reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie,
Nuuusiu ja również mocno trzymam kciuki żeby mały "cosiek" mieszał tam mocno w Twoim brzuszku.
Przypomniało mi się również co do skoków TSH - mojej cioci tak skakało i jej endo powiedziała że bardzo ważne jest aby brać tabletkę rano na czczo na min pół godz przed posiłkiem (wtedy tak nie będzie skakał) - mi moja endo o tym nie wspominała:-(
Co do poziomu przy planowaniu 2 ciąży kazała mi się starać o dziecko przy poziomie ponad 2 (po kilku latach leczenia) a ja zaszłam mając ponad 3:-)

pzdr

reklama
piranha tak dokladnie jak piszesz, w sumie zliczylam i wyszlo ze trzykrotnie spadla w 12dpo, dwukrotnie w 13dpo, raz w 14dpo i raz w 11dpo. Wiec najpozniej jutro sie wszystko roztrzygnie, ale rozmawialam z Ł. kazalam mu isc do szafki i zobaczyc to mi mowi - Ty bys pewnie cos tam zobaczyla, ale ja nic nie widze :wściekła/y: no i wlasnie taka to gadka. Ale jak on nic a nic nie widzi, to podejrzewam ze cienia tez nie ma :blink:

aljul dziekuje :tak: ale ja podejrzewam ze to moje slepe oczka mieszaja :wściekła/y:

Nuuuska, te pierwsze cienie cieni są bardzo subtelne, nie dla męskiego oka:-D, mój cień cienia M dostrzegł ale tylko po tym jak mu pokazałam gdzie i jak patrzeć (widać było tylko pod dzienne światło), moja mama kompletnie nic nie widziała i mówiła, że sobie wmawiam ;-)
No i jeszcze ten rodzaj śluzu, taki (rzadki i biały) jest właśnie w ciąży (pod wpływem zwiększonego poziomu progesteronu i estrogenu), przejrzałam poprzednie wykresy i taki nie występował u Ciebie w końcówce cyklu, zazwyczaj było sucho ...teraz to ja zaczynam się nakręcać :-D

Ostatnia edycja:
Nuska
ja tam dmucham :-)

aniu
mialam prl 6, po obciazeniu 150, bralam b50 2x dz, castagnus. Po odstawieniu castagnusa, nastapil wzrost z odbicia i na czczo mialam pare dni temu21. Wiec biore dostinex i nie czekam , bo ja juz przed 40 stka, wiec czasu tracic nie moge :confused::confused::confused:

piranha hahaha no tak, przed Toba to sie nic nie ukryje !! :-D rzeczywiscie na pewno nie moge powiedziec ze jest lepki i gesty - bo siedze na krzesle a mam wrazenie ze mi tam w dowcipnej chlupie :-D jest rzadszy, choc na pewno nie lejacy, cos pomiedzy :rofl2:
A co do cieni to ja wiem wiem, wczesniej kiedy po pregnylu pojawialy mi sie krechy na tescie wiadomo ze intensywne nie byly, no ale Ł. nawet po pokazaniu gdzie ma patrzec mowil ze on nic nie widzi :sorry2: no a przecie krecha byla, malo widoczna ale byla i to nawet blado rozowa :wściekła/y:

kiraa podsunelas mi mysl kochana. Jak teraz sie nie uda, musze sobie wreszcie zbadac prolaktyne, bo tego nie robilam a Castagnusa tez swego czasu bralam, rowne 3 miesiace.

Jeny Nuśka,że Ty wcześniej nie możesz wyjść z pracy.... Oszaleje do 15....a jestem do 16 w pracy. Mojego cienia mój M nie widział. Tylko ja go widziałam. Dziewczyny z mojego wrześniowego '12 forum też nie widziały. A Kazio jest i fikał na usg :)

Jej...jak mi jest dobrze. Rano na śniadanie bułka w jajku z serkiem i kakao. Czuję się super. Mam tyyyyyyyyyyyyle energii. Aż mi dziwnie, bo na sierpniówkach tylko piszą jak się źle czują. Więc ja raczej tam nie piszę.
Wolę tutaj. Tutaj są takie fajne emocje, wsparcie i zrozumienie. /normalnie Was tulę! Każdą!
Dorcia
Piranha
Nuśka
Krystian
Matik
Kiraa
I wszystkie wszystkie :*

gorgusia bo to wszystko od Nas samych zalezy - taka prawda !!
Ja w ciazy z Ola czulam sie swietnie cale 9 miesiecy, zero nudnosci, i mimo tego ze przybralam prawie 30kg (!!:szok:) to fizycznie na prawde czulam sie dobrze. Wszystko do samego konca robilam sama, malo tego, we wrzesniu jeszcze chodzilam do szkoly, dopoki lekarz nie zakazal :happy:a jak mi sie skurcze zapowiadajace zaczely w sobote, to w ogole na nie nie zwracalam uwagi, bo tez nie wiedzialam ze sie powinno, a Olusia pojawila sie na swiecie 4 dnio pozniej :tak: i w szpitalu wszyscy sie smiali ze ekspresowe dziecko - po 6 bylam na porodowce, a Ola urodzila sie o 9.30:tak:
A z pracy hah nie moge kochana bo siedze jedna jedyna dzis jak kolek ! :dry: mam nadzieje, ze uda sie przed 15 ! Jeszcze 3 operacje wiec jestem dobrej mysli.Chcialam wymolestowac Ł. jeszcze raz, ale on sie nogami zapiera ze on nic nie widzi, a potem mi mowi, ze nie wie, ze sama musze sobie zobaczyc bo on sie nie zna. No tak. Nie zaprzecze :wściekła/y:

To niech Ci test dostarczy do pracy. O!

Ja z Kaculem byłam bardzo nerwowa, zestresowana, przerażona. Do tego marudna, zmęczona, głodna i co tylko. Niby fizycznie było ok, ale psychika dawała w kość, bo ciąża łątwa nie była. Do samego końca łaziłam- trzy dni przed porodem 7h maraton po Złotych Tarasach na zakupach :) Przytyłam 13kg chyba,więc nie tak dużo. Ale teraz to czuję,że mogę góry przenosić. Jestem spokojna, pierdoły mnie nie zdenerwują. Chyba tak jest lpeiej w sumie ;)

reklama
Moj M tez kreski nie widzial drugiej, faceci tego nie rejestruja, sa w stanie tylko 1 na rzecz naraz wykonac zobaczyc :-) stad to sie bierze :-)

annetka
podsylaj linki!!!!! Sper juz analizuje :-)

Do góry