reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam wszystkich, wczoraj przeczytałam chyba z 50 stron forum i mam już pewne rozeznanie, ale im więcej czytam to mam coraz więcej pytań. Do przeczytania zostało mi jeszcze 650 stron, ale może ktoś mi pomoże ;) A więc zacznę od 7 czynników wpływających na płeć. Diete zna, ale może macie jakiś zestaw suplementów i minerałów jakie powinnam łykać na dziewczynkę?

O co chodzi z tymi hormonami?

Wiem, że ph musi być niskie 2dni przed owu i 1 dzień po, w tym celu należy stosować tampon z przepisu Piranhy do którego dotarłam ;) Ale jak badać ph? i czy coś jeszcze w celu niskiego ph robić?

Całkowicie nie wiem o co chodzi z tymi jonami?

No i odległość od owu, czytałam o metodzie 0+12. Czy skupić się na tej metodzie czy lepiej przed owu przytulać się do męża?

Wiem, że ciężko wam tak odpisywać pewnie w kółko o tym samym, ale byłabym wdzięczna ;)

reklama
anias haha ja musze czytac uwazniej - czytam szybko Twoj post i widze pytanie - Czy ktoras z Was na pas shitz tzu i chcialam napisac co to takiego :-D ja nie mam, ale zawsze chcialam miec !! sa przeslodkie i przekochane bo moja kolezanka ma :tak:

piranha dzien dobry kochana :)))) mowisz pozytywne myslenie zaprogramowac ?? moge sprobowac bo czemu nie ? :-) ja to juz tak kiedys chcialam sprobowac ale pomyslalam ze wyszlabym na glupia wmawiajac sobie ze zachodze a nie wiem czy tak sie stanie. No ale moze to rzeczywiscie jakies wyjscie ? Wierzyc ze sie uda i moze sie uda nie ??
Zastanawiam sie tylko jak sie do tego zabrac ? :blink:
Kochana a powiedz mi czy w cos jeszcze sie warto zaopatrzec na przyszly cykl ??? pytam o leki receptowe :-p
Dzis kolezanka z forum sasiedniego napisala mi ze ona rowniez tak miala jak my, zaszla w ciaze w maju ubieglego roku po prawie 2 latach staran,. gdzie w marcu przeszla rowniez ciaze biochemiczna z takim samym scenariuszem...:zawstydzona/y: ej kochana a zadam pytanie tylko sie nie smiej - czy moze byc tak, ze sa kobiety ktore moga miec tylko chlopcow i takie ktore moga miec tylko dziewczynki, i w zwiazku z tym inne plci ronia ? Bo pisala wlasnie o tym i chcialam sie Ciebie zapytac :blink:

mamuśkamimi ja mysle, ze cosiek czeka na cieplejsze okresy :blink:

matik daj koniecznie znac :tak:

aljul czy Ty zajelas glowke czyms innym albo po prostu przestalas myslec, a ja mam zaczac myslec ze zajde i koniec ! :D

Ostatnia edycja:
lily a może podesłać link dotyczący tych tamponów Piranhi (też chciałbym podjąć starania o córkę)

matik robiłam na Święta PTASIE MLECZKO ale kombinowałam z kilku przepisów i może wieczorem (jak dzieci pójdą spać) udałoby mi sie ten przepis ustalić - ale ono nie przypomina tych ze sklepu jest puszyste na bazie śmietany 30% i serka mascarpone i na spodzie biszkoptowym, więc jak będziesz zainteresowana...
to ciasto też jest fajne i szybko u mnie znika:
http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasta-biszkoptowe/433-przepis-na-cytrynowiec

Ostatnia edycja:
Daria, gratuluję synusia :happy2: Ale się działo jak mnie nie było... co się stało, że wcześniej urodziłaś?

Jeszcze jakieś dobre wieści? Tak to jest jak się nie czyta regularnie, ale na prawdę czasu u mnie jak na lekarstwo. Jak @ przyjdzie, to się to zmieni hihi :-)

Nusiaa:) bo wlasnie chcialabym kupic sobie malusiego pieska. I podoba mi sie shih tzu. Najlepiej by bylo jakby caly czas byl malutkim szczeniaczkiem:)

A co do ptasiego mleczka. Czekam czasow kiedy to bedzie mozna kupic tylko te biale srodki bez czekolady. Zawsze ja obrywam a czekolade zjada moj tata;)
Ma ktoras wtyki w wedlu zebym mogla kupic pianke bez czekolady?:D

Nuuusiu żyłam tym że nic z tego nie wyjdzie i chyba wtedy w mojej głowie zapaliło się zielone światełko dające sygnał do działania. A to że i Tobie się też uda to ja to po prostu wiem i mocno w to wierzę bo jak widać na moim przykładzie ten czas kiedy zalecił lekarz okazał się nie trafiony i natura spłatała mi figla:-)

Matik ale to ciasto jest z cytrynami - a przy planowaniu dziewczynki to chyba nie bardzo...jak myślisz

Ostatnia edycja:
aljul proszę przepis na limonkowy tamponDo wody destylowanej należydodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forumin-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki).Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przedstaraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy jązrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać zroztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przedstaraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluzpłodny. Co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie.Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. Nietrzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzuo cechach płodnego. 4 godziny po stosunku można włożyć tampon nasiąkniętykwaśnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawić go w środku na 4godziny. Należy umieścić roztwór wody z limonką w plastikowym kubeczku anastępnie umieścić w nim tampon ale nie wyjmując go z plastikowego aplikatora.Kiedy tampon nasiąknie to należy wyjąć go z kubeczka i włożyć - należy tozrobić ostrożnie by nie wypłynęła sperma.

anias ja tez zawsze chcialam miec malego pieska no ale skonczylo sie na trzech kotach, choc ostatnio malo co a nie zaadoptowalisbysmy grzywacza chinskiego - te z kolei to moja wielka psia milosc :-) choc pewnie dla wiekszosci sa po prostu brzydkie ale mialam swojego przez pol zycia i na prawde psy cudo !

aljul no wlasnie, myslenie nastawilo sie na Nie i wtedy akurat zaskoczylas :) u mnie teraz bylo podobnie, ale nie ma co rozpamietywac bedziemy myslec pozytywnie i nie ma opcji :tak:

Lilly dziękuję

Nuuuśka właśnie....oby do przodu - myślę że za jakiś czas będziemy się śmiać z tych naszych wyczynów - Ty będziesz miała do kompletu ślicznego synka a ja postaram się o księżniczkę dla swojej 3 (wliczając męża) łobuziaków . Bo Twoja księżniczka jest cudowna i z pewnością też nie może doczekać się rodzeństwa - jak obserwuję to dziewczynki w tym wieku tak mają i wyobrażają sobie że te małe dzieciaczki to taka fajna żywa laleczka do zabawy:-)

reklama
Tylko na chwilę bo Lenka zasnela a moja siostra na zakupach od 9 a ja,, trenuje,, z Lenka :-D
Dorcia oczywiście ze trzymam Powodzenia Tylko nie dziękuj :-)
Piranhu walka z ph ok :-) niebylo źle Zrobiłam teraz test i pozytywny

Do góry