reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

anias Slonce ale ja na prawde watpie zeby cos sie tam pokazalo. Pisze szczerze jakie mialam rano odczucia ale sama wiesz ze i Nasze oczy potrafia platac figle kiedy podswiadomie tego chcemy:rolleyes2: a moje to juz chyba w ogole !
Zadzwonie do Ł. do domu i powiem mu zeby zobaczyl czy cos tam jest, ale to chlop, wiec jak nie ma grubej widocznej to dla niego nigdy nic nie bedzie i on nic nie widzi :wściekła/y:
A ja sama mam nadzieje, ze wroce przed 15 ale nie wiem :-(

piranha kochana !! Ja wiem, ze czasem to mozliwe, ale ja chyba taki niedowiarek w tych rzecach ze uwierzyc nie potrafilabym ze jednak to nie omamy ;-) Jak tylko bede w domku, badz jak tylko Ł. cos tam ujrzy to dam od razu znac ale Ty wiesz ze ja pesymista wiec watpie kochana.
Dupka nie bralam jeszcze.Mam ostatnie dwie tabletki. Mam wziasc i wykupic nowe opakowanie w razie czegos ? mam jeszcze w domu stara recepte, nie powinno byc problemu jak cosik.

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka, jeśli będzie tam cień to koniecznie nie przerywaj łykania Duphastonu. Tempka jest od kilku dni na stałym, wysokim poziomie i ani myśli spadać, tak jakby jednak coś (czyt. ktoś) ją podkręcało, sama się nie chcę nakręcać bo przeżywam te Twoje cykle jak swoje a ten cykl w szczególności ;-), czekamy cierpliwie na oględziny testu ...choć cierpliwie z mojej strony się nie da ;-)

maggie jak zwidy to zwale na to, ze nie mialam wtedy okularow :-D

piranha haha jakis cosiek na pewno miesza :wściekła/y: jak nie fasolek, to juz nie wiem co, ale ten moj cykl chyba zamierza trwac w nieskonczonosc :wściekła/y:a jak to jest z braniem Dupka ? on nie wplywa w zadnym razie na tempke prawda ? Zastanawiam sie jeszcze nad jedna rzecza - czy jak cienia jednak nie bedzie, czy wziasc dzis dupka czy juz darowac ? :sorry2:

attachment.php

Starających się :7
Oczekujących na staranka : 8

STYCZEŃ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 27.01 ( 9 cykl starań )
anias2 - termin @ 31.01 ( 4 cykl starań)

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )
Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 19-23.02 ( 22 miesiąc starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014 )
milla ( marzec 2014 )

kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( I połowa 2014 )

Nuuuśka, jeśli cienia nie będzie (tfu tfu) to już odstaw dupka. Duphaston to dydrogesteron a on nie działa termogennie czyli nie ma wpływu na tempkę. Czekają mnie długie godziny teraz :-D Zapomniałam Ci napisać, fajny ten dzidziuś w sygnaturce, normalnie jakby się śmiał z tego wykresu i naszych rozważań ;-)

piranha oki, czyli jak cienia nie bedzie to nie biore juz dzis dupka. No ale miedzy Bogiem a prawda, nawet gdyby tam jakis cosik zamieszkal to odstawiajac na dwa dni dupka przykladowo,nie powinno sie nic podziac prawda ? A ja mysle, ze najblizsze dwa dni pokaza Nam najlepiej co sie dzieje. Bo jutro juz 13 dpo wiec jesli owulacja byla wtedy kiedy podejrzewalysmy to nawet mimo dupka, tempka powinna zleciec tak ?
a dzidzius tak, pozytywnie mnie nastraja jak na Niego patrze :-)

Witam babole !!!

U mnie ziiiiima............brrrrr !!!!!!!!!!!!!

Nuuśka bolą mnie usta ...bez głupich skojarzeń proszę w tym momencie !!! OD DMUCHANIA NA TWOJĄ TEMPKĘ !!!

Nuuuśka, niestety odstawiając dupka można zaszkodzić zarodkowi jeśli np. progesteron odbija z niskiego poziomu albo ciałko żółte ma gorszą wydolność. Ale w razie co masz możliwość załatwienia dziś dupka i kontynuowania dawki 2x1? Duphaston nie powstrzyma @, jeśli ma nadejść to i tak nadejdzie :tak:

Dorcia hah przepraszam ale ja mam mega glupie skojarzenia :-D i to jeszcze od dmuchania !! :-D

piranha tak, mam mozliwosc, jak bedzie cien wezme 2 tabletki od razu po powrocie do domu. Czyli w sumie dupek, nie ma wplywu na @, bo ta moze sie pojawic nawet podczas brania go, a jesli nie to po odstawieniu :happy:? Czyli no w sumie reasumujac :-D - jak @ ma nadejsc, to tempka powinna jutro spasc.

reklama
Nuuuśka, dokładnie, dawka 2x1 nie powstrzyma @, u Ciebie zazwyczaj w 12 dpo tempka już leciała wyraźnym spadkiem w dół ale faktycznie jutrzejsza będzie decydująca bo zdarzało Ci się, że dopiero w 13 dpo tempka leciała na łeb, na szyję. Jeśli jednak będzie cień na teście to wierzę mocno, że tempka nie przekroczy linii podstawowej przez najbliższych 8 miesięcy :-)

Do góry