reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a jakie miałaś wcześniej tempki ? jakiekolwiek i w którym dniu cyku?
niektóre kobiety w ciąży mają niskie tempki więc do póki nie minie termin @ więc wcześniej nie da rady tego stwierdzić naprawdę niektóre kobiety mają takie tempki że nawet nie wygląda na typowo ciążowy a jednak są więc spokojnie i nie denerwuj się bo to na pewno nie pomaga a może zaszkodzić . Czekaj do terminu i zrób test . widzisz ja w tym cyklu mam bardzo wysokie nawet w 1 fazie a nie jestem w ciąży więc to naprawdę jest różnie

reklama
kifsi przepraszam za pomyłkę, jak czytam posty to wiem co komu napisać a potem jak pisze to się zastanawiam która o czym pisała.
aljul ja swoje starania planowałam ok 2 lat. Najpierw podczytywałam to forum a potem pół roku przed rozpoczęciem starań zaczełam się tutaj udzielać. aljul zobaczysz ze i Tobie się uda musisz tylko to sobie wszystko poukładać, opracować plan działania i działać. Będę trzymała kciuki, A co do metody O+12 to myślę że jest bardzo skuteczna-ale każda sama musi to ocenić. Odstęp też jest skuteczny tylko nie wiadomo dla której jaki odstęp od owulacji poskutkuje córeczką. Bo w O+12 albo uda się córcia albo ciązy nie będzie. chociaż tez trzeba uważać aby nie trafić w samą O.
maggie masz racje czas leci szybko, sama uwierzyć nie mogę że już prawie luty.chociaz teraz dzień wlecze się strasznie, chodzę liczę ruchy i obserwuje organizm.
araki terminy mam na 15 i 18 luty. ale ja myślę że chyba wcześniej będzie.No ale zobaczymy. szyjka a niecałe 2 cm ale jest zamknięta , nospy już nie biorę więc może niedługo coś się zacznie dziać.

Nuuuśka, wróciłam po zakupach do domu (kupiłam m.in. krewetki karłowate do akwarium :-D) i czekam jak na szpilkach na wieści :-)

anias, zmierzenie jednorazowo tempki (a zwłaszcza w dzień po aktywności organizmu) nie ma żadnego znaczenia, wysokość tempki też nie ma znaczenia, tutaj chodzi o porównanie temperatur z pierwszej i drugiej fazy - te z fazy lutealnej muszą być wyższe jak te z fazy folikularnej. Dla jednej kobiety 36,2 to będzie niska temperatura z fazy folikularnej a dla drugiej to będzie już wysoka tempka z fazy lutealnej. Zerknij na poniższy wykres - tempki w FF (pierwsza faza) są średnio na poziomie 35,8 a te w FL (druga faza) są średnio na poziomie 36,2 jak u Ciebie.

Zobacz załącznik 606202

Dla mojego organizmu 36,2 to bardzo mało, ja w FF mam wyższe :-) a w FL osiągają około 37*C. Tak więc to jest sprawa indywidualna i liczy się obraz całości oraz porównanie tempek w 2 fazach, jedna wyrywkowa tempka (zwłaszcza gdy nie zna się swoich temperatur) nic kompletnie nie mówi.

Wstawiam jeszcze wykres dziwoląg - wygląda jak bezoowulacyjny a tempki w ciąży niższe jak w FF :-D, różne cuda się zdarzają (tempki ciążowe też niewysokie bo w okolicy 36,5*C):

Zobacz załącznik 606204

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka, cały czas stronę odświeżam zamiast się czymś zająć :-D, po 16 muszę wyjechać z domu, mam nadzieję, że pojadę z uśmiechem na twarzy :-)

Do góry