reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuśka wpadaj póki jeszcze coś zostało....u mnie placki+gulasz to są "po węgiersku" ale już ze śmietana czy kefirem albo z cukrem to są "cudowańce" ale również pyszne !!!
Ja się właśnie zesr..m bo zaraz jadę do tych teściów...a napadało po kolana...i dlategoż mam cykora !!! Mam nadzieję że dojadę cała i nie skasuję naszego pięknego autka !?

reklama
anias kochana w jakims stopniu muc potwierdzic ciaze, musisz na pewno miec wartosci temperatur w II fazie wyzsze niz w I. Jesli u mnie np w pierwszej przewazaja tempki na poziomie 36,2-36.4 to moge uznac, ze gdyby spadla mi do takiej niezaleznie od tego czy rano czy w ciagu dnia na pewno nie bylaby to ciaza. W ciagu dnia temperatura jest z reguly troche wyzsza od tej mierzonej rano zaraz po przebudzeniu.Ciezko jednoznacznie potwierdzic wartosc przy jakiej mozesz byc w ciazy bo kazda z Nas jest inna, a nie robiac pomarow to jeszcze trudniejsze :/

Dorcia a cukrem to ja nie chce ! Ł. uwielbia z cukrem i do tego mleko :eek: ja od razu pluje !
Nie podchodza mi placki na slodko w ogole, ale Ł. z kolei nie lubi z miesem no wiec jak obiad jest to jak i u Ciebie dla kazdego inna wersja :D
Autka nie skasujesz !! wierze w Ciebie, na pewno dasz rade ! Choc slisko bardzo wiec uwazaj przed wszystkim w drodze DO auta co bys zebow nie wybila jak ja omalo przedwczoraj :wściekła/y: Wylozylam sie jajk dluga przy klatkach z orlami w Ustroniu ! Padlam na kolana i radocha w domu bo mama ma obdarte kolana jak male dziecko.

Ostatnia edycja:
temperatura w dzień hmm
no ja np. w 1 fazie w dzień mam 36.90 a w 2 fazie 37,35 ale to nie potwierdza ciąży tylko 2 fazę :confused: czy jeszcze o coś innego Ci chodzi?

zarejestruj się tu i zobaczysz jak wyglądają wykresy zaciążony a nawet te które mają dziewczynki albo te które mają chłopców

http://www.fertilityfriend.com/cg/index.php

Ostatnia edycja:
Juz wszystko zrozumialam. Ale moge np stwierdzic tak: nie mierze temperatury w ogole a np jak sobie teraz zmierzylam i jest 36.2. Tzn ze na pewno w ciazy nie jestem tak??

anias ja nie biore w ogole takich temperatur pod uwage, w ciagu dnia.Co do wykluczania,nie mozesz wykluczyc niczego nigdy pamietaj ! Choc temperatura rzeczywiscie niska bo Ty juz przeciez po owulacji jestes prawda ?
Najlepiej postaraj sie zmierzyc choc pare dni z rzedu rano zaraz po przebudzeniu, tzn wazne zebys mierzyla o stalej porze. Tak bedzie wiarygodniej :* a poza tym na stwierdzenie ciazy to nawet by bylo za wczesnie po pomiarach bo pamietaj ze zarodek zagniezdza sie miedzy 7-12 dniem po owulacji nawet wiec nie stresuj sie niepotrzebnie takimi pomiarami.

Nie wiem bo w ogole nie mierzylam. I teraz zmierzylam mam 36,2 czyli mozna stwierdzic ze ciazy nie ma.?Czy ma to w ogole sens mierzyc teraz jak sie nie mierzylo rano przez caly cykl.?

Dzisiaj mam 26 dc.

anias no kochana ja Ci pisze ze nie ma ! nie ma sensu, skoro nie wiesz nawet jakie masz tempki wyjsciowe, jakie masz przy owulacji i po. Stresujesz sie tylko niepotrzebnie. Dzis masz 26dc a ilu dniowe masz cykle ?

gorgusia robia ostatni zabieg wiec chyba niestety do 15 siedze !! :zawstydzona/y:

reklama
Ja to juz w ogole trace sily powoli, wkurza mnie to wszystko... Staralusmy sie w dniu piku i dzien po piku a i tak pewnie du**:(
Na dodatek jestem przeziebiona leze w lozku i nie wiem czy moge wziac cos silniejszego na to przeziebienie czy nie, bo mimo wszystko jakas mysl ze a moze sie udalo jest... Aj do kitu z tym wszystkim..
Cykle mam 31 dniowe

Do góry