata i się myślało że sie złoty środek znalazło, a przynajmniej że to cos zwiekszy nasze szanse na córcię :) i we wszystkich tych miesiacach pokazywało dziewczynke i NIC, a dopiero jeden miesiac niebieski i SYNUŚ :) Już nawet jak się staraliśmy to powiedziałam- bedziemy miec synka dziś:) i jest najukochanszy łobuz:) Mam nadzieję że w staraniach sierpniowych się akurat mi nie sprawdzi bo wszedzie wychodzi synuś :) Zresztą teraz już inaczej podchodzę do tego, chcemy córcię, ale obojętnie co będzie byle zdrowe :)

Czy u Was tez jest takie zimno?? brrr

airfix no tak bo mnie to wlasnie zastanawia..no bo sa i takie kobiety, pary w sumie ktore maja np tylko synow albo na odwrot gdzie bardzo pragneli zawsze dzieciatko plci przeciwnej ale sie nie udawalo. Moze my jestesmy jakos zaprogramowane niektore,i tak juz mamy ze dziecka innej plci nie mozemy miec ? Moze to skutek sluzu ze w Nim np plemniki z chromosami meskimi nie przezywaja czy cus ?? pojecia nie mam jak to jest :eek:

A u Nas strasznie zimno !!

Airfix, Nuśka też mam podobne dylematy jak Wy - z tym że w moim przypadku ....mam już 2 synów a w rodzinach od mojej strony i męża rodzą się przeważnie chłopcy i mocno się zastanawiam czy któreś z nas nie zostało jakoś genetycznie zaprogramowane na 1 płeć, ale ja i mąż mamy rodzeństwo przeciwnej płci:szok:

aljul tzn u Ł. w rodzinie powiem Ci ze jest roznie np jego mama ma 3siostry i 1 brata a jego tata na odwrot 3 braci i 1 siostre.
On sam ma jedna siostre. U mnie w rodzinie z kolei tez jest roznie bo sa i dziewczynki i chlopcy choc u nas to ogolnie dzieci bylo malo ale np u Ł. jest ze dzieci jest wiele i to przewaznie w rodzinie jedna plec.
No i juz kiedys zastanawialam sie czy np kiedy planowalam syna to nie udawalo sie wlasnie dlatego ze jego planowalam ?
Czy jest tak, ze ja moge miec np tylko dziewczynki, tzn ze tylko je akceptuje moj organizm ?

Nuuusiu tak tak wiem o czym mówisz bo ja odnoszę wrażenie że mój organizm akceptuje samych chłopców. Moi rodzice mają podobnie tata 3 braci i 1 siostę a mama 3 siostry i 1 brata, a u męża tata siostrę i brata, a mama 2 siostry i brata. Siostra mojego męża ma córeczkę i o więcej dzieci się nie starała, a mój brat jeszcze dzieci nie ma.
Ale kiedyś Piranha pisała że genetyka to tylko 50% możliwości a resztę trzeba pomóc naturze...więc sama już nie wiem

reklama
ajlul Nuuska ja znam wiele par które długo nie mogły miec dzieci, a juz już się udało to mają albo dziewczynki albo chłopców :) a mam takich znajomych gdzie jest dwóch braci ( zony ich mają rodzenstwo - siostry i braci ), i obydwoje po slubie nie mogli mieć długo dzieci , a jak zaczeły się rodzić tak jest już 6 dziewczynek :) jeden ma 4-ry, a drugi -2-ie :). Mój mąż miał 2 braci i zadnej siostry, ja mam brata tylko, a jego brat ma dwie dziewczynki, a my synka :) I tak mysle że chyba bedzie nastepny synek bo mój mąż ma wysoki testosteron, i nawet był u lekarza bo wypadają mu włosy, a lekarka do niego- nie stać Pana na leczenie. I koniec tematu. A ja nie wiem czy moge mu coś kupić żeby ten testosteron spadł i co za tym idzie wlosy by przestały wypadać, no i zeby to bez recepty było

Do góry