reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a jakie miałaś wcześniej tempki ? jakiekolwiek i w którym dniu cyku?
niektóre kobiety w ciąży mają niskie tempki więc do póki nie minie termin @ więc wcześniej nie da rady tego stwierdzić naprawdę niektóre kobiety mają takie tempki że nawet nie wygląda na typowo ciążowy a jednak są więc spokojnie i nie denerwuj się bo to na pewno nie pomaga a może zaszkodzić . Czekaj do terminu i zrób test . widzisz ja w tym cyklu mam bardzo wysokie nawet w 1 fazie a nie jestem w ciąży więc to naprawdę jest różnie

reklama
kifsi przepraszam za pomyłkę, jak czytam posty to wiem co komu napisać a potem jak pisze to się zastanawiam która o czym pisała.
aljul ja swoje starania planowałam ok 2 lat. Najpierw podczytywałam to forum a potem pół roku przed rozpoczęciem starań zaczełam się tutaj udzielać. aljul zobaczysz ze i Tobie się uda musisz tylko to sobie wszystko poukładać, opracować plan działania i działać. Będę trzymała kciuki, A co do metody O+12 to myślę że jest bardzo skuteczna-ale każda sama musi to ocenić. Odstęp też jest skuteczny tylko nie wiadomo dla której jaki odstęp od owulacji poskutkuje córeczką. Bo w O+12 albo uda się córcia albo ciązy nie będzie. chociaż tez trzeba uważać aby nie trafić w samą O.
maggie masz racje czas leci szybko, sama uwierzyć nie mogę że już prawie luty.chociaz teraz dzień wlecze się strasznie, chodzę liczę ruchy i obserwuje organizm.
araki terminy mam na 15 i 18 luty. ale ja myślę że chyba wcześniej będzie.No ale zobaczymy. szyjka a niecałe 2 cm ale jest zamknięta , nospy już nie biorę więc może niedługo coś się zacznie dziać.

Nuuuśka, wróciłam po zakupach do domu (kupiłam m.in. krewetki karłowate do akwarium :-D) i czekam jak na szpilkach na wieści :-)

anias, zmierzenie jednorazowo tempki (a zwłaszcza w dzień po aktywności organizmu) nie ma żadnego znaczenia, wysokość tempki też nie ma znaczenia, tutaj chodzi o porównanie temperatur z pierwszej i drugiej fazy - te z fazy lutealnej muszą być wyższe jak te z fazy folikularnej. Dla jednej kobiety 36,2 to będzie niska temperatura z fazy folikularnej a dla drugiej to będzie już wysoka tempka z fazy lutealnej. Zerknij na poniższy wykres - tempki w FF (pierwsza faza) są średnio na poziomie 35,8 a te w FL (druga faza) są średnio na poziomie 36,2 jak u Ciebie.

Zobacz załącznik 606202

Dla mojego organizmu 36,2 to bardzo mało, ja w FF mam wyższe :-) a w FL osiągają około 37*C. Tak więc to jest sprawa indywidualna i liczy się obraz całości oraz porównanie tempek w 2 fazach, jedna wyrywkowa tempka (zwłaszcza gdy nie zna się swoich temperatur) nic kompletnie nie mówi.

Wstawiam jeszcze wykres dziwoląg - wygląda jak bezoowulacyjny a tempki w ciąży niższe jak w FF :-D, różne cuda się zdarzają (tempki ciążowe też niewysokie bo w okolicy 36,5*C):

Zobacz załącznik 606204

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka, cały czas stronę odświeżam zamiast się czymś zająć :-D, po 16 muszę wyjechać z domu, mam nadzieję, że pojadę z uśmiechem na twarzy :-)

Do góry